• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Șefa ANM – anunț de ultimă oră despre vremea în luna octombrie!

    Roxana Dobre -

    Elena Mateescu, directoarea Administrației Naționale de Meteorologie, a făcut un anunț de ultimă oră privind evoluția vremii în luna octombrie, cea de-a doua lună de toamnă.

    Temperaturi de vară în cea de-a doua lună de toamnă. În octombrie, vremea va avea oscilații mari de temperaturi iar termometrele vor indica aproximativ 30 de grade, mult peste normalul perioadei. Elena Mateescu, directorul Administraţiei de Meteorologie, a anunţat cum va fi vremea pe parcursul lunii și ce temperaturi se vor înregistra în fiecare regiune a ţării.

    ”Masa de aer rece determină în următoarele zile o vreme deosebit de rece în zona ţării noastre.În partea de sud, sud-est, în prima zi din luna octombrie am înregistrat cele mai ridicate valori de până în prezent din această toamnă, 33 de grade Celsius, şi acest lucru va rămâne de interes, cel puţin pentru următoarele zile, când ne aşteptăm ca la nivelul întregii ţări să întregistrăm valori de 14, până la cel mult 20-21 de grade, valori mai coborâte în regiunile intracarpatice, 20-21 doar în partea de sud, sud-est, valori minime negative în depresiuni, iar în zonele montane înalte chiar sub -3, -4 grade”, a explicat Mateescu la Antena3.

    Cantități însemnate de precipitații

    În ceea ce privește ploile, cantitățile de precipitații vor fi însemnate în majoritatea regiunilor agricole. ”Din punct de vedere al regimului de precipitaţii, ne aşteptăm să consemnăm cantităţi însemnate, în special în zona montană, dar nu excludem să avem în următoarele zile şi partea de vest, centru, nord a ţării. Veştile sunt bune, pentru că începând de joi, temperaturile vor fi în creştere uşoară, de la o zi la alta, astfel încât sfârşitul de săptămână să aducă din nou o vreme în generală frumoasă, cu maxime de 22-24 de grade, inclusiv în Capitală”, a anunţar Elena Mateescu.

    La munte, pe crestele înalte, de peste două mii de metri altitudine, a venit iarna. Pe Vârful Omul din masivul Bucegi s-a depus zăpada, viscolul a bătut în rafale puternice, iar temperaturile au coborât sub -4 grade Celsius.

    Harta ploilor pe regiuni, până pe 16 octombrie

    Conform prognozei de specialitate, ploile nu vor lipsa în prima parte a lunii octombrie. Iată unde plouă, pe regiuni, în fiecare zonă agricolă:

    Ploi în Banat până pe 16 octombrie

    Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată la începutul primei săptămâni, 1-8 octombrie și în cea mai mare parte a celei de a doua, 9-16 octombrie.

    Ploi în Crișana până pe 16 octombrie

    Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în zilele de 5 și 6 octombrie și din nou în intervalul 12 – 16 octombrie.

    Ploi în Transilvania până pe 16 octombrie

    Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în primele două zile și din nou în a doua săptămână a perioadei estimate.

    Ploi în Maramureș până pe 16 octombrie

    Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în 3, 4 octombrie și din nou între 12 și 16 octombrie.

    Ploi în Moldova până pe 16 octombrie

    Regimul pluviometric se va menţine deficitar în mare parte din interval, probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în jurul datei de 4 octombrie și spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni.

    Ploi în Dobrogea până pe 16 octombrie

    Regimul pluviometric se va menţine deficitar în mare parte din interval, probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în 3 și 4 octombrie și din nou spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni.

    Ploi în Muntenia până pe 16 octombrie

    Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în primele două zile din interval și din nou la sfârșitul celei de-a doua săptămâni.

    Ploi în Oltenia până pe 16 octombrie

    Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în prima zi și în ultima săptămână din interval.


    Te-ar mai putea interesa

    Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români