• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Marii câștigătorii Fertyliada Timac Agro 2022 au luat în ferme cele două super-mașini: un Ford Ranger și o Dacia Duster!

    Angelica Lefter -

    Marii câștigători Fertyliada Timac Agro România 2022 și-au ridicat premiile! Fermierii câștigători ai celor mai mari premii din concursul Timac Agro au venit la București pentru a intra în posesia celor două super-mașini: o Dacia Duster (Premiul II) și un Ford Ranger (Premiul I). Pe lângă aceste două mașini de teren, Timac Agro România a oferit și alte câteva premii speciale ce au constat în excursii în destinații exotice.

    Câștigătorul locului II, care a intrat în posesia unei Dacia Duster este Ioan Dragomir, administratorul C&I Agro Business, iar marele câștigător al premiului I și totodată al unui Ford Ranger este George Netcu, administratorul Agromonet SRL.

    Cheile celor două mașini de teren au fost înmânate câștigătorilor de către Adrian Drăgan, CEO Zone Timac Agro România, Republica Moldova și Ucraina, într-un moment special transmis de Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

    Fermierul Ioan Dragomir a ocupat locul al II-lea și a câștigat o mașină Dacia Duster pe care o va folosi în fermă

    Inginerul agronom care a primit cheile unei Dacia Duster, reprezentantul C&I Agro Business, din județul Prahova, a menționat, cu emoție, că nu se aștepta ca ferma pe care o reprezintă să fie câștigătoare a locului al II-lea și să intre în posesia unui premiu atât de important.

    ”Reprezint firma C&I Agro Business din Prahova. Mulțumesc foarte mult echipei Timac Agro cu care avem o colaborare foarte bună, sunt mulțumit. Mă simt foarte fericit, niciodată nu am avut, să zic, plăcerea de a câștiga un premiu așa mare. Este primul premiu de anvergura aceasta, mă declar fericit!”, a spus reprezentantul fermei C&I Agro Business.

    Ocupantul locului al II-lea în concursul Timac Agro a mai menționat că anul agricol 2021-2022 a fost unul greu, însă intră cu speranțe mai mari pentru 2023.

    ”Cu toate că a fost un an destul de greu, noi am avut producții pentru culturile de toamnă, niște producții destul de bune, mă refer la rapiță și grâu. Pentru cultura de primăvară…ca pe toată lumea, seceta ne-a afectat destul de mult. Anul acesta culturile de toamnă arată foarte bine la acest moment, rapița, orzul, grâul, toate sunt frumoase”, a specificat specialistul.

    Fermierul prahovean a arătat și ce a însemnat, de-a lungul timpului, colaborarea cu Timac Agro România, dar și care va fi ”viața” mașinii de acum înainte.

    ”Noi colaborăm cu Timac Agro de foarte mult timp, și am văzut de-a lungul timpului efectele acestor substanțe și datorită colaborării cu Timac avem și rezultate foarte bune, undeva la 6 tone la grâu, 5 tone la rapiță, adică am înregistrat niște producții foarte bune. Am avut și avem în continuare o colaborare foarte bună cu reprezentantul Timac, cu domnul Ștefan, care este alături de noi tot timpul și ne ajută și ne învață, pentru noi este un sprijin, deci pot să spun că e un foarte mare ajutor pentru noi. Produsele Timac Agro le folosim, le-am folosit tot timpul. Și mașina o să o folosim în fermă. Mașina o să fie la dispoziția inginerului, eu zic că este o mașină foarte bună pentru câmp, raport calitate/preț foarte bun, o știm, este o mașină deosebită! Mulțumim echipei Timac!”, a specificat inginerul reprezentant al fermei C&I Agro Business câștigătoare a locului al II-lea.

    În final, reprezentantul fermei C&I Agro Businessa reiterat buna colaborare cu echipa Timac Agro România.

