• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Noutăți în strategia Naturevo: A preluat Minear Laboratoare și oferă fermierilor analize de sol și hărți de aplicare cu rată variabilă

    agrointeligenta.ro -

    Naturevo a preluat Societatea Comercială Minear Laboratoare de la Arad, iar începând cu această toamnă compania va începe să efectueze analize de sol de mare precizie. Mai mult, Naturevo a achiziționat și softul Next Farming Ag Office prin care poate furniza fermierilor hărți de precizie, inclusiv de aplicare cu rată variabilă, au anunțat oficialii companiei în cadrul conferinței ”Fermierii câștigă cu Naturevo”.

    În cadrul evenimentului de la București, care a avut loc vineri – 11 noiembrie, transmis în exclusivitate de Agrointeligența – AGROINTEL.RO, reprezentanții Naturevo au făcut mai multe anunțuri importante privind strategia de relaționare cu fermierii.

    ”Fermierii știu foarte bine că pentru a trece la un nou nivel de performanță este foarte important să înțelegem cu toții complexitatea solului și a tuturor componentelor care le permit să facă performanță. Noi, la Naturevo, avem grijă ca în fiecare zi să înțelegem mai mult despre sol, despre plante și bineînțeles despre schimbările climatice și alte aspecte de natură agronomică, pentru a avea temele făcute înainte de a apărea în fața fermierilor, a partenerilor noștri, cu soluțiile de care aceștia au nevoie. Doar așa putem fi capabili să punem la dispoziția clienților noștri produsele și soluțiile care să corespundă nevoilor lor”, a declarat în deschiderea conferinței Mihaela Radu, director de marketing al companiei Naturevo.

    Dr. ing. Ioan Enoiu: Oferim fermierilor soluții pentru o agricultură sustenabilă

    ”Naturevo înseamnă de fapt o viziune, înseamnă EVOcare, EVOluție și rEVOluție în natură. În momentul în care evoci, trebuie să te gândești la tot ce ai primit, că trebuie să păstrezi. În momentul în care vrei să evoluezi, nu poți să evoluezi dacă nu revoluționezi și atunci toate acestea vin ca un mănunchi în definiția și denumirea firmei Naturevo, cu misiunea noastră declarată de la început: să fim capabili să oferim fermierilor soluții pentru o agricultură sustenabilă. Atunci spuneam, la început, durabilă, și foloseam mai rar cuvântul sustenabilă. Agricultura sustenabilă acesta este un concept care preia și latura de agricultură durabilă”, a declarat, în deschiderea conferinței, fondatorul companiei Naturevo, dr. ing. Ioan Enoiu.

    Acesta a vorbit și despre devizele care au definit activitatea Naturevo, precizând că deviza actuală – Agricultură inteligentă cu precizie – are o însemnătate pentru situația actuală a agriculturii.

    ”Preluăm cât de mult se poate din știința mondială privind agricultura de precizie, preluăm produse de înaltă calitate care ne pot ajuta pe noi să găsim soluții inteligente pentru agricultură. Am văzut că foarte multe firme, în fapt foarte multă lume folosește termenul de agricultură inteligentă sau smart agriculture, confundând acest termen cu agricultura de precizie. Agricultura inteligentă include agricultura de precizie, dar are ceva mult mai deosebit, acea inteligență pe care încă partea de IT nu poate să o rezolve”, a spus John Enoiu, introducând, indirect și noutățile pe care compania Naturevo le-a făcut publice în cadrul conferinței.

    În continuare, directorul tehnic al Naturevo, Florian Lazăr, a vorbit despre datoria morală pe care fermierii și producătorii de inputuri o au față de menținerea unui sol cât mai sănătos.

    ”Noi avem o datorie față de sol, față de pământ. Alt pământ nu avem, acesta este, și datoria noastră este să-l lăsăm cel puțin la nivelul de fertilitate la care l-am preluat. Gândiți-vă la următorul lucru: priviți pământul ca fiind luat cu împrumut de la generațiile trecute și, trecând prin mâinile noastre, este dat generațiilor viitoare. Noi nu avem drept de proprietate al lui. Sentimentul acesta de proprietate e un sentiment foarte periculos și volatil (…). Totul rămâne aici. Și atunci, acest pământ trebuie să fie ca mijloc de producție pentru generațiile următoare”, a declarat în cadrul conferinței Florian Lazăr.

