• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fermierul Valentin Popa și-a primit certificatul fiscal pe care primarul refuza să i-l semneze: ”Mulțumesc, Agrointeligența!”

    Angelica Lefter -

    Un caz care ar fi putut reprezenta un abuz al autorităților față de fermieri, rezolvat prin implicarea Agrointeligența – AGROINTEL.RO! Este vorba despre refuzul primarului din comuna Sohatu, județul Călărași, de a-i elibera la timp certificatul fiscal pentru un teren care reprezenta obiectul unei tranzacții, fermierului Valentin Popa, prim-vicepreședintele Asociației Forța Fermierilor.

    Jurnaliștii Agrointeligența – AGROINTEL.RO au publicat un material, în urma sesizării de luni – 1 august 2022, a fermierului Valentin Popa, în care ne înștiința că edilul comunei Sohatu refuză să-i semneze un certificat fiscal. Primarul Cătălin Iordache i-a spus fermierului că va semna certificatul în 30 de zile, perioadă care ar fi dus la anularea altor avize cerute în cazul tranzacției de vânzare-cumpărare a terenului care trebuia să aibă loc la notariat, tot luni – 1 august. Mai mult, agricultorul și fiul său au fost dați afară din biroul edilului.

    Primarul nu a fost de găsit la telefon pentru a-și explica gestul, însă jurnaliștii Agrointeligența – AGROINTEL.RO au primit promisiunea unei funcționare că fermierul va avea certificatul în maxim 3 zile, așa cum prevede legea, lucru care s-a și întâmplat.

    La o zi de la publicarea materialului de către publicația noastră, fermierul Valentin Popa și-a primit certificatul fiscal de care avea atâta nevoie pentru a încheia tranzacția în timp util.

    Agricultorul Valentin Popa și-a primit certificatul fiscal solicitat

    Deși tranzacția de luni a fost anulată, agricultorul călărășean, Valentin Popa, a fost primit astăzi – 2 august la sediul Primăriei Sohatu pentru a-și ridica certificatul fiscal solicitat. Acesta a mulțumit implicării și profesionalismului de care au dat dovadă jurnaliștii și i-a îndemnat pe fermierii din întreaga țară să nu se mai lase intimidați de autorități atunci când știu că au dreptate.

    ”Dimineață am mers la Primărie pentru a face o altă cerere de certificat fiscal pentru că mi-au ieșit niște avize pentru alte terenuri. Doamna casieră m-a chemat la taxe și impozite și mi-a spus că domnul primar a semnat astăzi certificatul fiscal. Tot astăzi m-am întors la Primărie să înregistrez contractul de vânzare-cumpărare și domnul primar nu a venit la primărie, a venit dimineață și a semnat certificatul fiscal și se pare că a plecat. Probabil, și-a închipuit inițial că eu am să tac și o să accept ceea ce mi-a spus, că îmi va da certificatul fiscal la 30 de zile. Având în vedere că domnul notar mi-a scos extrasele de carte funciară, care sunt valabile, dacă nu mă înșel 7 sau 10 zile, și expirau, cum poți să le dai fermierilor certificatul fiscal la 30 de zile? Eu nu spun să îl dea la urgență, dar ar fi binevenită o lege prin care la urgență să se plătească mai mult, în loc de 2 lei, 5-10 lei, dar să fie eliberat la urgență fiscală. Eu am filmarea de ieri în care am fost dat afară din birou, dar dânsul mi-a adus și niște jigniri ieri când am intrat în birou să-l întreb de ce nu îmi semnează certificatul fiscal pentru acel teren, jigniri care nu sunt normale. Care ar fi motivul? Eu am un sfat pentru toți fermierii: să nu se mai lase duși cu vorba și să tacă în fața funcționarului public sau primarului, dacă știu că au dreptate! Când mă refer la funcționari publici, spun nu doar cei din primării, ci din toate instituțiile, fie APIA, Direcții agricole sau altele!”, a transmis fermierul Valentin Popa.

    Fermierul Valentin Popa: ”Fermierii să vină către Asociația Forța Fermierilor, pentru că vor fi protejați și ajutați cu orice problemă!”

    Mai mult, Valentin Popa a mulțumit echipei Agrointeligența – AGROINTEL.RO pentru implicarea promptă de fiecare dată când fermierii au avut diverse probleme și îi îndeamnă pe aceștia să se înscrie în Asociația Forța Fermierilor, din conducerea căreia face parte, pentru că vor găsi sprijin și suport atunci când vor avea nevoie.

    ”Agrointeligența a ajutat fermierii de fiecare dată când au avut diverse probleme și a reușit să le scoată la suprafață. Faptul că jurnaliștii de la Agrointeligența au sunat ieri la Primărie pentru a cere un punct de vedere și edilul a văzut că publicația dumneavoastră se ocupă de acest caz, cred că a fost motivul pentru care a semnat astăzi. Eu mulțumesc celor de la Agrointeligența că m-au ajutat de fiecare dată când au fost probleme, cred că e singura publicație care a intervenit prompt în momentul când fermierul a apelat. Eu am făcut apel și pe pagina de Facebook, și la alte întâlniri, ca fermierii să vină către Asociația Forța Fermierilor, pentru că vor fi protejați, vor fi încurajați să facă demersurile necesare și vor fi ajutați cu orice problemă pe care au o au cu funcționarii publici, indiferent din ce instituții fac aceștia din urmă parte”, a conchis fermierul Valentin Popa.


    Te-ar mai putea interesa

    Mesajul unui fermier pentru funcționarii APIA care au lăsat oamenii cu conturile goale de sărbători Plăți subvenții APIA în Săptămâna Mare. Sumele virate în conturile fermierilor Lege nouă în Monitorul Oficial: Vânzarea unui teren agricol devine nulă dacă nu se achită acest impozit!

    Ultimele știri

    O familie de fermieri și-a găsit culturile din solar arse cu erbicid Banca Mondială recomandă reducerea ajutoarelor financiare pentru crescătorii de animale Prune roșii în formă de inimă. Lovita – noul soi de prune face furori