• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cinci sfaturi pentru a reduce consumul de energie în ferma de vaci

    agrointeligenta.ro -

    Sfaturi pentru reducere consumului de energie, deci a costurilor, într-o fermă de vaci de lapte.

    Costurile energiei și carburanților sunt în continuare extrem de ridicate. Acest lucru cauzează, de asemenea, probleme în ferme. O privire mai atentă la modul în care este organizat grajdul vă poate ajuta să economisiți bani.

    Cum se poate economisi energie la muls

    Consumul de energie în sala de muls poate fi redus cu 20 până la 70 la sută prin instalarea unui sistem de control al frecvenței. Un sistem de monitorizare a presiunii măsoară cantitatea de vid necesară și reglează performanța pompei de muls. În acest fel, pompa primește puterea maximă numai în timpul procesului de spălare. În general, pentru muls este suficientă jumătate din putere. De asemenea, pompa de vid cu palete rotative este foarte potrivită pentru controlul suplimentar al frecvenței.

    Cum se poate economisi energie la răcirea laptelui

    Instalarea unui sistem de pre-răcire cu apă aduce cele mai mari economii în ceea ce privește răcirea laptelui. În acest scop se folosește apă rece care circulă în direcție opusă cu laptele cald, care este astfel răcit până la o temperatură 17 grade Celsius. În acest fel, se poate economisi aproximativ 50 la sută din energia electrică care altfel ar fi fost necesară pentru răcire.

    De asemenea, are sens să adaptăm rezervorul de lapte la cantitatea de lapte obținută. Dacă rezervorul este prea mare, veți consuma inutil energie pentru a răci și spațiul nefolosit. În plus, compresorul sau unitatea de răcire ar trebui să fie într-o cameră bine ventilată. pentru a realiza reduceri semnificative de costuri. De exemplu, dacă temperatura din cameră crește de la 25 de grade Celsius la 32 de grade Celsius, necesarul de energie crește cu 25 la sută.

    Cum se poate economisi energie cu sistemul de iluminat din fermă 

    Există un potențial semnificativ de economisire a energiei în zona iluminatului. Mai presus de toate, alegerea tipului potrivit de lampă este crucială. Ce tip de lampă are sens depinde de înălțimea la care va fi suspendată. Lămpile fluorescente trebuie instalate până la o înălțime de 3 m datorită unghiului larg al fasciculului. La aproximativ 4 m, cele mai utile sunt lămpile cu vapori de sodiu și mercur de înaltă presiune. Lămpile fluorescente cu balast convențional trebuie înlocuite cu unele cu balast electronic. Aceasta înseamnă o reducere de până la 25% din consumul de energie în comparație cu dispozitivele convenționale. De asemenea, aceste lămpi rezistă mult mai mult.

    Pe de altă parte, becurile incandescente nu sunt utile. Acestea ar trebui schimbate cu lămpi fluorescente compacte de înaltă calitate cât mai curând posibil. În zonele în care iluminarea permanentă nu este necesară este util să instalați detectoare de mișcare. Lămpile ar trebuie să fie aprinse doar atâta timp cât este necesar.

    Cum se poate economisi energie cu ventilația fermei

    Un climat cu temperaturi prea ridicate provoacă vacilor stres termic. Tehnologia de ventilație adaptată corect poate preveni acest lucru și, în același timp, poate scădea costurile cu energia.

    Atunci când alegeți tehnologia, nu trebuie să vă zgârciți, deoarece tehnologia de ventilație are un efect pozitiv asupra performanței animalelor. Ventilatoarele și grilajele de protecție trebuie curățate regulat. Dacă sunt instalat la o înălțime mai mare de 2,70 m, nu mai este nevoie de grilaj de protecție.

    Atunci când construiți un grajd nou, trebuie acordată o atenție deosebită ventilației. Dacă este proiectat corect, s-ar putea să nu aveți nevoie să mai instalați ventilatoare.

    În general, sistemele care consumă multă energie, cum ar fi echipamentele de răcire, de muls, ventilatoare etc. ar trebui întreținute și curățate mai des, subliniază jurnaliștii de la agrarheute.com.

    Cum se poate economisi motorină într-o fermă de vaci de lapte

    Pentru a evita manevrele în plus și, prin urmare, un consum suplimentar de combustibil, este util să aveți aveți suficient spațiu de trafic în grajd și în zona silozului. De asemenea, silozul ar trebui să fie aproape de grajd, astfel încât să nu trebuiască să conduceți distanțe lungi. Alegerea mixerului de furaje are, de asemenea, un impact major asupra consumului de energie. Acordați atenție cerințelor specifice de putere pe tonă. În plus, este important să nu amestecați mai multe furaje decât este necesar. Odată ce ultima porție de furaje este în mixer, aceasta ar trebui să funcționeze doar timp de aproximativ 3 minute (mixer orizontal și vertical). Excepție fac sistemele de amestecare cu cădere liberă.


    Te-ar mai putea interesa

    S-a aprobat DUBLAREA subvențiilor pentru micii fermieri! Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești MADR a făcut plata. De mâine se achită fermierilor subvenția de 200 euro pe hectar

    Ultimele știri

    Patria Credit IFN – program de credite de până la 240.000 de lei pentru micii fermieri La ITC Seeds chiar găsiți hibridul sau soiul de care aveți nevoie Tăierea porcului fără asomare – pedepsită prin lege. Amenzile sunt uriașe!