    Directorul tehnic al Naturevo, Florian Lazăr: ”Fermierii să își aleagă foarte corect și bine modul de fertilizare”

    În opinia sa, în actuala conjunctură economică si politică, fermierii trebuie să își aleagă cu grijă produsele pe care le utilizează.

    ”Din acest considerent am gândit cumva ca fertilizarea corectă care se face în conjuctura acestei crize energetice, este un deziderat al oricărui fermier. Conjunctura geopolitică o știți, am avut parte de acest nenorocit de război, care a stricat tot echilibrul lumii. În condițiile în care avem această criză energetică, prețul îngrășămintelor a crescut de 3-4 sau chiar 5 ori și acum trebuie fermierii să își aleagă foarte, foarte corect și foarte bine modul de fertilizare. Și în același timp, un alt obiectiv la fel de important este poluarea cu nitrați și reglementările la nivelul UE vis-a-vis de folosirea îngrășămintelor în ferme. Aceste două aspecte vor determina schimbarea modului de a privi fertilizarea, a fermierilor, de aceea noi am lansat, să zicem, această fertilizare corectă cu precizie a culturilor, care implică, de fapt, două aspecte. Unul dintre aspecte este efectuarea de analize de sol și efectuarea de analize de sol este foarte importantă pentru că fermierul va putea să își aleagă îngrășămintele și tipului și a felului de îngrășământ în așa fel încât să fie în concordanță cu problemele pe care le are la nivelul culturii și nivelul fermei și alegerea de îngrășăminte cu eliberare treptată sau cu eliberare controlată care sunt folosite întotdeauna de către culturi în concordanță cu cerințele lor”, a exemplificat specialistul.

    Directorul tehnic al Naturevo a mai opinat că un îngrășământ cu eliberare controlată va ține cont de curba de consum a plantei.

    ”Întotdeauna un îngrășământ cu eliberare controlată va ține cont de curba de consum a plantei. Întotdeuna, după ce ai semănat-o, planta fiind mică, consumă mai puțin. Având îngrășăminte cu eliberare controlată, plantei i se dă cât îi trebuie, după aceea cerintele cresc, iar ulterior, spre senectute, cerințele scad, dar atunci se epuizează și, să zicem, fertilizantul respectiv cu efectuare controlată”, a menționat directorul tehnic al Naturevo.

    Minear Laboaratoare, din Arad, preluată de Naturevo: ”Suntem capabili să facem analize de sol de precizie”

    Florian Lazăr a anunțat în cadrul conferinței că societatea Minear Laboratoare din Arad a fost preluată de Naturevo care va furniza fermierilor și servicii de analiză sol.

    ”În ce privește efectuarea de analize de sol, noi vă facem un anunț: am preluat Minear Laboaratoare, din Arad și suntem capabili în acest moment să facem analize de sol de precizie. Mai mult decât, am achiziționat și un soft, se cheamă Next Farming, un soft foarte performant și suntem, datorită acestui soft, capabili în acest moment să facem hărți cu aplicare de precizie și incluziv cu rată de aplicare variabilă. Adică, dacă fermierul are utilajele care să-i permită aplicare variabilă în fermă, noi putem să-i dăm hărțile precis, cu acuratețe GPS exact unde trebuie să aplice îngrășămintele respective”, a declarat directorul tehnic al Naturevo.

    Minear Laboratoare, dotat cu aparatură de ultimă generație pentru analize de precizie

    Florian Lazăr a prezentat care sunt dotările laboratorului, dar și ce noi investiții au fost făcute, astfel încât fermierii să dispună de cele mai bune informații asupra solurilor pe care le lucrează.

