• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • ROCA Agri RDF – cifră de afaceri de peste 100 mil. euro în primele 9 luni ale lui 2022

  Roxana Dobre -

  ROCA Agri RDF, holdingul de agricultură dezvoltat prin parteneriatul dintre ROCA Investments și RDF SA Arad, a realizat la finalul primelor nouă luni din acest an o cifră de afaceri de 100 milioane euro. Într-un context economic dificil, marcat de secetă și de războiul de la granițele României, holdingul a reușit performanța de a crește business-ul cu 45% față de aceeași perioadă a anului 2021.

  „Anul acesta ne-am concentrat pe consolidarea și integrarea Adidana alături de RDF și RDF Agricultura. Focusul nostru a fost pe echipe, pe integrarea și creșterea performanțelor acestora precum și pe eficientizarea operațională. Situația economică actuală ne-a provocat să găsim cele mai potrivite soluții pentru clienții și pentru business-ul nostru”, a spus Florin Deznan, Cofondator și CEO ROCA Agri RDF.

  Florin Deznan, Cofondator și CEO ROCA Agri RDF.

  Venituri de 140 de milioane de euro estimate până la finalul anului

  Toate aceste eforturi, au generat un profit operațional de 4,7 milioane euro, la final de septembrie și un profit net de 2,7 milioane euro. Strategia ROCA Agri RDF pentru următoarea perioadă vizează o creștere accelerată, atât organică, cât și prin tranzacții de tip M&A. La nivelul întregului an 2022, ROCA Agri RDF estimează venituri de peste 140 milioane euro.

  „Cu un portofoliu în continuă expansiune, ROCA Agri RDF face pași mari către realizarea viziunii de a deveni un one-stop shop pentru fermieri la nivelul întregului sector agricol. Ne vom concentra în continuare pe dezvoltarea ROCA Agri RDF prin noi achiziții care vor consolida holdingul atât prin extinderea teritorială, cât și prin diversificarea gamei de produse și servicii”, a declarat Alexandru Savin, Membru al Boardului ROCA Agri RDF din partea ROCA Investments.

  Holdingul ROCA Agri RDF are în componență companiile RDF SA, RDF Agricultura SRL și Adidana SRL. În plus, compania Dachim este în curs de alăturare holdingului, tranzacție prin care ROCA Agri RDF își va extinde capacitățile și își va dezvolta activitățile în distribuția de input-uri, trading de cereale, producție agricolă și procesare de cereale.

  Investițiile holdingului de agricultură sunt realizate în companii românești și vizează dezvoltarea de noi linii de business și implementarea conceptului de one-stop shop pentru fermieri la nivelul întregului sector agricol. Colaborarea dintre companiile la nivelul holding-ului formează sinergii, schimb de know-how între echipe și ajută la optimizarea proceselor.

  Agricultura joacă un rol strategic în contextul actual, în care războiul din Ucraina are efecte la nivel global. În 2021, ponderea agriculturii în PIB a revenit la 4,4%, nivel comparabil cu perioada 2017-2018, potrivit celor mai recente date oficiale disponibile.

  ROCA Agri RDF – unul dintre principalii distribuitori naționali de inputuri

  Holdingul ROCA Agri RDF reprezintă unul dintre principalii distribuitori naționali de inputuri (îngrășăminte chimice, seminţe și pesticide). Companiile sale sunt:

  Fondată în anul 1995, în Arad, RDF este unul dintre principalii distribuitori de input-uri din România și un important trader zonal de cereale. Activitatea de trading a companiei a depășit 80.0000 tone în 2021.

  RDF Agricultura este divizia de agricultură a holdingului ROCA Agri RDF. Activitatea de agricultură a făcut parte din RDF până la finalului anului 2021, iar ulterior a fost transferată pe o entitate separată. În prezent, compania are în exploatare aproximativ 2.000 ha teren agricol.

  Adidana, fondată în anul 1993, este unul dintre cei mai importanți distribuitori de îngrășăminte chimice din România. Pe lângă activitatea principală de distribuție, compania realizează de asemenea achiziții de cereale și comerț cu motorină.

  Dachim este distribuitor regional de inputuri, trader de cereale și cultivă peste 2.000 ha de teren agricol în zona Turda.

  ROCA Investments a ajuns în 2021 la o evaluare de 247,5 milioane lei

  ROCA Investments este o companie de private equity, parte din Impetum Group, care are misiunea de a dezvolta o cultură antreprenorială bazată pe parteneriat, de a amplifica potențialul și accelera creșterea companiilor și brandurilor românești. În 2021, a ajuns la o evaluare de 247,5 milioane lei (peste 50 milioane euro), de la 102 milioane lei în 2018, mai mult decât dublu.

  Portofoliul ROCA include două holdinguri (ROCA Industry si ROCA Agri RDF), dar și investiții în alte companii din diferite sectoare ale economiei.


  Te-ar mai putea interesa

  Anunț de la APIA pentru fermieri: Verificați-vă conturile, am plătit subvențiile! Plăți APIA 2024. Primele subvenții ANT care vor intra în conturi Vin banii pentru fermieri! Guvernul a aprobat sumele pentru subvențiile ANT vegetal și zootehnie Controale în toate fermele de animale! Crescătorii sunt obligații să ceară reautorizarea la DSVSA China a inventat o pastă cu care suprafețele de deșert devin terenuri arabile

  Ultimele știri

  Cum se aplică GAEC 8 pentru subvențiile APIA din acest an. Comisia Europeană, notificată Ucraina cere ajutorul României în exportul de cereale. S-a propus o nouă rută pe Dunăre Avansul la programele Tomata și Usturoiul – aprobat de Comisia Europeană Anunț făcut astăzi de APIA pentru crescătorii de bovine Subvenția APIA care a scăzut la jumătate față de anul trecut