• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cum ajutăm plantele să reziste temperaturilor extreme

    agrointeligenta.ro -

    Pentru mulți fermieri, integrarea biostimulatorilor în managementul culturilor a devenit răspunsul la numeroase probleme care afectează producție.

    Pentru cultivatorii care vor să obțină plante mai sănătoase, o recoltă de calitate superioară sau o eficiență mai bună a inputurilor, gama de biostimulatori Daymsa ar putea fi asul din mânecă.

    Unul dintre produsele cu o funcționalitate cerută adesea de fermieri este Madurel, un biostimulator cu un conținut ridicat de potasiu și prolină. Această combinație de substanțe ajută planta să treacă cu ușurință peste stresul termic, ceea ce traduce în final prin profit.

    În plus, Madurel maximizează culoarea soiurilor roșii, asigură o coacere constantă și crește conținutul de zahăr din pomii fructiferi și struguri. Previne, de asemenea, efectele secundare ale hormonilor sintetici.

    ”Madurel se administrează de câteva ori pe sezon. Eu o să recomand mai mult către finalul ciclului de producție, ajutând planta să asimileze zaharuri și protejând-o în același timp de razele UV și temperaturile extreme” a precizat Joaquin Gonzales, reprezentant Daymsa.

    Se recomandă 2-3 aplicări foliare cu 45, 30 și 15 zile înainte de recoltare, în doze de 3-5 l/ha.


    Te-ar mai putea interesa

    Schimbare majoră la subvenția APIA pe lucernă. Sprijinul cuplat la peste 13 ha, numai la fermierii cu animale Subvenția APIA pe pârloagă scade la 20 euro/ha. Emil Dumitru, MADR: La o fermă de 100 ha, plată de 1.000 euro/ha pârloagă Aerisirea locuinței prin metoda nemțească – metoda luften

    Ultimele știri

    Cum faci economie la factura de curent. Aparatele din casă cu cel mai mare consum de energie Daniel Buda trage un semnal de alarmă: Fermierii riscă să piardă bani pentru greșeli ce nu țin de ei! Fermier român: ”Am refuzat să dau ouăle la export pentru a-mi păstra clienții de aici, de acasă”