    ”Laboratorul dispune de metode și de utilități pentru a face determinări multiple, putem face analize de sol, analize de plantă, putem face analize de macro, oligo, micro elemente, putem face analize de calitatea apei și pentru tratamente fitosanitare și calitatea apei de irigat. Putem face analize de îngrășăminte organice, adică cel care vrea să știe cât are în gunoiul respectiv sau în dejecțiile respective, elemente pe care poate să le aplice pe teren, deci putem face o multitudine de analize. Și, mai mult decât atât, am utilat acest laborator și cu un utilaj de prelevare probe automate este un aparat Wintex 3000, capabil să facă sondări până la 60 de centimetri adâncime și cu acuratețe GPS, adică el va avea întotdeauna în spate gridul de unde a fost prelevată proba. Dacă există vreodată contestații vis-a-vis de rezultatele care sunt la nivelul laboratorului, vom merge pe GPS, vom reface sau vom putea reface probele respective fără a avea niciun fel de dubiu că probele au fost luate corect, pentru că au fost cazuri în trecut când o serie întreagă de laboratoare au trimis, cei care trebuiau să preleveze probe din teren, au luat de pe marginea șanțului niște produse, le-au trimis la laborator și de aici au apărut discrepanțe vis-a-vis de analize. Lucrul acesta nu se întâmplă în Laboratorul Minear, care este preluat de către Naturevo”, a anunțat directorul tehnic al companiei, Florian Lazăr, în cadrul conferinței ”Fermierii câștigă cu Naturevo”.

    La rândul său, Elena Leaotă, președintele Societății de Protecția Plantelor din România și director strategii Naturevo, a vorbit în cadrul conferinței despre modul în care compania vine în sprijinul fermierilor cu produse care respectă toate rigorile normelor europene. Mai mult, Elena Leaotă a subliniat aportul pe care specialiștii companiei îl au prin consultanța pe care o oferă direct fermierilor cărora le sunt transmise avertismente fitosanitare și recomandări de tratamente în acord cu cele ce vin și din partea autorităților.

    Elena Leaotă a făcut și o prezentare a portofoliului Naturevo, punând accent pe cele mai utilizate produse de către fermieri, dar și pe acele tratamente care intervin pe probleme punctuale ale culturii, o parte din probleme fiind noi și dificil de identificat și mai apoi de tratat, dând exemplul arsurilor solare.

    ”Avem efectele radiațiilor solare mult discutate în ultimul an. Ne-am întâlnit cu ele în culturi. De multe ori este foarte greu să faci diferența între efectul produs de radiațiile solare asupra unei plante, efect care poate fi confundat cu o boală. De multe ori au existat situații în care s-au făcut tratamente pentru o boală, (…) de fapt nu era o boală, era o arsură solară. De aceea compania Naturevo are o viziune de ansamblu: privește și asupra arsurilor solare, cum să le prevenim, cum să ne protejăm și aduce pe piață produse care au dovedit că pot rezolva și această problemă”, a spus Elena Leaotă.

    Marele premiu ”Fermierii câștigă cu Naturevo”, câștigat de o fermă din Satu Mare

    Cel mai așteptat moment al conferinței l-a reprezentat marea extragere din cadrul tombolei ”Fermierii câștigă cu Naturevo”. Din urna cu circa 1.200 de taloane au fost aleși fermierii câștigători pentru cele 22 de premii ale concursului. Marele premiu – un lingou de aur de 24 de karate, cu o greutate de 100 de grame, a fost câștigat de Ștefan Pop de la Agrofieni, exploatație din Foieni, județul Satu Mare.

    Conferința Naturevo din 11 noiembrie și extragerea premiilor din cadrul tombolei ”Fermierii câștigă cu Naturevo”


    Te-ar mai putea interesa

    Preț polițe RCA pentru tractoare, în 2025. Tabelul cu tarife de referință ”Ordonanța trenuleț” îi lovește în plin pe apicultori. Decizia Guvernului! Urări de Crăciun scurte. Mesaje de Sărbători pentru prieteni și familie

    Ultimele știri

    Mihaela Neagu, proprietara fabricii Luduș: “Dacă nu sunt luate rapid măsuri, 2025 va fi anul dezastrului în agricultură” Primele subvenții APIA care se transferă în noul an în conturile fermierilor Subvenție APIA de 176,11 euro/UVM. Cererile se depun din 9 ianuarie