• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Teraseya FLY a câștigat etapa locală a concursului BASF Innovation Hub

    Angelica Lefter -

    BASF și AHK România au anunțat start-up-ul românesc care a concurat pentru titlul de cel mai bun inovator din Europa Centrală și de Sud.

    Ideea câștigătoare a etapei locale din România este Teraseya FLY– o soluție pentru o agricultură mai sustenabilă

    Start-up-ul Teraseya FLY este câștigătorul etapei locale a concursului BASF Innovation Hub, destinat inovatorilor și start-up-urilor care contribuie direct sau indirect la pilonii Pactului Verde – energie curată, mobilitate inteligentă, agricultură sustenabilă. Teraseya FLY este o soluție unică pentru a monitoriza automat, în timp real, insectele dăunătoare care sunt responsabile de distrugerea a 20% din culturile din întreaga lume. Dispozitivul tip ”Plug and Play” ajută fermierii să-și protejeze culturile, reducând, în același timp, cantitatea de insecticide pulverizate.

    La faza locală au participat cele mai bune 5 idei românești din cele 15 înscrise în țară

    Joi, pe 3 noiembrie, cele mai bune 5 idei, din cele 15 înscrise în România, au concurat în etapa locală a competiției BASF Innovation Hub.

    Cele 5 start-up-uri finaliste au fost: Teraseya FLY, Solarino, Aeroponix Robotics, R-Create, Carbon Smart, iar soluțiile lor s-au concentrat pe o agricultură mai sustenabilă și pe reducerea utilizării ambalajelor din plastic.

    ”Inovația, în special în tehnologiile verzi, contribuie la transformarea economiei într-una mai sustenabilă, mai digitală, mai rezilientă”, a spus Sebastian Metz, Director general și membru în Consiliul Director, AHK România.

    Totodată a menționat că există speranță că soluțiile câștigătoare își vor găsi aplicabilitate în industriile aferente.

    ”Salutăm participarea românească la această competiție sud și central-europeană și sperăm că soluțiile câștigătoare își vor găsi aplicabilitate în industriile aferente. Premiile BASF Innovation Hub sprijină companiile inovatoare și start-up-urile să-și dezvolte ideile și să întărească economia, mai ales în aceste vremuri dificile. Materializarea acestor idei este binevenită, având în vedere că ele contribuie, direct sau indirect, la utilizarea pe scară largă a energiei curate, a mobilității inteligente și a agriculturii durabile”, a completat Sebastian Metz, Director general și membru în Consiliul Director, AHK România.

    Câștigătorul a fost ales în cadrul unui eveniment live, care poate fi vizionat la următorul link.

    În cursul evenimentului, start-up-urile și-au prezentat ideile ingenioase celor cinci membri ai juriului: Andreas Lier, Managing Director BASF România & Bulgaria; Sebastian Metz, CEO AHK România; Raluca Fișer, președinte și membru al boardului Green Revolution & Bravva Angels; Vlad Craioveanu, Managing Partner Impact Hub; Victor Negrescu, membru al Parlamentului European și Vicepreședinte al Comisiei pentru Cultură și Educație.

    ”În primul rând, am fost fericiți să fim selecționați, apoi uimiți de calitatea ideilor prezentate de celelalte companii inovatoare”, a declarat Raoul Ros, COO și co-fondator Teraseya FLY.

    De asemenea, acesta a arătat că experiența poate fi începutul unor noi relații de business. ”Per total, a fost o experiență grozavă și începutul unor noi relații de business. Vă mulțumim pentru organizarea unui eveniment atât de reușit”, a mai spus Raoul Ros.

    Juriul a selectat 2 câștigători ai finalei regionale, în loc de unul singur: start-up-urile ekolive din Slovacia și Holloid din Austria

    În ziua următoare, pe 4 noiembrie, start-up-ul câștigător al etapei locale din România s-a confruntat, în Marea Finală, cu celelalte 5 start-up-uri finaliste din regiune. Evenimentul a fost, de asemenea, transmis live și poate fi vizionat în continuare la următorul link.