    ”Cu echipa Timac avem o colaborare foarte bună, mai ales cu domnul Ștefan, tot timpul ne învață, tot timpul ne-a ajutat, am mers în teren cu dânsul, a supravegheat culturile îndeaproape, deci avem o colaborare foarte bună”, a conchis, inginerul din cadrul C&I Agro Business din județul Prahova, firmă câștigătoare a premiului al II-lea, care a constat într-o Dacia Duster din partea Timac Agro România.

    George Netcu este fermierul care a câștigat marele premiu – un Ford Ranger

    Fermierul George Netcu, administratorul Agromonet SRL, din Hârșova, județul Constanța, este fericitul câștigător al premiului I, un Ford Ranger. Acesta a venit la București pentru a-și ridica premiul, prilej cu care a amintit de buna colaborare cu reprezentanții Timac Agro România.

    ”Vin de la Hârșova, județul Constanța, reprezint firma Agromonet SRL. Vin dintr-o zonă secetoasă a țării, din Dobrogea, care întotdeauna este secetoasă, în ultimii ani o zonă afectată de fiecare dată de secetă. Având această lipsă de umiditate în zonă, compensăm prin utilizare de produse cu specificitate și care ajută, pentru obținerea unei producții bune, mai exact, produse Timac. Cumpărând aceste produse, ne-am ales cu premiul. Nu am mai fost niciodată în postura de a câștiga un mare concurs și premiu, asta am spus și la simpozion. Este un noroc nesperat!”, a spus fermierul constănțean.

    Și pentru agricultorul George Netcu a fost un an greu, mai ales că se află într-o zonă care se confruntă cu seceta de ani buni.

    ”Anul 2022 a fost un an dificil. Noi suntem obișnuiți dintotdeauna, exact cum am spus că Dobrogea este o zonă secetoasă. Premisele pentru anul următor sunt bune, au fost ceva precipitații în toamnă, dar foarte puține, deficitul de apă este mare”, a opinat fermierul George Netcu.

    Cât despre premiul câștigat, acesta a menționat că mașina va avea ”viață grea”, astfel dând de înțeles că va bate din greu drumurile fermei dobrogene.

    ”Mașina are viață grea, norocul ei este că nu plouă! Este de București, dar vede ea ce înseamnă viața în fermă! E o mașină făcută pentru nevoile unui fermier, important e să o punem la treabă”, a declarat fermierul constănțean George Netcu.

    Adrian Drăgan, Timac Agro România: ”Sunt foarte fericit să am prieteni și câștigători, clienți fideli ai Timac Agro România!”

    Adrian Drăgan, CEO Zone Timac Agro România, Republica Moldova și Ucraina, cel care a înmânat cheile mașinilor celor doi câștigători a spus că este foarte fericit că premiile au ajuns la doi clienți fideli ai companiei.

    ”Pentru mine este un eveniment foarte fericit să am clienții mei de atâția ani lângă mine. Eu sunt foarte fericit astăzi să am prieteni și câștigători, clienți, în acesată zi. Vreau să-i felicit pe toți care au participat. Vreau să-i felicit în mod excepțional și pe domnul Netcu și pe domnul Dumitru, sunt clienți vechi ai noștri, și aceasta este cea mai mare bucurie și pentru mine, dar și pentru toți clienții de la Timac, să avem clienți care ne încurajează în fiecare an să devenim mai buni și să fim din ce în ce mai apropiați de fiecare dintre ei. Așa că este o mare, mare plăcere pentru mine să ofer cheia acestei mașini (premiul I). Să o conduceți în securitate și să vă aducă câștigul cel mai mult! Și dumneavoastră, domnule Dumitru, vă mulțumesc foarte mult și să fiți în continuare alături de noi și în anii următori!”, a menționat Adrian Drăgan, CEO Zone Timac Agro pentru România, Republica Moldova și Ucraina.

    Mai mult, Adrian Drăgan a explicat cât de importantă este nutriția plantelor, mai ales într-un an complicat.

