• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Secretar de stat MADR: 100 de milioane dolari pentru investiția în ferme de bovine și ovine de carne

  Roxana Dobre -

  Investiție majoră în fermele de bovine și ovine de carne din țara noastră. Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), Antal Szabolcs Barabási, a anunțat pe pagina sa de Facebook că 100 de milioane de dolari vor fi investiți de Iordania în România, în sectorul zootehnic.

  Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), Antal Szabolcs Barabási la întâlnirea cu delegația iordaniană

  ”Ieri (marți – 20 septembrie n.r) am participat la o întâlnire cu delegația iordaniano-saudită, având ca temă investițiile în sectorul zootehnic. Subiectul întâlnirii îl constituia efectuarea unei investiții în țara noastră prin cumpărarea sau construirea unei ferme de bovine, ovine de carne în sistem integrat, în valoarea de aproximativ 100 milioane dolari. Extinderea și dezvoltarea sectorului zootehnic constituie o importanță deosebită, motiv pentru care susținem organizarea unei vizite și investirea în fermele de bovine și ovine în aproprierea Bucureștiului”, a anunțat Antal Szabolcs Barabás în mediul online.

  Iordania este principalul partener comercial de export al țării noastre. În primele opt luni ale anului 2019 au fost exportate peste 2,1 milioane de oi din România, în cea mai mare parte către ţările arabe. Cifra face din România unul dintre cei mai mari exportatori de oi vii din UE. Valoarea ovine­lor exportate în pri­mele opt luni a fost de 155 milioane euro, iar prin­tre ţările către care au ple­cat se numără Libia, Gre­cia sau Iran. Până la sfâr­şitul anului vor fi ex­por­ta­te circa 3,5 milioane de oi, potrivit datelor Ziarului Financiar.

  Reamintim că potrivit directorul general al Agenției Națională pentru Zootehnie ”Prof.dr. G.K. Constantinescu” (ANZ), Florinel Bîrcă, în prezent efectivele de ovine ating 12 milioane.

  ”Sectorul de crește a ovinelor are cea mai bună ascensiune din ultima perioadă. Și are ascensiune fiindcă și România, ca și țară are posibilitate de aproape dublu de a crește ovine. Noi avem undeva la o aproape 12 milioane de ovine și putem să creștem undeva la 25 de milioane. Numai că, dacă vrei să crești trebuie să ai și condițiile necesare. Și noi am dori – noi ca și agenție, ca evoluția numerică să se facă și cu animale cu productivitate mare, cu referințe genetice bune. Asta urmărim noi prin programele de ameliorare. Sunt 12 milioane, aproximativ 12 milioane de ovine în România, ele sunt împărțite pe rase. Agenția prin atribuțiile ei, conform regulamentului, 1012/2016 verifică – în primul rând autorizează, aprobă registrele genealogice, autorizează societățile de ameliorare care vor conduce registrele genealogice, autorizează părți terțe de verificare a performanțelor productive ale ovinelor – verificare a COP-ului și verifică societățile de testare ale reproducătorilor. În această idee, în România sunt 20 de Registre Genealogice la ovine împărțite pe rase. Avem rezultate bune și zic eu, foarte bune în privința ovinelor. Datorită faptului ăstuia avem și creșterea asta a sectorul respectiv”, a explicat șeful ANZ, miercuri, 24 august, în cadrul emisiunii AgroStrategia de pe TVR 1, o coproducție TVR și Agrointeligența.


  Te-ar mai putea interesa

  Programul Early Sales de la Agricover. Fermierii economisesc 20% din prețul inputurilor și pot achita la recoltă Consultanți pe fonduri europene, acuzați că au luat banii oamenilor, dar nu depuneau niciun proiect Dimitrie Muscă: ”Mulți se plâng că nu au forță de muncă. Nu i-au plătit, de aceea nu au muncitori”

  Ultimele știri

  Rentează irigarea prin picurare în câmpurile de porumb? Rezultatul votului din Elveția la referendumul privind interzicerea creșterii animalelor în ferme Taxa de solidaritate ar putea aduce o scădere a prețurilor la îngrășăminte