• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • TMC EcoAgriculture – compania specializată în erbicidări și tratamente aplicate cu drona. Avantaje pentru fermieri

    Roxana Dobre -

    Erbicidări și tratamente aplicate culturilor agricole cu ajutorul dronelor de ultimă generație. Compania TMC EcoAgriculture vine în sprijinul fermierilor din România cu un serviciu mai puțin cunoscut și relativ nou în agricultura de la noi, dar foarte util și accesibil: stropirile cu drone.

    TMC EcoAgriculture este o companie ce pune la dispoziția fermierilor prestări de servicii pentru erbicidări și alte tratamente la terenurile agricole, pomicultură sau vii cu drone moderne. Datorită funcțiilor de care dispun aceste echipamente, ele pot ”diagnostica” problemele cu bolile sau dăunătorii din culturi, iar apoi se realizează lucrările agricole necesare: de la stropiri simple la fertilizări cu azot sau aplicarea altor produse granulate.

    Marius Tatu este administrator al firmei TMC EcoAgriculture

    Marius Tatu, administratorul TMC EcoAgriculture, a explicat pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO, cum pot apela fermierii la serviciile firmei dar și ce avantaje are folosirea dronei la tratamentele de sezon cu rezultate pozitive în producțiile pe hectar.

    ”Noi aplicăm o tehnologie modernă, de ultimă generație, prin prestări servicii către fermieri. Mai exact ramura de stropire în câmp, adică aici intră erbicidarea, tratamente cu insecticide pentru dăunători și alte tratamente foliare, deci tot ce presupune stropiri în câmp sau împrăștiat granule, tot ce face un utilaj tradițional dar cu costuri mai puține în cazul dronei, și diferențe majore față de un erbicidat tradițional”, a explicat administratorul firmei TMC EcoAgriculture.

    Cel mai performant model de dronă pentru agricultură

    Compania TMC EcoAgriculture deține în portofoliu cel mai performant model de dronă pentru agricultură. Este vorba despre modelul DJI Agras T30, un instrument revoluționar care susține activ reducerea consumului de îngrășăminte și creșterea productivității. Cu o viteză de 10 ha/oră, pulverizare uniformă asistată și sistem radar de 360 de grade, DJI Agras T30 duce noțiunea de eficiență în stropirea plantelor și pomilor fructiferi la următorul nivel.

    Bazându-se pe date și cifre exacte, drona DJI Agras T30 planifică independent și urmează cel mai bun traseu pentru fiecare tip de operaţiune. Un indicator de lichid transmite fermierului informații în timp real despre cantitatea rămasă și timpul estimat până la reumplere, permițând operatorului dronei să atingă echilibrul perfect între sarcina utilă și durata de viață a bateriei.

    ”Drona este cea mai nouă variantă din generația ei, stropește din aer mult mai eficient decât un utilaj care efectuează o erbicidare tradițională, la sol. În primul rând nu se consumă atâta apă comparativ cu un utilaj agricol, vorbim de 20 de ori mai puțină apă în cazul dronei, ceea ce înseamnă că fermierul nu mai este nevoit să care cantități enorme de apă în câmp. În plus, avem și varianta de analiză a plantelor cu altă dronă care evaluează starea de sănătatea culturii și poate să ne spună starea în timp real pe o solă. Vă dau un exemplu: pe o suprafață de 20-30 de hectare poate să identifice unde anume avem o problemă la cultură, drona o analizează, o măsoară pune ”diagnosticul”, iar fermierul nu mai este nevoit ca în cazul tradițional, să facă tratament la toată cultura, ci doar pe zonele unde s-a indentificat problema”, a mai specificat Marius Tatu.

    Tratament cu drona vs. Tratament cu mașina de stropit

    Erbicidările și tratamentele aplicate cu drona prezintă o serie de avantaje în comparația cu efectuarea lucrărilor folosindu-se un utilaj la sol.

