• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Hoții au furat de pe tractoare GPS-uri și piese în valoare de 120.000 de euro

    Angelica Lefter -

    Furturi masive direct din ferme. Hoții au dat lovitura sustrăgând aparatură tehnică de ultimă generație de la utilaje agricole, în valoare de peste 120.000 de euro.

    O serie de furturi din fermele germane din Renania de Nord-Westfalia și Bavaria au îngrozit agricultorii și oamenii legii, potrivit agrarheute.com.

    Hoții au sustras antenele GPS și unitățile de control cu care erau dotate tractoarele

    Hoții din Renania de Nord-Westfalia și Bavaria au furat tehnică hardware extrem de scumpă, cum ar fi antenele GPS și piese de de la tractoare. Aceștia au pus ochii pe antene GPS, unități de control și alte piese de vehicule de la mașini agricole aparținând mai multor ferme și companii.

    Bunurile furate valorează mai mult de 120.000 de euro, iar unele dintre ele erau extrem de profesionale.

    Primul furt a avut loc în zona Steinheim din Renania de Nord-Westfalia, după cum a raportat autoritatea raională de poliție Höxter. În perioada 21 octombrie 2022 – 24 octombrie 2022, în total trei tractoare au fost țintele unor autori necunoscuți.

    Echipamentul tehnic de înaltă calitate a putut fi îndepărtat de pe două astfel de mașini agricole.

    Totodată, făptașii au intrat în curtea din spate a unei ferme de pe Nieheimer Strasse. De acolo au sustras o antenă GPS și o unitate de comandă de la un tractor parcat.

    Hoții au acționat și pe câmp, unde au forțat ușa unui utilaj

    Răufăcătorii au acționat și pe un câmp de pe Vinsebecker Strabe, unde au scos și o unitate de comandă dintr-un tractor, după ce au forțat ușa utilajului. De asemenea, hoții au mai pus ochii pe un tractor parcat într-o hală din Heideweg, însă nu au reușit să fure componentele tehnice.

    Potrivit cercetărilor inițiale, ultimele două fapte s-au petrecut duminică – 23 octombrie 2022, ora 18:00, și luni – 24 octombrie 2022, la ora 14:00.

    Piese auto în valoare de peste 100.000 de euro furate de la tractoare

    Tot în Wülfershausen an der Saale din districtul Rhön-Grabfeld din Bavaria, regiunea inferioară Franconiei, o companie de mașini agricole a căzut victimă hoților. Aici, autorii au sustras piese în valoare de peste 100.000 de euro de la tractoare.

    Un bărbat necunoscut a acționat luni dimineață – 24 octombrie, furând mai multe componente de utilaje din cadrul unei companii. Oamenii legii din Schweinfurt investighează cazul și speră că există persoane care să ofere mai multe informații.

    Hoțul cu experiență a furat inclusiv piese din vehicule noi

    Bărbatul suspect de furt a acționat în jurul orelor 2:30 și 3:00, având acces la o firmă situată la Am Angertor. El a sustras în mod profesional piese din mai multe vehicule noi, dar și uzate, după cum au explicat polițiștii din Franconia Inferioară.

    După cum arată toate cercetările, prada a fost încărcată într-un vehicul pentru transport, iar făptuitorul a reușit să scape neobservat cu bunurile furate.

    Apel la populație pentru a-i identifica pe hoți

    Oamenii legii au apelat la sprijinul populației și caută acum persoane care ar fi putut să observe cum au acționat hoții. Polițiștii au făcut public un număr de telefon la care cei care știu mai multe despre toate aceste furturi, pot apela și ajuta în anchetă.


    Te-ar mai putea interesa

    Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple

    Ultimele știri

    Ministrul Agriculturii din Ucraina a demisionat din cauza acuzațiilor de corupție Comerțul agroalimentar al UE – creștere pozitivă. Excedent comercial de 5 miliarde de euro Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului