• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Județele cu cei mai mulți fermieri care au în conturi avansul de la APIA

  Roxana Dobre -

  Plățile direct pe suprafață și subvențiile pe cap de animal au intrat în conturile fermierilor eligibili pentru plata avansului într-un cuantum de 1.027.349.083,89 euro, conform celor mai recente date comunicate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). În intervalul 16 octombrie când a început plata avansului și până pe 1 noiembrie, agenția a reușit să transfere banii către 597.352 de fermieri. În topul județelor unde fermierii au primit cei mai mulți bani se află Teleorman, Călărași și Dolj.

  APIA a informat printr-un comunicat remis miercuri, 2 noiembrie, care este situația concretă a sumelor autorizate la nivelul fiecărui Centru județean în intervalul 16 octombrie – 1 noiembrie, adică primele circa două săptămâni de când a debutat campania de plăți 2022. Agrointeligența-AGROINTEL.RO a făcut o analiză a cifrelor și plăților care au intrat în conturi, pe județe, bazându-ne pe situația transmisă de agenția de plăți pentru fiecare zonă în parte.

  Plată subvenții în conturi. Județele unde au primit avansul cei mai mulți fermieri

  Conform datelor transmise de APIA în topul județelor unde au primit banii pentru avans în conturi cei mai mulți fermieri se află:

  Plată subvenții în conturi. Județele fruntașe la autorizări la procent din numărul total de fermieri

  Un alt top care reiese din graficul subvențiilor achitate de APIA este cel al județelor fruntașe la autorizări pentru plată, ca procent din numărul total de fermieri. În acest caz, în primele locuri se află județele unde există un număr mai mic de beneficiari de subvenții, ceea ce a însemnat și un ”spor” la plăți mai mare pentru funcționari, comparativ cu zonele unde lucrătorii APIA au producători agricoli sau crescători de animale mai mulți.

  Iată care sunt județele fruntașe la autorizări la plată ca procent din numărul total de beneficiari de subvenții:

  Plată subvenții în conturi. Județele unde au intrat cei mai mulți bani în conturi

  Pe lista APIA se află și situația plăților care au fost transferate în conturile fermierilor atât pentru schemele de subvenții directe pe suprafață cât și cele-bonus, adică plățile compensatorii. Astfel, totul județelor unde au intrat cei mai mulți bani sunt:

  Plată subvenții în conturi. Topul județelor ”codașe” la plata avansului

  Agrointeligența-AGROINTEL.RO a făcut și un top al județelor unde plățile au merg mai greoi astfel că funcționarii APIA au autorizat la plată un număr mai mic de fermieri.

  Județele cu cei mai puțin fermieri autorizați:

  Județele cu cele mai puține autorizări la plată, ca procent:

  Județele cu cele mai mici sume achitate pentru avans:

  -București: 1.048.020,30 euro;
  -Ilfov: 3.300.179,20 euro;
  -Vâlcea: 8.194.338,41 euro.

  Reamintim că directorul general al APIA, Adrian Pintea, a anunțat în cadrul emisiunii AgroStrategia de la TVR 1, de luni 31 octombrie, că își propune să finalizeze plata avansului cu 2 săptămâni mai devreme față de termenul limită oficial impus de regulamentele europene.

  ”Termenul limită pentru avans este 30 noiembrie dar noi o să terminăm undeva prin 10-15 noiembrie tot ce înseamnă plată în avans. Lucrăm undeva în jur la 40.000 – 50.000 de fermieri care sunt plătiți zilnic. Cam acesta este ritmul și undeva la 40-50 milioane euro, dar am avut și zile în care 100 de milioane de euro au fost acordate într-o singură zi”, a spus Adrian Pintea pentru sursa citată.

  Lista completă a plătilor pentru toate județele o puteți analiza AICI.


  Te-ar mai putea interesa

  Două mari ferme agricole au fost scoase la vânzare de lichidatori! Cea mai scumpă brânză din lume! Este produsă în brânzăria unui fermier și s-a vândut cu 30.000 de euro Analiză: Porumbul pleacă din Ucraina cu 120 euro/tonă și se vinde în România cu 200 euro/tonă

  Ultimele știri

  În Grădina Danei. Îngrijirea măslinilor. Soiuri rare de roșii Ministrul Barbu, despre programul Tomata: ”Luni-marți încep plățile” Carburantul OSCAR și ofertele adaptate fermierilor – la standul OSCAR Downstream de la MoldAgro Expo!