• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ministrul Finanțelor: ”Fiscalitatea în agricultură este cea mai redusă din toate sectoarele economice”

    Roxana Dobre -

    Fiscalitatea în agricultură este cea mai redusă în toate sectoarele economice, a declarat ministrul Finanţelor, Adrian Câciu. Acesta a transmis un mesaj puternic pentru fermieri: România mai are de atras 3,8 miliarde de euro, bani europeni, în următoarele şapte luni.

    Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat astăzi, marți – 16 mai, că România mai are de atras 3,8 miliarde de euro, bani europeni, în următoarele şapte luni dar fiscalitatea în agricultură este cea mai redusă din toate sectoarele economice. Acesta a spus că în cadrul sectorului de agricultură, România beneficiază de mai mulţi bani decât de măsuri sau proiecte.

    ”Fiscalitatea în agricultură este cea mai redusă în toate sectoarele economice. Finanțările care sunt asigurate pentru agricultură sunt excedentare. Aici trebuie făcut un efort comun. Avem mai mulţi bani decât măsuri sau proiecte. Avem bani la dispoziţie. Avem bani europeni”, a declarat ministrul în cadrul unei conferințe cu profil agricol organizată de Antena 3 CNN şi cotidianul naţional Jurnalul.

    Citiți și: Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, la conferința Carmistin și AFR: Lucrăm la un program de finanțare de peste 1 miliard euro pentru susținerea producătorilor români de hrană

    Ministrul Finanțelor spune că fiscalitatea în agricultură este cea mai redusă în toate sectoarele economice

    Bani pentru plățile directe și investiții

    Adrian Câciu a subliniat că pentru exerciţiul financiar 2014-2020 în agricultură şi investiţii, România mai are de atras în următoarele 7 luni 3,8 miliarde de euro.

    ”Un miliard pe plăţi directe şi 2,8 pe investiţii. Nu avem o problemă din perspectiva finanţărilor. Cred că dacă este undeva de lucrat este de a avea un dialog mult mai aplicat şi de a găsi cele mai bune soluţii pentru a duce banii către zona care au cea mai multă multiplicare, către zona în care ei se văd la final către consumator. Avem lipsa de capital nativă a antreprenorului care se manifestă în toate sectoarele. Ceea e este de îndreptat este să folosim mai rapid şi mai eficient banii şi acele măsuri care pot aduce valoare adăugată rapidă”, a mai arătat ministrul Finanţelor.

    Citiți și: Fonduri europene PNS 2023: Primele patru intervenții care se lansează în luna iunie

    Adrian Câciu: România are mai multe proiecte decât realizări

    Totodată, Adrian Câciu a mai completat că în România tendinţa este de a crea măsuri şi proiecte pentru a rezolva problemele prezentului şi ale trecutului, iar viitorul este exclus din ecuaţie. El susţine că aceasta este una dintre cauzele pentru care România rămâne mereu în urmă.

    ”Noi trebuie să gândim măsurile de sprijin într-o paradigmă a viitorului. Cum va fi industria alimentară peste trei ani şi investiţia să fie măsurată astfel încât ea să răspundă la nevoile de peste trei ani. Evident, ai nevoie şi de investiţii pentru a-ţi asigura hrana curentă. România, în momentul acesta are mai mulţi bani la dispoziţie şi mai multe proiecte decât realizări. Ne trebuie o serie de chei şi un ansamblu de acţiune comun, nu numai Ministerul Agriculturii. Este un parteneriat zilnic care trebuie făcut cu fiecare beneficiar de proiecte ca toţi aceşti bani să fie absorbiţi. Nu trebuie să ne îngrijorăm, dar trebuie să fim alerți. Viteza face diferența între succes şi eșec”, a mai menționat șeful de la finanțe.


    Te-ar mai putea interesa

    Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români