Arendă record pentru un teren arabil de 1.344 ha adjudecat la licitația ADS!
Roxana Dobre -Arendă record pentru un teren arendat de la Agenția Domeniilor Statului – ADS, în cadrul unei licitații ce s-a încheiat astăzi cu un câștigător-surpriză! O plată anuală în echivalentul a 2.438 de kilograme de grâu pe hectar a fost prețul câștigător în cadrul unei licitații în care mai multe societății s-au concurat pentru o suprafață de teren agricol din județul Brăila.
Licitația pentru terenul agricol care a fost arendat de stat în județul Brăila, zona Gropeni, Stăncuța s-a derulat joi, 29 septembrie, iar câștigător a fost desemnat licitatorul care a oferit cea mai mare cantitate de grâu pe hectar pentru suprafețele arabile situate în partea de sud-est a țării.
Cinci companii au depus oferte la licitația ADS
Pentru terenurile din județul Brăila, zona Gropeni, Stăncuța au depus oferte de licitare cinci companii mari din agricultură. Terenul ”scos la bătaie” de ADS are o suprafață de 1.344 de hectare arabil și 277,89 neagricol. De precizat că suprafața agricolă este integral irigabilă.
Pentru suprafețele din județul Brăila au depus oferte cinci societăți agricole printre care:
- Ital Agro cu sediul în localitatea Foltești, comuna Foltești, județul Galați
- Lta Mondial din județul Constanța,
- Maria Group din Chirnogi, județul Călărași,
- Gropeni Real Estate din județul Brăila
- Agroindustriala Râmnicelu, din Râmnicelu, județul Brăila.
Redevență record pentru un teren scos la licitație pentru arendă la ADS
Conform informațiilor obținute de Agrointeligența-AGROINTEL.RO, câștigătorul licitației pentru terenurile de la stat a fost desemnat Agroindustriala Râmnicelu, din localitatea Râmnicelu, județul Brăila, companie agricolă care a oferit o redevență record pentru ADS, adică 2.438 kilograme/ha/an. Dacă nu vor fi contestații în maxim 10 zile se semnează contractul.
Din datele transmise de ADS, redevența minimă de la care s-a plecat la licitația pentru terenurile agricole a fost de 842 kilograme grâu/ha/an. Durata concesiunii este de 20 de ani.
La licitație a putut participa orice persoană fizică sau persoană juridică de drept privat, română sau străină care să îndeplinească condițiile din Caietul de Sarcini. Procedura de licitare a terenurilor s-a derulat după reguli clar: plicurile conținând Documentele de Participare au fost închise, semnate și, după caz, ștampilate și s-au depus la sediul Agenției Domeniilor Statului, secretariatul Directorului General începând cu ziua publicării anunțului, până la termenul stabilit.
Licitația cu strigare a avut loc la sediul Agenției Domeniilor Statului București.
Așa cum Agrointeligența-AGROINTEL.RO a anunțat în premieră, ADS va scoate până la sfârșitul anului o suprafață considerabilă de teren din proprietatea statului în premieră la licitație pentru prima dată în doi ani. George Sava, directorul general adjunct al Agenției Domeniilor Statului (ADS), a anunțat că vor fi scoase la licitație peste 10.000 de hectare care sunt situate în mai multe zone ale țării, acolo unde suprafețele sunt libere de contract. Suprafețele vor fi date în arendă.
Citiți și: ADS scoate la licitație cu strigare peste 10.000 de hectare de teren agricol în mai multe județe