Rusia oferă oi și berbeci pentru familiile soldaților care luptă în Ucraina
Roxana Dobre -Ovine și berbeci oferite pentru familiile recruților chemați să lupte în războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Oamenii sunt ”recompensați” cu animale, conform unor imagini provenite din regiunea siberiană Tuva.
Conform presei internaționale care citează surse de la fața locului, aproape 100 de animale vii, ovine și berbeci, au fost predați soțiilor și mamelor din republica muntoasă Tuva, regiunea natală a ministrului rus al apărării, Serghei Șoigu. Pe lângă oi, familiile celor mobilizați sunt planificate să primească făină și cartofi – produsele fiind deja duse la primăria capitalei Kyzyl. De asemenea, în mai multe raioane din Tuva, autoritățile locale au decis să acorde asistență sub formă de combustibil solid, în special cărbune și lemn de foc.
Potrivit www.odessa-journal.com, urmează să fie distribuite mai multe ovine, pe măsură ce bărbații sunt mobilizați pentru a lupta cu Ucraina, la aproximativ 3.000 de kilometri distanță.
Mișcarea vine după protestele femeilor din regiunea siberiană Tuva împotriva trimiterii bărbaților la război iar potrivit ministrului agriculturii din Republica Tuva, Serghei Ondar, distribuirea animalelor va fi finalizată în această săptămână.
Familiile primesc acum fiecare câte o oaie din partea guvernului regional, împreună cu alte obiecte și alimente de necesitate, în funcție de nevoile specifice fiecăruia.
În curând, și fermierii vor fi mobilizați pe front conform unui anunț făcut de președintele Vladimir Putin. În cadrul acțiunii de mobilizare parțială, liderul de la Kremlin a anunțat că va fi demarată recrutarea în război a tuturor categoriilor de bărbați aflați în țară, inclusiv a celor care activează în prezent în sectorul agricol. Decizia a făcut multă vâlvă atât la nivelul Federației Ruse, cât și la nivel mondial, Rusia fiind una dintre cele mai mari puteri agricole ale lumii. În cazul în care o parte dintre fermieri vor merge pe front, este de văzut ce curs va avea noul an agricol, mai ales că nivelul de tehnologizare din fermele rusești nu este cel mai ridicat, exploatațiile bazându-se într-un procent extrem de mare pe forța brațelor celor care produc hrană.