• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fermier tăiat cu coasa de hoții pe care i-a prins când îi furau porumbul din câmp

    Angelica Lefter -

    Scene de groază pentru un fermier și tatăl său după ce au ajuns în câmp, alertați de săteni că mai multe persoane se află la furat în cultura lor de porumb. Conflictul a degenerat, iar tânărul fermier a fost grav rănit la cap de unul dintre hoți, posesorul unei coase cu care a amenințat pe toată lumea.

    Tânărul fermier Bogdan Băbuță lucrează alături de tatăl său o suprafață de peste 200 de hectare de teren cultivate cu grâu, porumb și floarea-soarelui, în comuna Bucovăț, din județul Timiș. Cultura predominantă este porumbul, cultivat pe 160 de hectare, care, contrar vicisitudinilor din acest an, chiar s-a făcut în ferma administrată de tânăr.

    Furturile de porumb au devenit obișnuință pe raza comunei Bucovăț

    Deși în fiecare an fermierul găsea locuri din cultură golite de rod, niciodată nu a reușit să-i confrunte pe hoți, deși bănuia cine îi fură din recoltă. Miercuri – 3 august, nimic nu avea să preconizeze însă ceea ce avea să se întâmple.

    Anunțat de un sătean că mai multe persoane se află în cultura sa de porumb și încarcă știuleții într-o mașină, Bogdan Băbuță l-a luat pe tatăl său și au mers la fața locului să vadă cu ochii lor cine îndrăznește să le fure din muncă. Nu mică le-a fost mirarea când au întâlnit o familie de romi, doi bărbați și o femeie, consăteni de peste 15 ani, care reușiseră să încarce un sac cu știuleți.

    Prinși în flagrant, hoții au sărit la bătaie înarmați cu o coasă și un topor

    Trași la răspundere, hoții, înarmați cu o coasă, au sărit la bătaie, iar de aici, lucrurile au degenerat, a spus pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO, tânărul fermier Bogdan Băbuță.

    ”Am primit un apel de la o cunoștință că niște persoane de etnie romă au plecat pe câmp la furat de porumb. Am mers acolo cu tatăl meu și i-am găsit la fața locului, erau trei, doi bărbați și o femeie cu un copil. La fața locului am constatat că aveau în mașină sacii cu porumb furat. Când ne-au văzut, au devenit agresivi și având o coasă au vrut să ne taie cu coasa. Ei umblă cu niște mașini neînmatriculate, fură cu sacii. N-am mai apucat noi să le zicem nimic pentru că ei au scos coasa din mașină, toporul și au început să facă cu coasa stânga-dreapta ca să ne taie, să ne omoare acolo. Mi-au aplicat o tăietură de coasă în cap, de 4 centimetri. Am sângerat foarte tare. Cel care m-a tăiat îmi spunea că el a mai fost la pușcărie tot pentru omor așa că dacă mai omoară o dată nu este problemă pentru el, că este mai bine acolo, are mâncare. El a fost eliberat pentru bună purtare, dar aici în sat a mai bătut pe cineva, l-au lăsat fără picioare, în cărucior cu rotile. Tot satul știe cine sunt ei”, a spus fermierul timișean.

    Fermierul Bogdan Băbuță: ”Hoții se laudă că polițiștii din Bucovăț nu le vor face nimic pentru că se cunosc”

    Mai mult, tânărul Bogdan Băbuță a mărturisit la Agrointeligența – AGROINTEL.RO că cel care l-a atacat se lăuda că lucrează pentru fiul șefului de post din localitate și nu are nimeni ce să-i facă. De altfel, tânărul nu a găsit pe nimeni la postul local de Poliție când a încercat să alerteze autoritățile, iar practica lipsirii oamenilor legii de la locul de muncă este veche, a declarat fermierul. Din acest motiv a apelat la numărul de urgență 112.

    ”Ei (n.r agresorii) lucrează la case pentru șeful Poliției din Bucovăț, de fapt pentru fiul acestuia care se ocupă cu construcțiile. În fine, am reușit să plecăm de acolo, iar alte 3 mașini au venit să ne blocheze, ei au chemat rudele. Ne-am dus la postul de Poliție de la Bucovăț și nu era nimeni, de 2 luni nu mai vine nimeni. Postul este acolo, dar oamenii legii se află în concediu de luni bune. Am sunat la 112 și au ajuns la fața locului 4 echipaje de poliție. Am fost la Institutul de Medicină Legală, am primit îngrijiri medicale, practic mi-au cusut rana de la cap, apoi am dat declarații la postul de Poliție de la Remetea, un alt post din zonă. Le-am făcut plângere celor care după ce că ne furau porumbul ne-au și atacat. Deocamdată nu am nicio veste de la oamenii legii, dar în schimb primesc amenințări de la hoți că ne dau foc la culturi și altele”, a adăugat tânărul agricultor.

    Conform certificatului eliberat de medici, Bogdan Băbuță are nevoie de 7 zile de spitalizare. Fermierul speră că oamenii legii vor lua măsurile necesare și vor face dreptate pentru ca fermierii din zonă să fie mai liniștiți, mai ales că nu este an agricol în care animalele celor care le fură recoltele să nu fie găsite pe terenurile lor.

    Jurnaliștii Agrointeligența – AGROINTEL.RO au vrut să afle de la oamenii legii din Bucovăț, județul Timiș, cum s-au petrecut faptele, pentru o expunere cât mai obiectivă a acestora, însă telefonul de la postul local de Poliție a sunat în gol, nimeni nu a fost de găsit la celălalt capăt al firului.

    Certificatul IML eliberat de medici pentru fermierul Bogdan Băbuță


    Te-ar mai putea interesa

    Fermierii care au pierdut prima pe cap de vacă. Calcul ANT bovine după data de referință Lege nouă: Obligație pentru toți conducătorii de tractoare Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători

    Ultimele știri

    Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Alertă meteo de ploi, grindină și vijelii până joi seară. Cantitățile de apă – peste 40 l/mp