• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Prețul cerealelor a crescut brusc vineri după un nou raport USDA. Rapița a urcat cu 21 euro/tonă!

    agrointeligenta.ro -

    Prețurile cerealelor au crescut brusc vineri seara târziu. Motivul este un raport al USDA – și escaladarea conflictului de la Marea Neagră. Prețurile europene la grâu au crescut cu aproape 5 euro, până la 357 de euro pe tonă, iar prețurile porumbului pe MATIF au urcat cu 3 euro până la 341 de euro pe tonă. Rapița Matif a crescut cu 21 de euro la 633 de euro.

    Recolta de grâu din SUA din 2022 a fost semnificativ mai mică decât se prognozase anterior. În „Small Grains Summary Report” publicat vineri seara, USDA a stabilit recolta de grâu din SUA la doar 44,9 milioane de tone. Acest lucru a contrastat cu previziunile pieței de 48,2 milioane de tone, potrivit unei analize Agrarheute.

    USDA a estimat producția de grâu la 48,55 milioane de tone în august. Motivul corecției a fost seceta din regiunile de creștere din vest, care a redus drastic recoltele și a dus la pierderi grave de recolte, a declarat USDA vineri seară.

    Prețurile grâului din Chicago Board of Trade au crescut cu peste 3% până la cel mai ridicat nivel de la jumătatea lunii iulie. „Oamenii au spus toată vara și chiar și în toamnă că recolta de grâu este îngrozitoare. Este o confirmare a ceea ce a spus toată lumea, dar nu au vrut să creadă că este cu adevărat atât de rau”, a declarat Tomm Pfitzenmaier, un analist american, pentru Reuters.

    Stocurile de grâu din SUA au totalizat 48,3 milioane de tone de la 1 septembrie, conform raportului trimestrial de inventar al USDA. Aceasta a fost doar o creștere foarte ușoară de 69.000 de tone față de anul precedent și a fost aproximativ în conformitate cu previziunile comerciale.

    Mai puțin porumb, mai multă soia – și criza din Ucraina

    Prețurile porumbului au crescut, de asemenea, brusc , deoarece stocurile din SUA, la 34,975 milioane de tone, au fost semnificativ mai mici decât se așteptau analiștii – dar totuși mai mari decât anul trecut. În plus, stocurile de soia de 7,45 milioane de tone au fost cu aproximativ 0,45 milioane de tone mai mari decât anul trecut.

    Contractul de grâu din fața CBOT a crescut cu 25 de cenți vineri seara la 921 de cenți un bushel – cel mai mare de la jumătatea lunii iulie. Prețurile grâului din SUA au crescut cu aproape 5% în această săptămână.

    Prețurile porumbului au crescut, de asemenea, la cel mai ridicat nivel de la jumătatea lunii septembrie.

    Soia, pe de altă parte, a pierdut 46 de cenți, scăzând la cel mai scăzut nivel de la începutul lunii august. Prețurile la soia au scăzut cu 4,3% în această săptămână.

    Creșterea tensiunilor dintre Rusia și Ucraina a oferit un sprijin suplimentar prețurilor grâului și porumbului. Președintele rus Vladimir Putin a anunțat vineri anexarea unei părți a Ucrainei în cadrul unei ceremonii de la Kremlin, după ce Rusia a organizat referendumuri în teritoriile ocupate.

    Recolta europeană de porumb – un minim pentru ultimii 15 ani

    Comisia Europeană și-a redus vineri prognoza pentru recolta de porumb din acest an în Uniunea Europeană la 55,5 milioane de tone de la 59,3 milioane de tone la sfârșitul lunii august, alăturându-se altor analiști care se așteaptă la un minim de 15 ani pentru recolta de porumb. O secetă istorică a deprimat grav recolta de porumb din Europa în această vară.

    Comisia a redus previziunile de randament pentru Bulgaria, Germania, Croația, Ungaria, România și Slovacia. De asemenea, Comisia și-a majorat prognoza pentru importurile de porumb din UE în actualul sezon 2022/23 la 21 de milioane de tone – de la cele 20 de milioane de tone anterioare.

    În plus, utilizarea preconizată a porumbului în hrana animalelor a fost redusă cu 4,2 milioane de tone la 60,5 milioane de tone.

    În același timp, comisia și-a ridicat prognoza pentru recolta actuală de grâu moale la 127,0 milioane de tone de la 126,0 milioane de tone luna trecută. Producția de orz a crescut, de asemenea, de la 50,4 milioane la 51,5 milioane de tone.

    Recolta mică de porumb a mutat o parte din cererea de furaje de la porumb la grâul comun, care acum se așteaptă să curgă 40 de milioane de tone în hrănitori, estimează analiştii, în creștere cu 2,7 milioane de tone față de prognoza de luna trecută.

    Între timp, exporturile estimate de grâu moale în 2022/23 au rămas neschimbate, la 36 de milioane de tone. Comisia a revizuit în sus recolta de rapiță cu 0,5 milioane de tone, până la 19,3 milioane de tone și a crescut producția estimată de floarea-soarelui cu 0,4 milioane de tone, până la 10,3 milioane.


    Te-ar mai putea interesa

    Teren vândut de trei ori într-un an, cu acte false. Proprietarul de drept a deschis proces Cum a reușit ing. Roman să aibă producție de gutui într-un an în care alți pomicultori n-au recoltat nimic Cât costă un hectar de pământ în funcție de regiune. Piața terenurilor agricole, la zi

    Ultimele știri

    Posturi de șefi, tăiate la Casa de Comerț Unirea Șeful ANSVSA, Alexandru Bociu, s-a ținut de cuvânt! Tarifele medicilor veterinari au fost actualizate! APIA – anunț ACUM! Fermierii care au în conturi prima tranșă din subvenții!