• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • FFExpo 2022, 13-15 octombrie. Anunțul ministrului Petre Daea despre plata avansului APIA!

    Roxana Dobre -

    Cum vor decurge plățile APIA pe hectar și cap de animal pentru fermieri! Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a transmis joi, 13 octombrie, la deschiderea Târgului Forța Fermierilor Expo – FFExpo 2022 care este calendarul subvențiilor pentru acest an.

    Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunțat direct de la standul amenajat de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cum vor evolua plățile în acest an, pentru campania 2022.

    ”Vreau să vă mulțumesc pentru activitatea voastră. Fermierii v-au apreciat și vă apreciază pentru activitatea voastră, pentru plățile pe care le faceți la timp. Este firesc ca fermierii să vă aprecieze pentru că munciți în folosul lor și depuneți mult efort și este nevoie să îl depuneți în continuare mai ales acum când fermierii au nevoie de ajutor și numai prin mâine voastre, prin viteza de procesare a datelor, a documentelor, a informațiilor banii pot ajunge mai devreme la fermieri”, a anunțat Petre Daea la standul APIA, acolo unde era prezent și directorul general al agenției, Adrian Pintea.

    Calendarul plăților către fermieri

    Petre Daea a reiterat faptul că APIA a pregătit pentru plata avansului o sumă de 1,3 miliarde de euro, bani care vor intra în conturile fermierilor până la 30 noiembrie. Ulterior, APIA va pregăti campania finală care va debuta la 1 decembrie.

    ”Avem 1,3 miliarde de euro care vor ajunge la fermieri în această perioadă. Am vorbit cu Adrian (Adrian Pintea șeful APIA n.r) care mi-a transmis că fără probleme începând din 16 octombrie vor începe plățile în avans, la toată lumea dar nu la toți odată pentru că nu este posibil. Pe urmă calendarul plăților se încheie la 30 noiembrie urmând ca din 1 decembrie să dăm drumul și plăților finale. Tot în 30 noiembrie încheiem lista avansului și trimitem pentru decontare la Comisia Europeană astfel încât să primim banii de acolo astfel încât să ne repatriem subvenția pe care o acordăm fermierilor”, a mai explicat Petre Daea.

    Forța Fermierilor Expo – 3 zile de discuții, expoziții și evenimente de top

    Forța Fermierilor Expo se desfășoară de joi până sâmbătă, în perioada 13-15 octombrie, pe Autostrada A1 – București-Pitești, la kilometrul 23, ieșirea de la Bolintin-Deal. Locația exactă unde se desfășoară târgul dedicat fermei de familie este în parcul industrial CTPark Bucharest West.

    În cadrul târgului sunt prezente cele mai importante companii de agribusiness care furnizează produse și servicii dedicate fermei de familie: tractoare, utilaje agricole, îngrășăminte, fertilizatori, semințe cultura mare, semințe legume, pesticide, materiale legumicultură, consultanță pentru accesarea fondurilor europene, servicii de analiză sol și studii pedologice, digitalizare fermă, material săditor (bulbi, puieți). De asemenea, nu vor lipsi legumele românești și produsele tradiționale, dar și bucate delicioase preparate chiar la târg și care pot fi savurate în spațiul special amenajat.

    Program Târgul Forța Fermierilor Expo 2022 – joi, 13 octombrie

    9:00 – 10:00 Primirea invitaților
    10:00 – 11:00 Lansarea ediției speciale ”Viitorul Satului Românesc”
    11:00 – 14:00 Congresul Fermierilor 2022, ediția de toamnă
    14:40 Balul Fermierilor 2022 & Socializare

    Program Târgul Forța Fermierilor Expo 2022 – vineri, 14 octombrie

    10:00 – 14:00 Agrointeligența SUMMIT 2022 – Eveniment în care companiile de agribusiness vor prezenta fermierilor noutățile acestei toamne, precum și ofertele speciale și de interes pentru agricultori.

    Program Târgul Forța Fermierilor Expo 2022 – sâmbătă, 15 octombrie

    10:00 ZIUA ZOOTEHNIEI – Prezentări ale animalelor cu genetică premium prezente la expoziție – ovine, caprine, bovine.
    13:00 – Degustare produse din carne de vită din rasa Bălțată Românească tip Simmental (linia de carne).

    Vă așteptăm cu mic cu mare la primul târg de agricultură dedicat fermei de familie!


    Te-ar mai putea interesa

    Alertă meteo de vreme severă! Ploi și căderi de grindină până vineri dimineață Plata ANT bovine. Primele județe unde fermierii au anunțat că au banii în cont Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi

    Ultimele știri

    Ioan Moraru, Mecanica Ceahlău: Utilajele produse la Piatra Neamț sunt cu 35% mai ieftine decât cele din import Flori care se plantează lângă bulbii de primăvară Hurlupi la prun: cauze ale bolii, combatere