    ”În primul rând modul nostru de gândire la Timac Agro este că fermierii care vor continua să conducă, indiferent de context, noi credem că vor fi fermierii care vor fi mereu câștigători și mai ales în situații de volatilitate. Prin urmare, strategia noastră a fost foarte simplă, pe partea de îngrășăminte pentru fermieri, că în perioada aceasta știți că a fost Covid-19 plus….deci stocurile au fost esențiale, trebuia să avem îngrășăminte și doi, într-adevăr, am încercat să avem o ofertă, cel puțin din punct de vedere comercial, mai bună. Fermierii sunt obișnuiți ca soluțiile de la Timac să fie poziționate la un preț destul de alți confrați din piață, deci nu este nimic nou., pentru că ele au o valoare adăugată reală și dovedită în fermă, dar față de prețurile care se practicau pe piață, noi încercam să ne apropiem cât mai mult de aceste prețuri, chiar dacă și noi am suferit cu această tendință de creștere, dar relativ, față de alții am fost mai bine poziționați. Noi gândim cumva anticiclic, noi de exemplu în 2020 când în zona Dobrogei când a fost secetă, am venit cu ofertă la produse eurocereal atunci excepționale, zicem noi, să ne ajutăm clienții care au fsot în dificultate pentru că era secetă și după aceea, încă un levier pe care noi îl folosim foarte mult este creditul, pentru că noi vrem să credităm agricultura în România. Anul acesta am făcut aproape 100 de milioane de euro credite , aproape o jumătate de miliard în ultimii ani. Finanțăm. De ce? Pentru a le da timpul necesar să-și vândă recoltele când consideră că este prețul cel mai bun”, a declarat reprezentantul Timac Agro.

    Totodată, Adrian Drăgan, CEO Zone Timac Agro România, Republica Moldova și Ucraina, a transmis fermierilor că gama Fertiactyl este un pariu câștigător pentru fermierul român.

    ”Pentru că, vedeți, cel mai important este, cum să spun, cultura să pornească bine. Este premisa esențială ca o cultură să facă profit și atunci Fertiactyl exact asta face, te înrădăcinezi și business-ul se întărește din ce în ce mai mult și după aceea, pe un fundament bun, după aceea poți să construiești”, a spus oficial Timac Agro.

    Mai mult, Adrian Drăgan, directorul general al Timac Agro România, a menționat și explicat rolul fabricii de îngrășminte lichide pe care compania a construit-o la Brăila.

    ”Noi am conștientizat în ultimii ani că sunt culturi, cum este cultura de porumb, de exemplu, sau cultura de floarea-soarelui și chiar la grâu, avem față de alți fermieri, din alte țări, nu departe, din Europa în principal, suntem cumva în continuare în întârziere de productivitate la hectar. Această fabrică vine să rezolve această problemă, dar în același timp, ea mai rezolvă încă o problemă, și anume că avem o volatilitate a prețurilor la materii prime și la îngrășăminte în general, noi acum avem o gamă nouă și noi o vom propune fermierilor, gama cea mai potrivită din punct de vedere preț și rentabilitate în fermă. Acum putem să oferim toată gama, tot tipul de îngrășământ care există în lume azi. În primul rând vreau să-i felicit pe curajoșii fermieri, unul din patru fermieri din România astăzi cumpără de la Timac. Noi considerăm că sunt modele pentru toți ceilalți fermieri din România astăzi și tuturor fermierilor clienți sau nu ai Timac, eu le urez cu drag un călduros La mulți ani! Și să aibă recolte bogate!”, le-a transmis fermierilor Adrian Drăgan, CEO Zone Timac Agro România, Republica Moldova și Ucraina.

    Timac Agro România a dat startul campaniei Fertyliada pe 22 august. Fertyliada a fost cel mai așteptat concurs pentru fermierii care fertilizează cu Timac Agro România. Tombola le-a oferit agricultorilor șansa de a câștiga premii consistente în cadrul concursului. Marele premiu a fost un autoturism Ford Ranger Wildtrak Double Cab, iar premiul al doilea, un autoturism Dacia Duster. Premiul al treilea a fost constituit din trei excursii exotice în valoare de 4.000 de euro fiecare.


    Te-ar mai putea interesa

    Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar

    Ultimele știri

    MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”