• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Temperaturile au scăzut dramatic. Meteorologii anunță vânt, ploi, lapoviță și chiar ninsori

    agrointeligenta.ro -

    Meteorologii anunţă în următoarea perioadă vreme severă, vijelii şi ninsori în zona montană. Deja sunt înregistrate precipitații de iarnă la altitudinile mai mari, iar temperaturile au scăzut dramatic cu peste 20 de grade Celsius.

    ”Lapoviţă şi ninsoare pe DN 67C, Transalpina, zona montană. Evitaţi deplasarea dacă nu aveţi autovehicule echipate de iarnă! În zonă acţionează un echipaj de intervenţie din cadrul districtului Rânca şi un utilaj echipat cu lamă şi material antiderapant”, conform unui mesaj de pe pagina de Facebook a Direcţiei Generale de Drumuri şi Poduri Craiova.

    De asemenea, lucrătorii de la DRDP Craiova le transmit şoferilor ca, dacă au probleme cauzate de aderenţă, să nu continue deplasarea, ci să aştepte să treacă utilajul cu material antiderapant şi să ceară ajutorul echipei de la drumuri.

    Fenomenele de iarnă sunt deja prezente și în alte state europene, fiind raportat un strat consistent de zăpadă în munții Alpi.

    Cum va fi vremea în România în următoarele zile

    Prognoza meteo pentru luni, 19 septembrie 2022

    Vremea se va menține deosebit de rece în vestul, nordul și centrul ţării, iar în celelalte zone valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua, pe arii extinse în regiunile intracarpatice și doar trecător și pe suprafețe mici în rest.

    La altitudini în general de peste 1800 m, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări la munte, iar ziua, local și în sud-vest, nord-vest și centru. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 12 și 23 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 şi 14 grade.

    Prognoza meteo pentru marți, 20 septembrie 2022

    Valorile termice vor fi mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă cu precădere în vest, centru şi nord unde vremea se va menţine deosebit de rece, iar în sud şi sud-est va fi răcoroasă. În regiunile intracarpatice și în zonele montane vor fi înnorări persistente şi va ploua pe arii extinse, pe alocuri moderat cantitativ.

    La munte, la altitudini de peste 1800 m, se vor semnala precipitații sub formă de lapoviţă şi trecător ninsoare. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi ploi pe arii restrânse, în special în dealurile subcarpatice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane şi izolat în restul zonelor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 12 și 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 grade în depresiunile intramontane şi 13 grade pe litoral. Izolat se va forma ceaţă.

    Prognoza meteo pentru miercuri, 21 septembrie 2022

    Vremea va fi mult mai rece decât în mod obişnuit în ultima decadă a lunii septembrie în majoritatea regiunilor. Cerul va avea înnorări şi va ploua temporar în cea mai mare parte a ţării. La munte, la peste 1600 m altitudine, precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, în extremitatea de sud-vest şi pe litoral.

    Temperaturile maxime se vor încadra în general între 12 și 20 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 şi 11 grade. Izolat se va semnala ceaţă.

    Prognoza meteo pentru zilele de 22, 23 și 24 septembrie 2022

    Vremea va fi rece pentru ultima decadă a lunii septembrie, astfel că temperatura maximă va fi de 18…19 grade, iar cea minimă de 5…8 grade. Cerul va avea înnorări în special ziua când vor fi posibile ploi slabe, trecătoare. Vântul va sufla slab până la moderat. Spre dimineaţă vor fi condiţii de ceaţă.


    Te-ar mai putea interesa

    Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Când se plantează roșiile în grădină – calendar

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd