• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Tinctura de albine moarte – rețetă, beneficii pentru sănătate, contraindicații

    Roxana Dobre -

    Podmore sau tinctura de albine moarte – rețeta de la apicultori cu experiență. Beneficiile pentru sănătate ale tincturii de albine moarte, dar și cum se utilizează acest tratament apicol, vă spunem în acest articol.

    Podmore sau tinctura de albine moarte este cea mai nouă afacere pe care apicultorii o pot începe, cererea fiind în continuă creștere. Produsele apicole au fost de multă vreme folosite în medicina populară pentru prevenirea și tratarea multor boli, dar nu toată lumea știe că albinele moarte pot fi utile. Vorbim despre albine care au murit de moarte naturală, nu din cauza bolilor sau a otrăvirii cu pesticide.

    Albinele moarte, culese toamna sau primăvara în stupi, sunt așa-numitele podmore. Materiile prime recoltate toamna conțin mai mulți nutrienți decât cele recoltate imediat după perioada de iarnă. Din albinele moarte se fac pulberi medicinale, decocturi, tincturi și unguente. Fiecare tip de poțiune are propriul său scop și metodă de aplicare. Cea mai populară este tinctura de albine moarte cu alcool.

    Podmore – tinctura de albine moarte: ce conține

    Podmore sau tinctura de albine moarte conține heparină, chitosan, melanină, glucozamină, venin de albina si alte substanțe active. Chitosanul, amelioreaza durerea, ajuta la vindecarea rapidă a pielii deteriorate și la oprirea sângerării. Compusul accelerează detoxifierea organismului și normalizează digestia.

    Melanina este un pigment responsabil de culoarea pielii, a părului și a irisului ochilor. Melaninele servesc ca antioxidanți puternici și protejează pielea de efectele nocive ale radiațiilor ultraviolete și de acumularea de radionuclizi.

    Glucozamina este o substanță conținută în lichidul intraarticular. Este inclusă în compoziția medicamentelor care refac țesutul cartilaj. Heparina este un anticoagulant care previne coagularea rapidă a sângelui. Previne formarea cheagurilor de sânge, îmbunătățește permeabilitatea venelor și arterelor și reduce riscul de accident vascular cerebral și atac de cord.

    Tinctura de albine moarte: beneficii pentru sănătate

    Tinctura de albine moarte prezintă numeroase beneficii pentru sănătate. Iată care sunt efectele tratamentului urmat cu podmore:

    Rețeta pentru tinctura de albine moarte

    Rețeta de preparare a unei tincturi de albine moarte este respectată cu strictețe de apicultorii care oferă acest tratament. De precizat că pentru a obține un podmore de calitate, se vor utiliza numai materii prime de înaltă calitate, fără mucegai și semne de descompunere.

    Primul pas pentru a obține tinctura de albine moarte este colectarea acestor albine de pe pământ sau din stupi. Acestea vor reprezenta materia primă de bază pentru tratamentul apicol.

    Albinele moarte necesită o prelucrare primară. În primul rând se face o cernere a albinelor printr-o strecurătoare. Aveți nevoie de albine, nu de fire de pământ sau alte resturi. Corpul albinelor trebuie să fie bine uscat – unii apicultori folosesc chiar și cuptorul în care pun albinele moarte la o temperatură de 40-50 de grade Celsius sau pe un grătar deasupra încălzitorului.

    Mărunțirea albinelor moarte se face într-un mojar. Cum albina moartă are un miros specific, este mai bine să îi aloci un mojar separat. Utilizarea unei râșnițe de cafea este nedorită, nu trebuie să permiteți contactul substanțelor biologic active cu metalul.

    După măcinare, dintr-un pahar de 200 ml de albine uscate veți obține circa două linguri de de pulbere ce poate fi folosită la prepararea tincturii.

    La 20 de grame de pudră de albine moarte veți avea nevoie de 250 ml de alcool. Alte rețete spun că la cele două linguri de pudră podmore se toarnă 400 ml de alcool la 60 de grade.

    Pudra și alcoolul se pun într-un borcan care se inchide etanș. Acest recipient trebuie ținut într-un loc întunecos și se agită la 2-3 zile, timp de 3-4 săptămâni.

