• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Inovația care va schimba complet piața îngrășămintelor folosite în agricultură

    agrointeligenta.ro -

    O inovație a fermierilor americani este pe cale să schimbe complet piața îngrășămintelor folosite în agricultură. Cercetătorii lucrează la o genetică de porumb care reușește să își asigure din atmosferă necesarul de azot.

    Invitat în cadrul emisiunii Agrostrategia de la TVR 1, Jean Ionescu, Country Leader Corteva Agriscience România și Republica Moldova, a anunțat că, în curând, piața agricolă va trece printr-o nouă revoluție.

    ”În Statele Unite, compania lucrează și sunt programe foarte avansate la porumb, hibrizi de porumb rezultați în urma biotehnologiei, capabili să-și asigure azotul din atmosferă în proporție de peste 80%. Practic e următorul val de produse”, a declarat Jean Ionescu, precizând că inovația Corteva Agriscience este un răspuns la criza de resurse cu care omenirea se va confrunta în următorii ani.

    Până când porumbul care se autofertilizează va fi disponibil fermierilor, compania Corteva va lansa noi produse pe bază de bacterii care, de asemenea, vor ajuta agricultorii. ”La ora actuală compania lucrează la foarte multe proiecte – și o să vedeți, o parte dintre ele vor fi lansate în România în anul viitor sau peste doi ani – este vorba despre acele produse pe bază de bacterii, care ajută planta de cultură – nu contează că este grâu, porumb, rapiță sau floarea-soarelui – să-și asigure cea mai mare cantitate de azot din atmosferă. În atmosferă știm cu toții, procentul de azot este cel mai ridicat, undeva la 78%. Ce fac aceste produse? Învață planta, educă metabolismul cum să-și asigure mare parte din necesar din atmosferă”, a mai precizat Country Leaderul Corteva pentru România și Republica Moldova.

    Pentru că Uniunea Europeană restricționează în continuare biotehnologiile, fermierii români nu pot spera prea curând să obțină producțiile din SUA sau din America de Sud. Totuși, o serie de inovații sunt deja prezente în fermele românești și ajută agricultorii să își salveze afacerile chiar și în anii secetoși, cum este și 2022. ”Cu siguranță, fermierul român are acces la o parte dintre aceste produse. Și vă dau doar un exemplu: la porumb gama de hibrizi Optimum Aquamax, care este gama care domină bazinul Mării Negre prin performanța produselor în condiții de secetă și arșița. Dar următorul pas de la genetica convențională, pe care nu numai noi, toate companiile o oferă în Europa, este oferta de biotehnologie. Biotehnologia este practic vârful de performanță din punct de vedere al toleranței la secetă, toleranței la arșița atmosferică, secetă pedologică, rezistență indusă la insecte, rezistență la bolile plantelor. Este pasul cel mai înalt din punct de vedere al competitivității”, a explicat șeful Corteva în cadrul emisiunii Agrostrategia (TVR 1), realizată de Vlad Macovei.

    AgroStrategia. Invitat: Jean Ionescu, Country Leader Corteva RO&MD (29.08.2022)


    Te-ar mai putea interesa

    Bicarbonatul de sodiu, încadrat ca pesticid. Decizia îi nemulțumește pe fermierii care îl foloseau pentru a combate făinarea Fabrica Luduș a început procesarea sfeclei de zahăr de la fermieri. Mihaela Neagu: ”Ne-am propus să scoatem pe piață 25.000 de tone de zahăr românesc” Prima fabrică de ouă lichide din România, inaugurată în prezența ministrului Florin Barbu: ”Parteneriatul dintre stat și privat funcționează”

    Ultimele știri

    Călin Donca își deschide un lanț de magazine cu produse românești: ”Facem contracte direct cu fermierii” Ministrul Economiei a dezvăluit cum a fost păcălit bugetul de stat prin ANPC Algeria a cumpărat 600.000 de tone de grâu. România – posibil furnizor principal