    Marius Tatu a menționat mai multe avantaje ale folosirii dronei DJI Agras T30 la tratamentele specifice culturilor agricole de câmp, pomicultură sau viticultură:

    • Se reduce substanțial volumul de muncă și înlocuirea oamenilor în câmp de la 3 la 1 persoană;
    • Se optimizează lucrările și se asigură o eficiență sporită: prin stropire joasă, dronele ajută la formarea unui microclimat – frunza este atacată atât de sus, cât și de jos;
    • Se asigură un spor bun de producție prin eliminarea tasării culturii – la o cultură de 1.000 de ha se pierd anual din cauza urmelor tehnologice până la 50 de ha (5% din suprafața totală)
    • Se economisește apă: 10 litri/ha versus 200 litri/ha, în mod tradițional/reglezi dimensiunea picăturilor și nu mai este nevoie să transporți apă în câmp;
    • Fermierii au posibilitatea de a lua decizii pornind de la date colectate din câmp și controlează întreg procesul;
    • Culturile beneficiază o pulverizare eficientă, uniformă, personalizată;
    • Se asigură o precizie ridicată a tratamentelor printr-o aplicare precisă a soluțiilor, păstrând o distanță constantă deasupra plantelor, chiar și pe versanți înclinați unde utilajele agricole au acces mai greoi;
    • Se pot aplica tratamentele chiar și în condiții meteo greu accesibile utilajelor agricole.
    • Combaterea bolilor și dăunătorilor se poate face și când talia culturii nu mai permite accesul în câmp al mașinii de stropit (în cazul porumbului, spre exemplu)

    Fermele cărora li se adresează serviciul de stropire cu drona

    Serviciile firmei TMC EcoAgriculture se adresează tuturor tipuri de culturi și suprafețelor agricole de dimensiuni medii spre mari.

    ”Fermierii ne sună iar noi ne deplasăm oriunde în țară să prestăm aceste servicii. De asemenea, pentru cei interesați, noi le și putem vinde astfel de echipamentele pentru agricultură. În general fermierii mai tineri au înțeles exact procesul dar și agricultorii care au mers până acum mai pe tradițional încep să apeleze la servicii de ultimă generație care să asigure promptitudine în tratamente, precizie, economie și mai ales eficiență. Aș vrea să mai amintesc printre avantaje și reducerea la minim a pierderilor, fie cele cauzate de urmele tehnologice, a utilajelor împotmolite în câmp sau a irosirii substanțelor în locuri în care nu sunt necesare”, a mai specificat administratorul firmei TMC EcoAgriculture.

    Marius Tatu a mai subliniat că un mare câștig pentru fermier îl reprezintă timpul: dronele lucrează pentru ei pe timpul nopții, zboară în locuri joase, încet și fără turbulențe, în timp ce optimizezi dozele de substanțe.

    ”Nu depinzi de forța de muncă disponibilă, este nevoie doar ca fermierul să ne indice unde este cultura și să ne pună la dispoziție inputurile, produsele pe care le dorește aplicate. În plus consumul de combustibil la noi este zero, deci iată o alt cost în minus pentru fermieri”, a mai subliniat Marius Tatu.

    Pentru oferta detaliată și alte informații puteți utiliza datele de mai jos pentru a intra în contact cu reprezentanții firmei TMC EcoAgriculture:


    Te-ar mai putea interesa

    Guvernul – decizie astăzi care îi vizează și pe fermieri Legea arendei – adoptată de Parlament! Contracte pe minim 7 ani, cu valabilitate și după decesul arendatorului Cum aflăm greutatea unui porc fără cântar. Formula de calcul numărul de kg în viu și carcasă

    Ultimele știri

    Ministrul Barbu – cel mai mare regret după primul mandat. ”Aștept o analiză de la Consiliul Concurenței” Florin Barbu vrea să crească subvenția APIA la hectar Subvenții APIA 2025. Data la care se reiau plățile către fermieri după Anul Nou