    La final, preparatul de albine moarte se strecoară printr-o sită fină, iar tinctura de albine moarte se păstrează într-o sticlă închisă la culoare, într-un loc rece.

    Perioada de valabilitate a tincturii de albine moarte este de până la 3 ani.

    Cum se folosește tinctura de albine moarte

    Tinctura de albine moarte este un tratament puternic și trebuie folosit și mare grijă, numai în dozele administrate. Este un produs apicol cu administrare internă.

    Utilizarea tincturii de albine moarte, podmore:

    1. Tratament cu tinctura de albine moarte pentru tulburări ale tractului genital masculin: adenom de prostată, prostatita

    Pentru tratamentul adenomului de prostată, timp de 2 luni, luați 1 ml (40 picături) de tinctură, 1 dată pe zi după masa de prânz. În cazul prostatitei, timp de 3 luni: luați 15 picături după mese, de 2 ori pe zi.

    2. Tratament cu tinctura de albine moarte pentru disfuncția glandei tiroide și echilibrul hormonilor sexuali la bărbați și femei

    Se recomandă să luați 15-20 de picături de tinctură de albine moarte de 3 ori pe zi după mese, timp de 1 lună.

    3. Tratament cu tinctura de albine moarte pentru întărirea imunității, curățarea și vindecarea generală a organismului

    Numărul de picături de tinctură egal cu vârsta pacientului, împărțit în două doze pe zi, după mese, timp de 1 lună.

    4. Tratament cu tinctura de albine moarte pentru boli ale sistemului cardiovascular

    Pentru prevenirea formării trombilor, stabilizarea tensiunii arteriale, tratamentul bolilor sistemului cardiovascular, tinctura de albine moarte se ia conform următoarei scheme: de 2 ori pe zi, după mese, 20 de picături, timp de 2 luni.

    5. Tratament cu tinctura de albine moarte pentru mastopatie – dezechilibru între hormonii estrogen și progesteron

    Se administrează 20 de picături de tinctură de 3 ori pe zi, înainte de masă, timp de 2 luni.

    6. Tratament cu tinctura de albine moarte pentru boli oncologice

    Tinctura de alcool de podmore ameliorează starea în cazul bolilor oncologice, dar poate fi utilizată exclusiv ca adjuvant, pe fondul tratamentului medicamentos și numai după consultarea medicului curant.

    7. Tratament cu tinctura de albine moarte pentru slăbit

    Pentru a slăbi, câte o lingură de tinctură de albine moarte se ia de două ori pe zi. Durata curei este de trei săptămâni, în paralel cu reducerea consumului de alimente bogate în calorii.

    Tinctura de albine moarte: efecte secundare, contraindicații

    În cazul tratamentului cu tinctură de albine moarte pot apărea uneie efecte secundare și sunt și o serie de contraindicații la care pacienții trebuie să fie atenți.

    Înainte de administrarea tratamentului se face un test de reacție alergică. Se ia o cantitate mică de podmore care se aplică, prin frecare, pe pielea din zona cotului. După 15 minute, puteți evalua rezultatul. Dacă nu vedeți roșeață sau erupții cutanate, tratamentul poate fi început.

    Efectele secundare ale tratamentului cu tinctură de albine moarte poate include:

    Contraindicații ale tratamentului cu tinctură de albine moarte:

    De asemenea, tinctura de albine moarte este contraindicată femeilor în timpul sarcinii și alăptării, precum și copiilor sub 12 ani.


    Te-ar mai putea interesa

    Mierea produsă în stupina lui Cosmin Herța l-a îndulcit până și pe Papa Francisc Mierea vegană, care nu e produsă de albine, se pregătește să intre pe piața europeană Târgul Național al Mierii – pe 5 aprilie, la București. Apicultorii se pot înscrie în perioada 4-8 martie

    Ultimele știri

    Un oier trage semnalul de alarmă: Samsari care iau mieii măsluiesc cântarele cu telecomanda! Îngrășăminte naturale pentru fertilizarea răsadurilor – 7 rețete simple Anunț APIA pentru toți fermierii care vor să încaseze subvenții pe hectar și animale