• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Schemele-bonus pe hectar și pe cap de animal. Sumele achitate fermierilor

    Roxana Dobre -

    Subvențiile fermierilor, în analiză în cadrul unui eveniment organizat de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Schemele-bonus pe hectar și cap de animal, delegate de la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) au făcut subiectul unui bilanț pe care cele două agenții de plăți îl au pe masa discuțiilor în cadrul unui simpozion care este organizat în perioada 21-22 noiembrie, în localitatea Sovata, județul Mureș.

    Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a organizat în perioada 21-22 noiembrie 2022, în localitatea Sovata, Simpozionul de analiză a implementării măsurilor delegate de AFIR – Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) din PNDR 2014-2020, a anunțat instituția pe pagina sa de Facebook.

    Evenimentul vizează realizarea unei ample analize a stadiului implementării la nivelul APIA a măsurilor delegate din PNDR 2014-2020, respectiv al absorbției fondurilor aferente acestora, din perspectiva încheierii perioadei de programare 2014-2020 și a perioadei de tranziție 2021-2022.

    Astfel, în cadrul simpozionului sunt dezbătute dificultățile întâmpinate de fermieri și centrele județene ale agenției în procesul de accesare, respectiv gestionare a măsurilor delegate, precum și principalele lecții învățate și direcții de acțiune pentru îmbunătățirea absorbției fondurilor FEADR în viitoarea perioadă de programare.

    Evenimentul a reunit personalul de conducere de la nivelul APIA central și al centrelor județene și include atât o parte de analiză a implementării măsurilor delegate, cât și o parte practică, prin organizarea a trei ateliere de lucru.

    ”Am decis organizarea unui Simpozion de analiză a implementării măsurilor delegate, întrucât ne apropiem cu pași repezi de încheierea perioadei de programare 2014-2020 și a perioadei de tranziție 2021-2022 și consider că este foarte important să facem un bilanț al activității noastre la finalul acestor cicluri și să intrăm în noua perioadă de programare cu lecțiile învățate. Îmi doresc să identificăm împreună provocările reale cu care ne-am confruntat și să găsim cele mai bune soluții pentru a optimiza absorbția fondurilor FEADR în viitoarea perioadă de programare 2023-2027”, a declarat Adrian Pintea, Director General APIA, la deschiderea lucrărilor simpozionului.

    Sorin Moise: 20 de miliarde de euro – investiți în agricultura românească

    La evenimentul organizat de APIA a participat și secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Sorin Moise, cel care a transmis că peste 20 de miliarde de euro, bani europeni, au fost investiți în agricultura românească și dezvoltarea satului românesc în perioada 2014 – 2020.
    ”Un ritm bun de atragere a fondurilor europene disponibile, dar care cu siguranță trebuie nu doar menținut, ci impulsionat! Ca secretar de stat coordonator al activității APIA, le-am transmis colegilor din teritoriu că se pot baza oricând pe sprijinul nostru, al echipei de conducere a MADR, în activitatea dumnealor, astfel încât cele 15,8 miliarde de euro destinate României prin PNS 2023-2027 să fie atrase în totalitate pentru dezvoltarea fermelor românești și comunităților locale”, a arătat Sorin Moise într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook.

    Simpozionul s-a bucurat de participarea în calitate de speaker și a lui Antal Szabolcs Barabasi, Secretar de stat în Ministerul Agriculturii, precum și a lui Dumitru Jeacă, Secretar general adjunct în cadrul ministerului.


    Te-ar mai putea interesa

    Metru ster de lemne – ce este și cum se calculează Preț polițe RCA pentru tractoare, în 2025. Tabelul cu tarife de referință Urături de Anul Nou: Cele mai frumoase 5 urături în versuri

    Ultimele știri

    Fermă de găini cu Salmonella, lângă Vaslui. Aproape 6 milioane de ouă au fost retrase de pe piață Sondaj: 9 din 10 europeni sunt de acord ca UE să continue să plătească subvenții fermierilor Drumurile pe care sunt amplasate radare fixe. Amenzile, trimise direct acasă