• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Vali Folea, Corteva Agriscience: Venim cu noi produse pentru fermieri, inclusiv șase noi hibrizi de porumb

    Adrian Radu -

    Noi produse de la Corteva Agriscience pentru fermierii din România. Compania lider pe piața de semințe și produse de protecția plantelor a anunțat în cadrul Forța Fermierilor Expo – FFExplo 2022 care sunt noutățile portofoliului de produse începând din această toamnă.

    Vali Folea, Customer Technology Specialist în cadrul Corteva Agriscience România și Republica Moldova, a susținut o amplă prezentare la Agrointeligența Summit, pe 14 octombrie, eveniment organizat în cadrul Forța Fermierilor Expo – FFExpo 2022.

    “Compania noastră are viziune spre inovație și spre viitor. Investim, direcționăm sume foarte mari zilnic către cercetare și dezvoltare și dacă ar fi să ne raportăm la o sumă, zilnic 5.000.000 de dolari sunt direcționate către dezvoltarea de produse noi”, a explicat Vali Folea, Customer Technology Specialist în cadrul Corteva.

    Portofoliul de produse Corteva se va consolida în perioada următoare. Pe partea de erbicide, unde Corteva este lider de piață, fermierii vor beneficia de Viballa, care va ușura munca acestora în ceea ce privește buruieni din culturile de floarea-soarelui, cum ar fi ambrozia și cânepa sălbatică. Cei care mizează pe porumb vor putea folosi din 2023 un produs nou, Principal Forte.

    Pentru anul următor, Corteva aduce pe piață și un tratament sămânță inovator, Lumisena.

    “A fost omologat în final anul acesta, deja de anul acesta am avut o derogare și fermierii au utilizat semințe de floarea-soarelui tratate cu acest produs, care vine să rezolve problema manei florii-soarelui prin substanța activă oxathiapiprolin”, a completat Vali Folea.

    Portofoliul de produse de protecția plantelor va fi îmbogățit și cu fertilizantul Kinsidro Nutri, un mix echilibrat de acizi fulvici, acizi humici, micro și macroelemente, care completează partea de nutriție la nivel foliar.

    Șase hibrizi noi de porumb AQUAmax

    Categoria de semințe va fi, la rândul ei, optimizată. “Vom veni anul acesta cu șase hibrizi noi de porumb, avem brandul AQUAmax, care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Sunt cei mai performanți hibrizi din piața din România, adaptați pentru nevoile oricărei ferme din România. La floarea-soarelui venim cu trei hibrizi noi, iar la rapiță vom aduce în portofoliu doi hibrizi noi”, a declarat Vali Folea.

    Cei prezenți la Forța Fermierilor Expo 2022 au aflat o noutate importantă de la Corteva. Compania va achiziționa un jucător important de pe piața de produse biologice, Symborg, din Spania.

    “Avem cel mai mare hub de producție la Afumați, stația unde procesăm an de an peste 1.000.000 de doze de semințe, care satisfac cererea din piața din România, dar și cereri din piața din Europa. Avem cel mai extins departament de cercetare, tot la Afumați, colegii noștri lucrează zi-lumină în câmp pentru a veni în întâmpinarea clienților cu cele mai adaptate produse la condițiile din România și la tehnologiile din fermele din România”, a concluzionat Vali Folea, Customer Technology Specialist în cadrul Corteva Agriscience România și Republica Moldova.

    Târgul Forța Fermierilor Expo s-a desfășurat în perioada 13-15 octombrie lângă București, în parcul industrial CTPark Bucharest West, la autostrada A1, în dreptul localității Bolintin-Deal. Organizatorii evenimentului au fost Agrointeligența și Asociația Forța Fermierilor, alături de partenerul instituțional Consiliul Județean Giurgiu și de partenerul de locație CTP România.


    Te-ar mai putea interesa

    ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit

    Ultimele știri

    MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”