• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cel mai mare porc din România a fost tăiat de Ignat. Marcel cântărea 714 kilograme

    agrointeligenta.ro -

    Cel mai mare porc din România a fost tăiat de Ignat. Uriașul cântărea 714 kilograme, depășindu-l pe rivalul său la categoria grea, celebrul porc Jardel.

    Marcel este numele celui mai mare porc din România care a fost sacrificat în curtea unui craiovean. Acesta a crescut porcul până când acesta a ajuns la greutatea de 714 kilograme, fiind nevoie de peste doi ani ca acest record să fie atins.

    „În fiecare an am crescut porci din această rasă, dar niciodată nu a ajuns vreunul la o asemenea greutate”, recunoaște Ştefan Dobre, proprietarul animalului. Acesta a mai avut performanțe cu porci ce au atins greutatea de 600 de kilograme înainte de a fi sacrificați de Crăciun.

    Urmașul lui Marcel este un porc pe care proprietarul vrea să îl aducă la greutatea record de 1.000 de kilograme. La fel cum a fost și regimul alimentar al lui Marcel, porcul pentru Crăciunul viitor este hrănit zilnic cu câte 5 kilograme de mâncare, în special cu porumb.

    ”Acum am unul de 500 de kilograme şi până la Crăciunul viitor vreau să ajungă la 1.000 de kilograme. Mâncare, cam 5 kilograme pe zi, de porumb”, spune Ştefan Dobre, proprietarul animalului.

    Marcel, cu greutatea sa de 714 kilograme la sacrificare, este cel mai mare porc din România, întrecându-l pe Jardel care cântăreşte aproape 600 de kilograme.

    Vă reamintim că până la Marcel, cel mai mare porc din România era consideral Jardel. Proprietarul acestuia, fermierul Dan Praf din județul Prahova, estimează că porcul a depășit greutatea de 600 de kilograme. Pentru a se despărți de uriaș, crescătorul a anunțat că cere suma de 20.000 de lei.

    ”Am zis c îl vând numai dacă cineva îmi oferă 20.000 de lei pe el. Sunt conștient că greu să va găsi cumpărător, de aceea am pus acea sumă mare, pentru că știu că nu vine nimeni să îl cumpere. În adâncul sufletului nu vreau să fie sacrificat de Crăciun, altfel l-aș sacrifica chiar eu, dar m-am atașat mult de Jardel și aș prefera să-l țin să văd cât se îngrașă, poate chiar să bat recordul mondial, deținut acum de un chinez. Nu l-am scos pe Jardel la licitație, nu intenționez, am zis așa un preț, doar să văd cum reacționează oamenii. Porcul este ceva unicat, el fiind o rasă de carne, vă dați seama că are numai carne, cu puțină grăsime”, a spus fermierul Dan Praf pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO.


    Te-ar mai putea interesa

    Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători

    Ultimele știri

    Flori Mînzat: Vindem mieii sacrificați cu 50 de lei/kg, la poarta fermei Micii fermieri – nevoiți să arunce tone de legume: Am cosit ceapa, bag freza în ea și la revedere! Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma