• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Irinel Plosca este fermierul care va plăti la ADS cea mai mare arendă la hectar, de 2.438 kg/ha

  Roxana Dobre -

  Irinel Plosca este fermierul care a semnat contract cu Agenția Domeniilor Statului (ADS) pentru o fermă de 1.621, 89 de hectare la care arenda este una record: 2.438 de kilograme de grâu la hectar. Agricultorul este unul cu experiență, fiind fondatorul Chimagri și administratorul societății Agroindustriala Rîmnicelu cu care a participat la licitația cu strigare pentru exploatația din județul Brăila.

  Unul dintre cele mai mari contracte din istoria Agenției Domeniilor Statului a fost semnat joi, 20 octombrie, iar arenda la hectar este una record, conform unui anunț al instituției. Redevența anuală va fi de 2.438 de kilograme de grâu pe hectar, aceasta fiind și condiția care a diferențiat societatea câștigătoare de restul companiilor din agricultură care au depus oferte.

  ”Efortul continuu al echipei ADS a fost recompensat astăzi prin semnarea unuia dintre cele mai mari contracte din istoria agenției. Astăzi, 20 octombrie ADS-Agenția Domeniilor Statului prin George Sava, Directorul General Adjunct, a semnat contractul de concesiune câștigat în urma licitației cu strigare pentru terenul situat în județul Brăila! Felicitări domnule Irinel Plosca, Director General al firmei Chimagri!”, a anunțat ADS pe pagina sa de Facebook.

  Conform informațiilor anterioare, terenul concesionat de ADS se află în județul Brăila, zona Gropeni, Stăncuța iar la licitația cu strigare care a avut loc pe 29 septembrie au depus oferte de licitare cinci companii mari din agricultură. Terenul ”scos la bătaie” de ADS are o suprafață de 1.344 de hectare arabil și 277,89 neagricol. De precizat că suprafața agricolă este integral irigabilă.

  Pentru suprafețele din județul Brăila au depus oferte cinci societăți agricole printre care:

  Cine este fermierul care plătește arenda record la ADS

  Așa cum Agrointeligența-AGROINTEL.RO a anunțat pe 29 septembrie, câștigătorul licitației pentru terenurile deținute de ADS la Brăila, Lotul 1, a fost desemnat Agroindustriala Râmnicelu, din localitatea Râmnicelu, județul Brăila, companie agricolă care a oferit o redevență record pentru ADS, adică 2.438 kilograme/ha/an.

  În numele societății, contractul a fost a semnat astăzi de Irinel Plosca, reprezentant și împuternicit al companiei Agroindustriala Râmnicelu, care gestionează și firma Chimagri, societate înființată în anul 2000 având ca administrator și asociat unic pe Irinel Plosca. Conform datelor disponibile pe site-un companiei, principalul obiect de activitate al societății este comerțul cu produse chimice (îngrășăminte chimice, produse pentru protecția plantelor) și semințe certificate (floarea-soarelui, porumb, orz, grâu, soia, rapiță, lucernă, sorg, mazăre), precum si producerea și procesarea semințelor certificate de cereale păioase, porumb și plante oleaginoase.

  Ca și obiect secundar de activitate societatea se ocupă cu comerțul cu cereale (orz, orzoaică, grâu), porumb și plante oleaginoase (floarea-soarelui, rapiță, soia). Transportul de mărfuri (inclusiv mărfuri periculoase) este un obiect auxiliar de activitate al societpții, în acest sens avînd 22 autospecializate autorizate ADR.

  Conform aceleiași surse, în primul an de funcționare, Chimagri a reușit să obțină, cu doar un singur angajat, o cifră de afaceri de peste 6.900.000 lei. În prezent, cu peste 70 de angajați, cifra de afaceri realizata de Chimagri este de peste 180.000.000 lei, având un portofoliu de clienți de peste 2.000 de fermieri.

  Potrivit Adevărul, patronul de la Chimagri SRL,  Irinel Plosca este fiul lui Aurel Plosca, un fost director al Insulei Mari a Brăilei.


  Te-ar mai putea interesa

  Piața terenurilor agricole în 2023 – prețuri. Suprafață de 100 ha, vândută cu 12.000 euro/ha Noi licitații pentru terenuri ADS în mai multe județe! Arenda pornește de la 450 kg de grâu pe an! Șef APIA: Firmele de cadastru, în loc să măsoare în teren, ne cer identificarea parcelelor agricole

  Ultimele știri

  Egiptul spune că vrea cereale românești, dar a cumpărat porumb direct din Ucraina Zeama bordeleză – prepare și utilizare. Când și cum se aplică la pomi și legume Costurile din campania de semănat vor crește cu 40-50%. Fermierii din Ucraina cer sprijinul UE