• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Tehnologia Agricover de cultivare a cartofului: culturi sănătoase și producții sporite

    Adrian Radu -

    Cultura cartofului a fost vedeta simpozionului anual ”Ziua Verde a Cartofului” care s-a desfășurat la Hălchiu, județul Brașov. Fermierii prezenți au avut ocazia să vadă câmpul la care tehnologia de cultură a avut la bază produsele companiei Agricover, care deține un portofoliu complet pentru ceea ce înseamnă protecția și fertilizarea culturii de cartof.

    Cosmin Stana a fost gazda Agricover care ne-a explicat tehnologia de cultură aplicată în lotul demonstrativ.

    În ciuda anului dificil, lotul de la Hălchiu a arătat foarte bine în vegetație mulțumită faptului că s-a aplicat o tehnologie bună, o sămânță de calitate superioară, produse de top și îngrășăminte de calitate.

    ”Ca și tehnologie aplicată împotriva dăunătorilor, am folosit insecticidul KRIMA, pe bază de acetamiprid, administrat preventiv, în doză de 100 g/ha. Are o acoperire undeva de două săptămâni, 14-18 zile”, a precizat Cosmin Stana. În alternanță cu produsul KRIMA, a fost aplicat și insecticidul REXARIS, în doza de 150 g / ha.

    Pentru combaterea manei, specialiștii Agricover au recomandat fermierilor un produs ce oferă rezultate sigure: fungicidul KARITZU pe bază de ceazofamid, în doza de 500 ml / ha.

    Acest produs prezintă o rezistență de top la precipitațiile ce pot surveni la scurt timp după tratament (chiar și după 15 minute), este eficient chiar și la temperaturi scăzute, distrugând zoosporii și nu favorizează formarea raselor, rezistente la mană.

    Pentru a stimula rezistența la condițiile de stres pedoclimatic și hidric, Agricover a integrat 3 biostimulatori în managementul culturii cartofului:

    ”Primul tratament a fost cu 1) AMINO START, un biostimulator ce conține 10% aminoacizi liberi, polizaharide, microelemente, fosfor și potasiu. În al doilea tratament s-a folosit 2) AMINO ZINC, cu un conținut de 10% aminoacizi liberi de origine vegetală și 5% zinc. Planta are nevoie de acest microelement esențial în a o menține verde. Produsul 3) AMINO BOR a fost aplicat în tratamentul 3, având un conținut de aminoacizi 5% și 8% bor. Borul este esențial culturii de cartof. Ajută la dezvoltarea tuberculilor”, a mai precizat Cosmin Stana.

    Eficiența tratamentelor și a biostimulatorilor a fost sporită de adjuvantul PROAQUA TRIO. Acest produs reglează pH-ul soluției și mărește stabilitatea soluției de lucru, sporind în același timp eficacitatea produselor de protecție a plantelor.

    Tot în zona de nutriție a plantelor, portofoliul Agricover excelează cu o gamă extinsă de îngrășăminte foliare.

    ”Pe partea de îngrășăminte foliare, venim în sprijinul fermierilor cu produsele PLONVIT KALI, un produs cu un conținut de macro și microelemente esențiale culturii de cartof. Ca și doză de azot, fosfor și potasiu, avem azot 11%, fosfor 28% și potasiu 38%, alături de microelemente esențiale culturilor, zinc, fier, mangan, molibden. Un alt produs, FERTICOVER OPTIL este tot un îngrășământ foliar, cu un conținut echilibrat de nutrienți, la fel ca și PLONVIT KALI, doar că azotul, fosforul și potasiul sunt în proporții egale, de 19%, la care se adaugă conținutul de microelemente esențiale culturilor agricole și culturii de cartof”, a mai explicat reprezentantul Agricover.

    Pentru a descoperi toate produsele Agricover, accesați site-ul magazin.agricover.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    Ferma de măgărițe, o afacere cu potențial uriaș. Asinia Farm – producție de lapte, în curând și de carne La ce temperaturi se pot face tăieri la pomi iarna Cât trăiește o găină. Durata de viață a unei găini după tipul de creștere

    Ultimele știri

    Fermă făcută scrum în județul Suceava! Toate cele 6.000 de animale au murit arse de vii Vine o criză a îngrășămintelor? Gabriel Ionescu, SEEFO: Prețurile sunt în creștere, stocurile – mai mici decât anul trecut APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie!