• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Schema de fertilizare recomandată de Agricover pentru profit la rapiță și grâu

    Adrian Radu -

    Programul Agricover de fertilizare a rapiței conține o schemă complexă de produse, care furnizează plantelor microelemente și macroelemente necesare pentru a obține culturi profitabile.

    Pentru producerea unei tone de semințe se consumă între 50-60 kg de azot, 40-60 kg de fosfor, 30-50 kg de potasiu, 50-60 kg de calciu și 20-30 kg de sulf. Pe lângă toate aceste macroelemente, se consumă și importante cantități de microelemente.

    Consultanții tehnici Agricover recomandă ca, la stabilirea dozei de îngrășământ la cultura de rapiță, să se țină cont de producția planificată, tipul de sol și valorile indicilor de aprovizionare în elementele nutritive din cadrul solei respective. De precizat este faptul că, la fertilizarea culturilor de rapiță, raportul dintre sulf și azot trebuie să fie de 1:7.

    ”Fertilizarea culturii de rapiță se poate face după următoarea schemă. Fertilizarea de toamnă la pregătirea patului germinativ, unde vă recomand aplicarea întregii cantități de fosfor și de potasiu, o fertilizare foliară tot în toamnă, în stadiul de 6-8 frunze, în care vă recomand aplicarea produselor existente în portofoliul Agricover, și mă refer aici la Plonvit Active Oleaginoase și Plonvit Borosulf, fertilizare fazială primăvara, care vă recomand a se face la pornirea în vegetație a culturii de rapiță, fertilizarea fazială a doua o recomandăm a se face la apariția butonilor florali și o fertilizare fazială 2 în primăvară, în care vă recomand utilizarea de produse din portofoliul Agricover. Aș specifica utilizarea produselor Mikrovit Bor Turbo, Plonvit Active Oleaginoase și Plonvit Borosulf”, a explicat Nelu Marin, Consultant Tehnic Agricover.

    Plonvit Active Oleaginoase este un îngrășământ lichid complex pentru fertilizarea foliară a rapiței și a altor plante oleaginoase ca: muștarul, floarea-soarelui, inul. PLONVIT® OLEAGINOASE asigură rapid și eficient plantele cu microelemente în cantități și proporții adecvate cerințelor nutriționale ale plantelor oleaginoase, importante fiind borul (B) și manganul (Mn), oleaginoasele fiind foarte sensibile la carența acestor microelemente.

    Plonvit Borosulf este destinat fertilizarii culturilor cu cerinte mari de bor si sulf (rapiță, sfecla de zahar, floarea soarelui, cartof, porumb, pomi si arbusti fructiferi). Prezenţa celorlalte elemente nutritive va influenţa creşterea şi dezvoltarea armonioasă a plantelor.

    Mikrovit Bor Turbo este un îngrășământ foliar lichid, fiind rapid și eficient absorbit, transferat și asimilat de către plante. Prin folosirea unor doze scăzute față alte produse cu bor, Mikrovit Bor Turbo previne și elimină deficiențele, reducând și efectele negative ale carenței de bor.

    In privința fertilizării culturii de grâu, specialiștii Agricover recomandă pregătirea patului germinativ cu o cantitatea adecvată de îngrășăminte, care să asigure o răsărire uniformă, o înfrățire corespunzătoare și surplusul necesar de elemente nutritive de rezervă, pentru a se asigura trecerea peste anotimpul rece. În general, pentru a obține o tonă de grâu, se consumă 29 kg de azot, 15 kg de fosfor, 22 kg de potasiu, 2 kg de sulf și importante cantități de microelemente.

    Informații privind produsele din portofoliul Agricover puteți solicita reprezentantului Agricover din zona dumneavoastră accesând pagina din site – Îngrășăminte (www.agricover.ro)


    Te-ar mai putea interesa

    APIA a reluat plata subvențiilor! Primii fermieri care primesc banii în conturi în noul an Stropiri la pomi în luna ianuarie. Tratamente de iarnă în livadă ANT – la plată abia din februarie. Sumele APIA pentru plata la hectar și animale

    Ultimele știri

    Fermă făcută scrum în județul Suceava! Toate cele 6.000 de animale au murit arse de vii Vine o criză a îngrășămintelor? Gabriel Ionescu, SEEFO: Prețurile sunt în creștere, stocurile – mai mici decât anul trecut APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie!