• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Soiurile de grâu de la Donau Saat care au dat rezultate în fiecare an

    Adrian Radu -

    La fel ca în fiecare vară, Donau Saat are deja pregătită oferta de semințe de cereale păioase pentru următorul sezon agricol. În acest an, compania vine în sprijinul fermierilor cu o multitudine soiuri potrivite pentru cerințele fiecărei ferme.

    Oferta de grâu Donau Saat 2022 conține soiuri aristate și nearistate, cu diferite stadii de maturitate și care au fost testate și la nivel european.

    ”Soiul Amicus este deja un soi consacrat, atât în Romania, cât și în Austria. Nu aș vrea să-l denumim în vârsta, ci este deja un senior, care continuă să se bucure de aprecierea pieței. Este între soiurile de grâu cele mai timpurii pe care le-am avut pentru piață și pe care le avem în continuare pentru piața din România”, a explicat Bogdan Craiciu, responsabil producere și dezvoltare portofoliu Donau Saat.

    Lista este continuată cu Amandus, un soi care s-a evidențiat în rândul producătorilor din zona centrală a țării. Amandus este un grâu aristat, extratimpuriu, care prezintă indici de calitate compatibili cu exigențele pentru panificație.

    Soiul Aurelius face parte din grupa de produse Climafit, o categorie care a fost creată în Austria și testată la nivel european. În grupa de produse Climafit intră acele soiuri sau hibrizi care au dovedit o foarte bună plasticitate ecologică și o foarte bună rezistență față de noile condiții de cultură.

    ”Grâul Aurelius nu este caracterizat de un nivel foarte ridicat al producțiilor, ci este undeva raportat la media locațiilor noastre, un pic peste 100% față de media producției tuturor soiurilor din locație, însă are cei mai ridicați indici de calitate. În cazul în care clima devine mai aspră, soiul de grâu Aurelius nu lasă la greu, are niște procese de autoreglare foarte intense”, a mai precizat reprezentantul Donau Saat.

    Un alt soi de grâu din portofoliul Donau Saat este Guido, cu adaptabilitate foarte mare, cu o pretenție scăzută față de tehnologiile intensive, dată și de toleranța foarte bună față de boli și secetă.

    În completarea portofoliului de grâu, Donau Saat mai are în ofertă și soiul Csiko. Acesta este un soi de talie medie, care se caracterizează printr-un conținut ridicat de pruină, pe care-l manifestă foarte devreme pe foliaj, pe plantă, pentru a limita procesele de evapotranspirație, ceea ce îi amplifică rtoleranța la condițiile de secetă și arșită.

    Soiul Chevignon ar putea deveni următoarea vedetă a portofoliul Donau Saat. Este un soi nearistat, cu un spic impresionant ca și aspect. Ca și Csiko, are un conținut destul de ridicat de pruină prezentă pe foliaj, sporindu-i, de asemenea, rezistența la arșită.

    ”Soiul de grâu Chevignon ne-a depășit așteptările în 2 ani consecutivi, în ceea ce însemnau producțiile dobândite în fiecare din cele 5 locații de testare. Întotdeauna s-a situat undeva în zona a 105% producție față de media relativă a locației, ceea ce pentru noi este un criteriu foarte important”, a completat Bogdan Craiciu.

    Toate soiurile din portofoliul Donau Saat sunt în general recomandate cu normă de semănat 350-400 boabe germinabile / mp. Această normă relativ redusă poate fi susținută de capacitatea mare de înfrățire care caracterizează toate gama Donau Saat. Toate detaliile despre portofoliul Donau Saat pot fi găsite pe site-ul www.binealegibineculegi.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    Bursa cerealelor. Creșteri de preț la grâu, porumb și rapiță Crescătorii de vaci și-au construit propria fabrică de lapte cu ajutorul fondurilor europene MADR lansează programul „Un tractor pe fermă” pentru fermierii până în 400 de hectare

    Ultimele știri

    Un oier trage semnalul de alarmă: Samsari care iau mieii măsluiesc cântarele cu telecomanda! Îngrășăminte naturale pentru fertilizarea răsadurilor – 7 rețete simple Anunț APIA pentru toți fermierii care vor să încaseze subvenții pe hectar și animale