    În final, din cele peste 120 de idei înscrise în competiție în acest an, juriul BASF Innovation Hub a decis să aleagă doi cei mai buni inovatori ai anului în loc de unul singur. Start-up-urile ekolive din Slovacia și Holloid din Austria au fost ambele alese drept marii câștigători ai competiției și recompensate cu marele premiu. ekolive este primul și liderul unei metode de bioleșiere eco-inovatoare certificate UE/ETV (InnoBioTech®) pentru procesarea deșeurilor, a mineralelor și a solului folosind bacterii. În același timp, monitorizarea 24/7, în timp real, de la Holloid, care arată prin imagini ce se întâmplă în bioreactoare și în mediu folosind inteligența artificială ajută producătorii de alimente, produse farmaceutice și energie la reducerea costurilor și la îmbunătățirea calității și a siguranței.

    ”Având în vedere provocările, dar și oportunitățile actuale, putem spune că inovațiile, start-up-urile și spiritul antreprenorial nu au fost niciodată mai importante decât astăzi”, a concluzionat Andreas Lier, Managing Director, BASF România & Bulgaria.

    Reprezentantul BASF a mai arătat că inovarea poate duce la un viitor cu emisii scăzute de carbon.

    ”Industria chimică este una dintre pietrele de temelie pentru un viitor cu emisii scăzute de carbon, dezvoltând permanent inovații care facilitează această tranziție. Suntem onorați și încântați să avem oportunitatea de a asculta inovatorii locali care și-au împărtășit ideile ingenioase cu noi, de a învăța unii de la ceilalți, de a conecta, coopera și oferi sprijin pentru a aduce schimbarea împreună”, a fost de părere Andreas Lier, Managing Director, BASF România & Bulgaria.

    BASF Innovation Hub este un concurs internațional în domeniul dezvoltării durabile la care participă start-up-uri și inovatori din 11 țări din Europa Centrală și de Sud

    Concursul BASF Innovation Hub a fost organizat de compania chimică și lider european în domeniul cercetării și dezvoltării, BASF, în parteneriat local cu AHK România.

    Concursul a fost deschis pentru înscrieri timp de șase luni și a fost organizat în 11 țări din Europa Centrală și de Sud. Câștigătorii fazelor locale au câștigat câte 2.500 de euro fiecare, în timp ce cele mai bune două idei alese în Marea Finală au primit, fiecare, un premiu suplimentar în valoare de 5.000 de euro.

    Despre BASF

    La BASF, creăm chimie pentru un viitor durabil. Combinăm succesul economic cu protecția mediului și responsabilitatea socială. Peste 110.000 de angajați din Grupul BASF contribuie la succesul clienților noștri în aproape toate sectoarele și aproape în fiecare țară din lume. Portofoliul nostru este organizat în șase segmente: produse chimice, materiale, soluții industriale, tehnologii de suprafață, nutriție și îngrijire și soluții agricole. BASF a generat vânzări de 78,6 miliarde de euro în 2021. Acțiunile BASF sunt tranzacționate la bursa din Frankfurt (BAS) și sub formă de certificat de depozit american (BASFY) din SUA. Informații suplimentare la www.basf.com.

    Mai multe informații despre prelucrarea datelor cu caracter personal de către compania BASF sunt disponibile la: https://www.basf.com/ro/ro/legal/data-protection-at-basf.html.

    Despre AHK Romania

    AHK România este reprezentanța oficială a economiei germane în România. Înființată în 2002, AHK numără peste 550 de firme-membre și oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informații și experiențe. Prin serviciile pe care le oferă și prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susține activ companiile germane la intrarea lor pe piața românească și este totodată partener al firmelor românești interesate de piața germană.

    Mai multe informații găsiți în pagina de internet: www.ahkrumaenien.ro. De asemenea, pot fi accesate paginile din Social Media, pe Facebook şi LinkedIn / ahkromania.

    BASF și AHK România au anunțat start-up-ul românesc care a concurat pentru titlul de cel mai bun inovator din Europa Centrală și de Sud


    Te-ar mai putea interesa

    Guvernul – decizie astăzi care îi vizează și pe fermieri Schimbare majoră în ferma lui Sorin Mănoiu, unul dintre cei mai cunoscuți cultivatori de cartofi din România Fermier cu 40 de vaci de lapte: Am scos ferma la vânzare! Vând tot și emigrez în Spania!

    Ultimele știri

    Subvenții APIA. Fermierii de pe lista de plăți de dinainte de Crăciun Alertă meteo de ninsori! Județele unde ninge înainte de Crăciun Rusia și-a stabilit cotele de export la cereale pentru 2025. La porumb e jale!