• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Raport USDA octombrie 2022: România are cea mai mare scădere la producția de porumb

    agrointeligenta.ro -

    Raport USDA luna octombrie 2022. Noile estimări de producție făcute de experții americani indică o producție mai mare pentru cultura de grâu și o prăbușire la nivelul UE a cantităților ce vor fi recoltate cu porumb.

    Raportul USDA publicat în luna octombrie 2022 precizează că pentru anul de comercializare al Uniunii Europene (UE) 2022/23, producția de porumb este estimată la 56,2 milioane tone metrice (mmt), în scădere cu 2,6 mmt (4 la sută) față de luna trecută, cu 14,8 mmt (21 la sută) sub ultima recolta anuală și cu 15% sub media pe 5 ani. Suprafața este estimată la 8,9 milioane de hectare (mha), în scădere cu 0,1 milioane mha față de luna trecută și cu 0,3 mha sau 4 procente față de anul trecut. Randamentul este estimat la 6,31 tone pe hectar (t/ha), în scădere cu 3% față de luna trecută, cu 18% față de ultima an și 16 la sută din media pe 5 ani.

    Recoltarea porumbului este în curs în toată Europa, iar agențiile naționale raportează recolte mai scăzute decât se preconizase inițial. Arșița și seceta severă în multe dintre regiunile majore de cultură a porumbului au creat probleme în perioada de vegetație a culturii. Astfel, în timpul primăverii și verii, precipitațiile au fost minime, iar căldura a fost intensă. Ambele fenomene au condus la cea mai mică recoltă de porumb din UE din anul 2007/2008 și la cel mai scăzut randament din anul 2012/13.

    O scădere importantă a cantităților de porumb vine și din faptul că mulți fermieri au transformat suprafața de porumb boabe în siloz. În plus, randamentele scăzute au a avut ca rezultat o recoltă dezamăgitoare. Se estimează că Franța, cel mai mare producător al UE, va recolta 11,3 milioane de tone, cea mai mică recoltă a lor din ultimii 10 ani. În general, cele mai mari reduceri de la lună la lună în Europa au fost făcute către România (0,7 milioane de tone), Bulgaria (0,6 milioane de tone) și Ungaria (0,6 milioane de tone).

    Producția de grâu pentru anul de comercializare (AM) 2022/23 în Uniunea Europeană (UE) este estimată la 134,8 milioane de tone metrice (mmt), în creștere cu 2,7 mmt față de luna trecută, dar în scădere cu 3,5 mmt (3 la sută) față de anul trecut, dar cu 2% peste media pe 5 ani de 132,7 mmt. Suprafața recoltată este estimată la 24,3 milioane de hectare (mha), în creștere cu 0,3 mha față de luna trecută, aproape neschimbat față de anul trecut și cu 1 la sută peste media pe 5 ani. Randamentul este estimat la 5,56 tone la hectar (t/ha), similar cu cel de 5,54 t/ha Media pe 5 ani, dar cu 1% peste luna trecută și cu 3% sub anul trecut.

    Recoltarea grâului este finalizată la nivelul UE, iar rapoartele de recoltă din mai multe țări arată suprafețe mai mari în Polonia, Germania, Republica Cehă, Slovacia și Spania, însumând o creștere UE de 0,3 mha. Total UE randamentul a crescut, de asemenea, cu aproximativ 1 la sută, cu cel mai mare salt în Polonia. Aici schimbările includ o creștere a suprafeței cu 0,1 mha la 2,5 mha, o creștere cu 8 procente a randamentului și o creștere cu 13 procente (1,5 mmt) creșterea producției la 13,5 mmt. Aceste estimări reflectă datele publicate de Statistica Poloniei Birou la sfârșitul lunii septembrie. Rapoartele post-recoltare au fost folosite pentru a calcula totalurile pentru țări precum Spania, Germania și Slovacia.

    Producția de grâu din Rusia, la 91 de milioane de tone

    Producția de grâu din Rusia pentru anul de comercializare 2022/23 este estimată la 91,0 milioane de tone metrice (mmt), cantitate neschimbată față de luna trecută, dar în creștere cu 21 la sută față de anul trecut. Estimarea include 68,0 mmt de grâu de iarnă și 23,0 mmt de grâu de primăvară. Randamentul total de grâu este estimat la un record de 3,17 tone pe hectar, neschimbat față de luna trecută și cu 17% în creștere față de anul trecut. Total recoltat suprafața este estimată la 28,7 milioane de hectare, neschimbată față de luna trecută, dar în creștere cu 4% față de ultima an.

    Estimările USDA producției agricole pentru Rusia exclude producția estimată din Crimeea, toate regiunile ucrainene aflate în prezent în conflict și orice cereale furate din zonele de conflict.


    Te-ar mai putea interesa

    Ce putem planta lângă sau sub un nuc Piața cerealelor, din nou sub presiune. Prețuri la zi Primul județ în care DAJ anunță că a virat despăgubirile de secetă în conturile fermierilor!

    Ultimele știri

    Vânzarea terenurilor agricole din apropierea granițelor – aproape imposibilă! Fermierii ruși renunță la cultura de grâu: ”Există pierderi la fiecare tonă” Gazeo și Clementine: soiuri noi de grâu și orzoaică de la ITC Seeds