• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Prognoza ANM aduce vești proaste pentru fermieri!

  Angelica Lefter -

  Harta ploilor, pe regiuni, în perioada 31 octombrie – 13 noiembrie. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat cum va fi vremea în următoarele două săptămâni, în toate regiunile țării.

  Potrivit meteorologilor, vremea va fi în general mai caldă față de normalul perioadei, în intervalul 31 octombrie – 13 noiembrie, iar șansele de ploaie vor fi reduse. Totuși, în anumite regiuni ploile își vor face prezența în zilele de 5 și 6 noiembrie.

  Prognoza meteo – ANM pentru perioada 31 octombrie – 13 noiembrie în Banat

  În primele trei zile ale intervalului de prognoză vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal, cu temperaturi maxime în medie de 20…24 de grade. Ulterior, temperatura aerului va scădea treptat, spre medii ale maximelor în jurul a 15 grade, în data de 5 noiembrie. Până la sfârșitul intervalului de prognoză variațiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, astfel încât media maximelor va fi de 14…16 grade (cele mai scăzute valori urmând a se înregistra în 12 și 13 noiembrie).Temperaturile minime se vor situa în medie între 8 și 10 grade, în intervalul 31 octombrie – 3 noiembrie, apoi vor scădea spre 6 grade (în 4 noiembrie). Ulterior, minimele vor crește spre medii în jurul a 9 grade, apoi până la sfârșitul intervalului de prognoză, variațile vor fi ușoare de la o noapte la alta acestea urmând a se situa la nivel regional între 4 și 6 grade, cele mai coborâte valori urmând a se înregistra în 13 noiembrie.

  Probabilitatea pentru ploi va fi în creștere în ziua de 5 noiembrie.

  Prognoza meteo – ANM pentru perioada 31 octombrie – 13 noiembrie în Crișana

  În primele trei zile ale intervalului de prognoză vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal, cu medii ale maximelor de 18…22 de grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în ziua de 1 noiembrie. Ulterior datei de 2 noiembrie, maximele vor scădea spre 16 grade, iar în 4 noiembrie vor crește din nou, spre medii de 18…19 grade. După data de 4 noiembrie maximele vor scădea spre medii în jurul a 14 grade, iar în intervalul 5 -11 noiembrie variațiile vor fi nesemnificative, acestea fiind cuprinse între 14 și 16 grade. În ultimele zile de prognoză, vremea se va răci, astfel încât maximele se vor situa în jurul a 12 grade, în medie. Minimele vor fi cuprinse între 6 și 10 grade, în medie, în intervalul 31 octombrie – 3 noiembrie, apoi vor scădea în noaptea de 4 noiembrie spre medii în jurul a 5 grade, pentru ca ulterior să crească spre 8 grade, în 5 noiembrie. În intervalul 6 -12 noiembrie minimele vor avea valori medii cuprinse între 4 și 6 grade, iar în ultima noapte de prognoză vor scădea spre 3 grade.

  Probabilitatea pentru ploi va fi redusă.

  Prognoza meteo – ANM pentru perioada 31 octombrie – 13 noiembrie în Transilvania

  În intervalul 31 octombrie – 2 noiembrie, valorile medii ale temperaturilor maxime se vor situa între 17 și 20 de grade. Ulterior vremea se va răci, astfel că maximele vor scădea spre medii în jurul a 15…16 grade, în zilele de 3 și 4 noiembrie. După ziua de 4 noiembrie, maximele vor scădea ușor, apoi până în 10 noiembrie variațiile vor fi nesemnificative de la o zi la alta, astfel că în medie vor fi 13…14 grade. Sfârșitul intervalului de prognoză aduce o nouă răcire a vremii ce va determina înregistrarea unor maxime de 10…11 grade, în medie. Minimele vor scădea de la medii în jurul a 8 grade, în 31 octombrie, spre 6 grade în 2 noiembrie, apoi vor crește spre 9…10 grade, în 3 noiembrie. Ulterior nopții de 3 noiembrie, minimele vor scădea din nou, spre medii în jurul a 3 grade (în 4 noiembrie), apoi vor crește ușor spre valori 4…5 grade, în medie, valori ce vor fi de interes pentru intervalul 5 -9 noiembrie. Ulterior nopții de 9 noiembrie minimele vor scădea spre 2 grade, în medie, valoare ce vor caracteriza intervalul 10 -13 noiembrie.

