Comerţ alimentar

Rusia impune embargo şi pentru castraveţii muraţi din Republica Moldova

Serviciul fitosanitar rus a anunțat că interzice importul de fructe proaspete moldoveneşti începând cu data de 21 iulie. De asemenea, instituția de control fitosanitar din Rusia a mai anunțat că renunță și la conservele de legume produse în Republica Moldova, potrivit agenției Interfax.

Rospotrebandzor (Serviciul fitosanitar rus) invocă mai multe încălcări ale legislaţiei din domeniul apărării drepturilor consumatorilor, dar şi discrepanţe faţă de standardele de pe piaţa rusească, notează Publika.md.

Cele mai afectate de noul embargo vor fi fabricile de conserve precum Natur-Bravo din Cupcini, Alfa-Nistru din Soroca, Fortuna-Plus etc.

rsz_conserve_blogspot_compct281pct29
Guvernul de la Chişinău susţine că embargoul impus de Rusia este o acţiune nemotivată, iar experţii vorbesc despre şantaj, potrivit jurnaliştilor de la portalul Deschide.md.
Rusia a impus o serie de restricții comerciale vecinilor săi, în special Republicii Moldova, Ucrainei, Georgiei, țărilor baltice. Trebuie menţionat că la data de 27 iunie, Moldova, Ucraina şi Georgia au semnat, la Bruxelles, acordurile de cooperare politica si liber-schimb cu Uniunea Europeana.
În luna mai, noile autorități din Crimeea au interzis importurile de vin moldovenesc și ciocolata ucraineană Roshen.

Foto: Noi.md, Yupi.md

Citeşte şi:
* Rusia interzice importurile de lactate de la Milkiland-Ukraina;
* Autorităţile din Crimeea interzic importurile de vinuri moldoveneşti, produse lactate şi ciocolată din Ucraina


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu