• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Gamă diversă de hibrizi noi și performanți de floarea-soarelui de la Donau Saat

    Adrian Radu -

    Hibrizii de floarea-soarelui marca Donau Saat sunt dezvoltați pentru a ajuta fermierii să obțină cel mai mare potential de producție. Noile varietăți din portofoliul companiei oferă un randament excelent la toate nivelurile de producție, precum și un conținut superior de ulei. Cu o stabilitate excepțională în condiții variate, acești hibrizi sunt adaptați condițiilor pedoclimatice din România.

    Oferta Donau Saat include opțiuni pentru hibrizi timpurii și semitimpurii, toleranți la tribenuron sau imazomax, dar și la diferite boli și stres climatic.

    Cei mai noi hibrizi de floarea-soarelui din portofoliul Donau Saat

    Prontosol este un hibrid semitimpuriu, care se anunță a fi urmașul lui Helesun, unul dintre cele mai populare varietăți din portofoliul Donau Saat. Prontosol promite producții mult mai ridicate decât veteranul Helesun

    DS Bravo SU este un hibrid de generație nouă, situat la finalul zonei de maturitate grupa semitimpurie. Această varietate este caracterizată de o foarte buna plasticitate ecologica, la care se adaugă o foarte bună toleranță a stresului abiotic fată de arșiță. Hibridul are o vigoare foarte bună la pornirea în vegetație, calitate care se traduce mai departe în vegetație prin rezistentă la inclinare, frângere și scuturare.

    Kirasun este un hibrid de generație foarte nouă, plasat în grupa semitradivă. ”Pornind de la tipul de sol, pornind de la zone care poate au o pluviometrie mai ridicată în mod tradițional, este un hibrid care trece din grupa de maturitate semitimpurie către semitardiv, ceea ce îi conferă un potențial de producție mult mai ridicat”, a explicat Bogdan Craiciu, Responsabil Producere și Dezvoltare Portofoliu în cadrul Donau Saat.

    Complexitatea gamei de hibrizi Donau Saat este sporită prin Sofiasol, Potrivit reprezentantului companiei, Sofiasol “este un hibrid care, cumva, putem să-i spunem că e un frate sau o soră vitregă a lui Bravo. Este un hibrid pe care-l avem în producere anul asta cu scopul de a avea semințe să le oferim cu rol demonstrativ, îl avem prezent în niște loturi de testare pe suprafețe mari în România.”

    Clarasun este un hibrid orientat către aria mai timpurie a portofoliului Donau Saat. Are un grad ridicat de stabilitate și o toleranță destul de bună față de lupoaie.

    Ionasun este unul dintre hibrizii pe care Donau Saat mizează în viitor. Este un hibrid la final de grupă semitimpurie, chiar semitardivă, cu o toleranța ridicată față de Phomopsis, Phoma și mană.

    ”Pentru noi este viitorul, folosește o linie tată complet nouă și este direcția în care vrem să mergem. E un hibrid pe care-l avem în multiplicare în acest an în România și este unul din hibrizii care în mod surprinzător va avea și un MMB bun în anul viitor”, a precizat Bogdan Craiciu.

    DS 12-115 este un hibrid complet nou, în curs de omologare, aflat spre finalul grupei semitimpurii. Are un nivel de turgescență foarte bun, care promite o vigoare excelentă a plantelor.

    Hibridul Goldimi este un hibrid de talie mare, foarte productiv, recomandat pentru zonele de cultură infestate cu lupoaie. Este o varietate semitradivă, care prezintă o bună toleranță la condiții de secetă.

    Toți hibrizii oferiți de companie fermierilor români au plasticitate ecologică mare și o producție stabilă. Înainte de comercializare, sămânța este testată în mod repetat de-a lungul anilor, în diferite condiții de climă și sol ale țării unde își confirmă potențialul de producție. Tot portofoliul de produse Donau Saat îl găsiți pe: www.binealegibineculegi.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    Comuna cu 5.000 de vaci. Mic crescător: Dăm laptele la procesator, suntem departe de oraș MADR lansează programul „Un tractor pe fermă” pentru fermierii până în 400 de hectare Vremea se schimbă brusc. Alertă meteo de ploi, vânt puternic și ninsori în 22 de județe

    Ultimele știri

    S-a publicat Ghidul pentru achiziția de utilaje agricole cu fonduri europene! Pericle Sălceanu – student bursier și om de bază în ferma de 3.000 de oi a familiei Satul cu cea mai gustoasă brânză. Oile pasc iarbă pe soluri sărăturate și bogate în minerale