  Probabilitatea pentru ploi va fi destul de redusă.

  Prognoza meteo – ANM pentru perioada 31 octombrie – 13 noiembrie în Maramureș

  În intervalul 31 octombrie – 02 noiembrie media temperaturilor maxime va fi de 16…18 grade. Ulterior datei de 02 noiembrie vremea se va răci ușor, astfel că în intervalul 3 -10 noiembrie media temperaturilor maximelor va fi de 14…15 grade. Procesul de răcire a vremii va continua și după data de 10 noiembrie, astfel încât până la sfârșitul intervalului de prognoză media temperaturilor maxime va coborî spre 10 grade. Minimele vor coborî de la 8 grade, în medie în primele două nopți ale intervalului spre 6 grade în 2 noiembrie, apoi vor crește spre 10 grade în 3 noiembrie. Ulterior nopții de 3 noiembrie, minimele vor scădea din nou, de această dată spre valori medii în jurul a 4 grade, apoi vor crește spre 6 grade, în 5 noiembrie. După data de 5 noiembrie, și până în 11 noiembrie, variațiile vor fi nesemnificative, valorile temperaturilor minime fiind de 4…6 grade. În ultimele 2 nopți ale intervalului, minimele vor coborî spre medii de 2…3 grade.

  Probabilitatea de ploi va fi mai mare în 3 noiembrie, apoi în zilele de 5 și 6 noiembrie.

  Prognoza meteo – ANM pentru perioada 31 octombrie – 13 noiembrie în Moldova

  În primele 3 zile ale intervalului, media temperaturilor maxime va fi de 18…20 de grade. Ulterior datei de 2 noiembrie vremea se va răci, astfel încât în intervalul 3 -10 noiembrie media temperaturilor maxime va fi de 14…15 grade, iar în intervalul 11 -13 noiembrie de 10…12 grade. Minimele vor fi cuprinse între 8 și 10 grade, în medie în intervalul 31 octombrie -3 noiembrie, vor scădea până spre 4 grade în noaptea de 4 noiembrie, apoi vor crește până în jurul a 6 grade, valoare ce va caracteriza intervalul 5- 7 noiembrie. Ulterior nopții de 7 noiembrie minimele vor scădea ușor spre valori medii în jurul a 4 grade, valoare ce va caracteriza intervalul 8 -13 noiembrie.

  Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare în 6 noiembrie.

  Prognoza meteo – ANM pentru perioada 31 octombrie – 13 noiembrie în Dobrogea

  În prima zi a intervalului, media temperaturilor maxime va fi de 20…21 de grade, apoi va scădea spre 16 grade, în 1 noiembrie, pentru ca ulterior să crească spre 22 de grade, în ziua de 2 noiembrie. După ziua de 2 noiembrie vremea se va răci din nou, astfel încât media maximelor va coborî treptat până spre 16 grade, în ziua de 6 noiembrie, valoare ce va fi de interes până în data de 10 noiembrie. În ultimele zile ale intervalului, vremea se va răci din nou, de această dată, maximele urmând a coborî până spre medii în jurul a 12 grade. În intervalul 31 octombrie – 06 noiembrie, temperaturile minimele vor fi cuprinse între 9 și 12 grade, în medie, cu cele mai mari valori în prima zi a intervalului, precum și în nopțile de 3, 5 și 6 noiembrie. În perioada 7 -13 noiembrie, valorile medii ale temperaturilor minime vor fi mai mici decât cele din intervalul anterior și se vor situa între 6 și 8 grade.

