• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Dan Motreanu, eurodeputat: Cardurile pentru alimente și mese calde au fost încărcate cu o nouă tranșă de 250 de lei

    Roxana Dobre -

    Eurodeputatul român, Dan Motreanu, a dat o veste bună beneficiarilor care dețin carduri sociale acordate pentru alimente și mese calde. Acestea au fost încărcate cu o nouă tranșă de 250 de lei. În 2023 se acordă șase tranșe de ajutor pentru alimente și mese calde, la un număr de aproximativ 2,4 milioane de persoane aflate în situații de vulnerabilitate.

    Dan Motreanu a anunțat miercuri, 22 februarie, pe pagina sa de Facebook că aceasta este a cincea tranșă din program și prima din acest an.

    ”La sfârșitul anului trecut, Guvernul României a decis acordarea a șase noi tranșe de 250 de lei pentru alimente și mese calde, în cursul anului 2023 și majorarea cu 12,5% a pragului de venit pentru beneficiari. Programul este finanțat din fonduri europene și de la bugetul de stat. Bugetul total aferent acestei măsuri este de 6,28 miliarde de lei, pentru 2022 și 2023”, a transmis Dan Motreanu, care citează date anunțate Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

    Guvernul României a decis acordarea a șase noi tranșe de 250 de lei pentru alimente și mese calde, în cursul anului 2023 (foto: gov.ro)

    Banii alocați de Guvern pot fi folosiți pentru alimente sau mese calde

    Conform informațiilor transmise de eurodeputatul român, Dan Motreanu, sprijinul material pentru categoriile de populație vulnerabile are drept scop compensarea unei părți din cheltuielile cu hrana, prin acordarea unor tichete sociale, pe suport electronic, pentru achiziționarea de produse alimentare de bază și/sau pentru asigurarea de mese calde.

    Beneficiarul poate să opteze pentru produsele alimentare sau pentru masa caldă.

    De acest sprijin beneficiază:

    – Pensionarii din sistemul public de pensii, cu venituri sub 1.700 lei/lună;
    – Persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri sub 1.700 lei/lună;
    –  Familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, cu venituri sub 675 lei/lună per membru de familie;
    –  Familiile monoparentale, cu venituri sub 675 lei/lună per membru de familie;
    –  Persoanele care încasează ajutor social.

    593.951.000 lei au fost virați pe cardurile sociale

    Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a anunțat marți, 21 februarie, că a virat suma de 593.951.000 lei pentru alimentarea cu prima tranșă de 250 de lei pe cardurile sociale oferite prin programul „Sprijin pentru România”.

    „Sprijinul pentru alimente și mese calde acordat românilor vulnerabili continuă și în 2023, odată cu majorarea cu 12,5% a pragului de venit până la care se acordă dreptul. Astăzi au fost virate sumele pentru prima tranșă de anul acesta, adică a tranșa a V-a din program, de care vor beneficiază aproape 2,4 milioane de români. Ne respectăm astfel promisiunea față de oameni, aceea de a avea grijă de nevoile lor imediate. Pe lângă voucherele sociale pentru alimente, vom continua distribuirea pachetelor cu produse alimentare și în acest an, cu o nouă tranșă în luna aprilie. De asemenea, românii din medii vulnerabile primesc 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie. Adăugând la acestea sprijinul pentru rechizite și îmbrăcăminte acordat elevilor, trusourile pentru mamă și nou-născut, voucherele pe care le pregătim pentru îmbunătățirea condițiilor de locuit și pentru achiziționarea de electrocasnice, putem vorbi în 2023 despre un amplu pachet de măsuri sociale finanțat din fonduri europene – 1,8 miliarde de euro într-un singur an”, a declarat ministrul Marcel Boloș, conform unui comunicat al MIPE.

    Județele cu cei mai mulți beneficiari de carduri pentru alimente și mese calde sunt: București (122.000); Suceava (90.879); Iași (90.196); Dolj (89.801); Bacău (82.410).

    Separat de cei 2.372.974 de români care au deja card, au fost incluse pe listele de beneficiari eligibili actualizate de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale alte 46.130 persoane, pentru care urmează să se emită și distribuie cardul în cursul lunii viitoare.


    Te-ar mai putea interesa

    Cum sunt păcăliți românii care cumpără brânză din piețe și magazine Noua Zeelandă va exporta în UE, fără taxe, carne de vită, de miel și lactate. Acordul de liber schimb, în vigoare de la 1 mai Preț carne 2024. Cât costă un kilogram de carne de porc cumpărată de la un mic fermier

    Ultimele știri

    Programul Tomata – schimbare majoră: Fermierii vor primi o subvenție pentru fiecare solar La 10 ani de la lansarea brandului ADAMA, compania omologhează 5 produse noi în România Un oier trage semnalul de alarmă: Samsari care iau mieii măsluiesc cântarele cu telecomanda!