• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Primul tractor din lume care se alimentează cu gunoi de grajd

    agrointeligenta.ro -

    Primul tractor ce funcționează cu gunoi de grajd a fost dezvoltat de o companiei britanică împreună cu un mare constructor de utilaje agricole. Tractorul New Holland T7 Methane Power se alimentează cu gaz metan lichid și ar putea fi utilajul agricol ce marchează un punct de cotitură în furnizarea energiei în fermele din întreaga lume.

    Tractorul New Holland T7 pe gaz metan lichid are 270 de cai putere și funcționează cu combustibilul captat din gunoiul de grajd, având performanțe similare cu versiunea tractorului pe motorizarea diesel standard, potrivit jurnaliștilor de la Daily Mail.

    În Marea Britanie, tractorul a fost pus în funcțiune într-0 fermă de 100 de vaci care deține o unitate de depozitare a biometanului.

    Gazul metan este tratat, comprimat și transformat în combustibil cu emisii scăzute. În rezervor criogenic montat pe tractor menține metanul în formă lichidă la -162 de grade, oferind vehiculului la fel de multă putere ca la o motorizare diesel, dar cu economii semnificative la emisii.

    Tractorul inovator a fost dezvoltat de o companie din Cornish Bennamann, care cercetează și dezvoltă producția de biometan de peste un deceniu. Pentru început, un utilaj pilot a fost pus în funcțiune într-o fermă din Cornwall, iar primele calcule au arătat o reducere anuală a emisilor de carbon de la 2.500 de tone la 500 de tone.

    „Tractorul T7 alimentat cu metan lichid este o adevărată premieră mondială și un alt pas către decarbonizarea industriei agricole globale și realizarea unei economii circulare. Metanul are, de asemenea, puterea de încălzire a atmosferei de peste 80 de ori mai mare decât dioxidul de carbon pe parcursul a 20 de ani, așa că, eliminându-l și valorificându-l, contribuim la combaterea rapidă a încălzirii globale. Am demonstrat că valorificarea potențialului biometanului poate face fermele independente din punct de vedere energetic și neutre din punct de vedere al carbonului”, a spus cofondatorul Bennamann, Chris Mann.

    Tractorul New Holland T7 Methane Power LNG (gaz natural lichefiat) a fost prezentat în urmă cu o lună în timpul unui eveniment din Statele Unite. Vehiculul a fost realizat în parteneriat cu compania mamă a New Holland, CNH Industrial, și Bennamann, care are sediul în Newquay.

    Pentru a produce combustibilul lichefiat, gazul metan este strâns și depozitat într-unul dintre sistemele de captare și stocare a biometanului din cadrul fermei Bennamann.

    Sistemele eligibile pentru subvenții guvernamentale sunt folosite pentru a etanșa lagunele de purin pentru a colecta metanul care altfel ar scăpa în atmosferă. Campania cercetează folosirea mai largă a tehnologiei și speră ca aceasta să fie folosită pentru încărcarea vehiculelor electrice în zonele rurale.

    Parteneriatul local pentru întreprinderi din Cornwall și insulele Scilly (LEP), cofinanțează în prezent un studiu pentru a aprecia amploarea emisiilor fugitive de metan în Cornwall. În plus, aceștia vor cerceta emisiile de la situri, precum fermele de lactate și stațiile de tratare a apelor reziduale.

    Totodată, parteneriatul va cerceta posibilul viitor de utilizare a biometanului ca și combustibil pentru transporturi și agricultură.

    „Biometanul are un potențial uriaș. Dacă putem face ca industria noastră agricolă să devină independentă din punct de vedere energetic în fața costurilor tot mai mari ale factorilor de producție și a prețurilor volatile ale energiei, reducând în același timp emisiile, atunci putem oferi un impuls economic uriaș pentru comunitățile rurale, o mai mare securitate alimentară și ne putem îndrepta spre zero net”, a spus președintele LEP, Mark Duddridge.


    Te-ar mai putea interesa

    Rabla pentru Tractoare bate pasul pe loc. Ce șanse mai sunt să se dea finanțările anul acesta Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești MADR – anunț oficial despre majorarea subvențiilor APIA și hectarele care intră la plată

    Ultimele știri

    Patria Credit IFN – program de credite de până la 240.000 de lei pentru micii fermieri La ITC Seeds chiar găsiți hibridul sau soiul de care aveți nevoie Tăierea porcului fără asomare – pedepsită prin lege. Amenzile sunt uriașe!