  Probabilitatea pentru ploi va fi redusă.

  Prognoza meteo – ANM pentru perioada 31 octombrie – 13 noiembrie în Muntenia

  În intervalul 31 octombrie -2 noiembrie media maximelor va fi cuprinsă între 21 și 26 de grade, cea mai mare valoare urmând a se înregistra în ziua de 2 noiembrie. Ulterior zilei de 2 noiembrie vremea se va răci, astfel încât maximele vor coborî spre medii în jurul a 20 de grade, până în data de 5 noiembrie, apoi spre 15…16 grade, până spre 11 noiembrie. În ultimele două zile ale intervalului, temperaturile maxime vor continua să scadă, până spre medii în jurul a 12 grade. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă între 8 și 10 grade, în perioada 31 octombrie -3 noiembrie. Ulterior nopții de 3 noiembrie, minimele vor coborî spre medii în jurul a 8…9 grade în nopțile de 7 și 8 noiembrie, apoi până spre valori în jurul a 4 grade, în intervalul 10 -13 noiembrie.

  Probabilitatea pentru ploi va fi redusă.

  Prognoza meteo – ANM pentru perioada 31 octombrie – 13 noiembrie în Oltenia

  În intervalul 31 octombrie -2 noiembrie, media maximelor va fi cuprinsă între 21 și 25 de grade, cu cea mai mare valoare în 2 noiembrie. După data de 2 noiembrie media maximelor va coborî spre 17…18 grade până în ziua de 5 noiembrie. Vremea va continua să se răcească ușor și după ziua de 5 noiembrie, astfel că în intervalul 6 – 11 noiembrie media maximelor va fi de 15…16 grade, iar în ultimele zile de prognoză va coborî spre 12…13 grade. Minimele vor avea valori medii cuprinse între 8 și 10 grade în primele nopți ale intervalului, vor coborî ulterior spre 6 grade, în noaptea de 4 noiembrie, iar în intervalul 5 -7 noiembrie vor crește ușor până spre 7…8 grade. Din noaptea de 8 noiembrie, vremea se va răci treptat, astfel că până la sfârșitul intervalului de prognoză media minimelor va coborî spre 4 grade.

  Probabilitatea pentru ploi va fi redusă.

  Prognoza meteo – ANM pentru perioada 31 octombrie – 13 noiembrie la munte

  Media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 14 și 17 grade în primele 3 zile ale intervalului de prognoză, apoi va scădea spre 8 grade, până în data de 7 noiembrie. Ulterior, în intervalul 8 -13 noiembrie, tendința vremii este de răcire, dar variațiile temperaturilor maxime vor fi nesemnificative de la o zi la alta, astfel că valorile medii ale maximelor vor fi de 6…7 grade. Minimele vor avea valori medii cuprinse între 6 și 8 grade, în intervalul 31 octombrie – 2 noiembrie, apoi vor coborî spre 2 grade până în noaptea de 7 noiembrie. Procesul de răcire a vremii va continua și după noaptea de 7 noiembrie, astfel că până la sfârșitul intervalului de prognoză media maximelor va ajunge spre 0…1 grad.

  Probabilitatea pentru ploi va fi în creștere în 5 și 6 noiembrie, conform prognozei ANM.


  Te-ar mai putea interesa

  Legislație nouă în vigoare pentru fermierii care dețin tractoare 7 perechi de plante care nu trebuie cultivate împreună Sare la găini și pui – beneficii. Câtă sare e bine să dăm păsărilor

  Ultimele știri

  Ungaria introduce un sistem de control al calității pentru cerealele din Ucraina Fermierii care pierd subvenția-bonus la hectar. Lista cu cele 79 de localități excluse la APIA Guvernul a aprobat normele pentru ca Observatorul laptelui să devină funcțional