• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • FFExpo 2022, 13-15 octombrie. Ministrul Daea a anunțat subvenția care crește pentru fermieri

    Roxana Dobre -

    Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a dat o veste excelentă fermierilor care sunt crescători de animale. Șeful de la agricultură a făcut joi, 14 octombrie, un tur de forță la expozanții prezenți la târgului Forța Fermierilor Expo – FFExpo 2022, eveniment care s-a deschis joi, 13 octombrie, de la ora 10:00.

    ”Vin și vă dau o veste bună, vă spune ministrul Agriculturii. De anul viitor cuantumurile pentru ovine/caprine vor crește. Păstrați animalele și veți vedea”, a transmis Petre Daea direct la standul reprezentanților CAPRIROM, asociație a crescătorilor de capre.

    Din 2023 fermierii vor beneficia de noi reguli și buget, plafon care va fi alocat prin noua Politică Agricolă Comună (PAC). Pentru acest an, Sprijinul Cuplat Zootehnic (SCZ) va ajunge în conturile crescătorilor de ovine și de caprine începând de luni, 17 octombrie, după ce pe 16 octombrie va demara autorizarea la plată pentru campania de avans 2022.

    Crescătorii de ovine și de caprine vor primi în acest an o plată de 15,91 euro/cap de animal, adică 78,73 de lei/cap calculat la cursul valutar pentru subvențiile APIA din acest an stabilit vineri, 30 septembrie, de către BCE la un cuantum de 4,9490 de lei pentru un euro. În avans crescătorii de oi și capre vor primi 70 la sută din cuantumul stabilit pentru campania 2022, adică 55,11 lei pe cap de animal.

    Agrointeligența-AGROINTEL.RO a făcut un calcul privind plățile ce vor intra direct în conturile crescătorilor de ovine și caprine, aici: Avans APIA ovine și caprine 2022: Suma maximă și minimă ce intră în conturile crescătorilor

    Forța Fermierilor Expo – 3 zile de discuții, expoziții și evenimente de top

    Forța Fermierilor Expo se desfășoară de joi până sâmbătă, în perioada 13-15 octombrie, pe Autostrada A1 – București-Pitești, la kilometrul 23, ieșirea de la Bolintin-Deal. Locația exactă unde se desfășoară târgul dedicat fermei de familie este în parcul industrial CTPark Bucharest West.

    În cadrul târgului sunt prezente cele mai importante companii de agribusiness care furnizează produse și servicii dedicate fermei de familie: tractoare, utilaje agricole, îngrășăminte, fertilizatori, semințe cultura mare, semințe legume, pesticide, materiale legumicultură, consultanță pentru accesarea fondurilor europene, servicii de analiză sol și studii pedologice, digitalizare fermă, material săditor (bulbi, puieți). De asemenea, nu vor lipsi legumele românești și produsele tradiționale, dar și bucate delicioase preparate chiar la târg și care pot fi savurate în spațiul special amenajat.

    Program Târgul Forța Fermierilor Expo 2022 – joi, 13 octombrie

    9:00 – 10:00 Primirea invitaților
    10:00 – 11:00 Lansarea ediției speciale ”Viitorul Satului Românesc”
    11:00 – 14:00 Congresul Fermierilor 2022, ediția de toamnă
    14:40 Balul Fermierilor 2022 & Socializare

    Program Târgul Forța Fermierilor Expo 2022 – vineri, 14 octombrie

    10:00 – 14:00 Agrointeligența SUMMIT 2022 – Eveniment în care companiile de agribusiness vor prezenta fermierilor noutățile acestei toamne, precum și ofertele speciale și de interes pentru agricultori.

    Program Târgul Forța Fermierilor Expo 2022 – sâmbătă, 15 octombrie

    10:00 ZIUA ZOOTEHNIEI – Prezentări ale animalelor cu genetică premium prezente la expoziție – ovine, caprine, bovine.
    13:00 – Degustare produse din carne de vită din rasa Bălțată Românească tip Simmental (linia de carne).

    Vă așteptăm cu mic cu mare la primul târg de agricultură dedicat fermei de familie!


    Te-ar mai putea interesa

    Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Plata ANT bovine. Primele județe unde fermierii au anunțat că au banii în cont

    Ultimele știri

    Ioan Moraru, Mecanica Ceahlău: Utilajele produse la Piatra Neamț sunt cu 35% mai ieftine decât cele din import Flori care se plantează lângă bulbii de primăvară Hurlupi la prun: cauze ale bolii, combatere