• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Când vin zăpezile. Anunț ANM despre vremea în următoarele zile

    agrointeligenta.ro -

    Când vin zăpezile în România – o întrebare la care specialiștii din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie încearcă să răspundă. Cele mai noi informații despre vreme arată că sunt deocamdată slabe șanse ca precipitațiile din aceste zile să depășească pragul de lapoviță, burniță sau fulguială, un strat consistent de zăpadă fiind deocamdată puțin probabil în zonele ne-montane.

    Vremea joi, 12 ianuarie 2023

    Vremea va fi în general închisă. Temporar mai ales pe parcursul zilei se vor semnala ploi în general slabe cantitativ, pe arii relativ extinse în sudul, centrul și estul țării și izolat în rest. Precipitații mixte ce vor depune polei se vor semnala în cea mai mare parte a Moldovei, iar pe arii restrânse și în estul Transilvaniei și posibil în nordul Munteniei. La munte vor predomina ninsorile, iar mai ales în Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali se va depune strat de zăpadă (în general de 5…10 cm).

    Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe litoral și în deltă.

    Temperaturile maxime mai scăzute față de ziua precedentă în cea mai mai mare parte a țării, se vor situa în general între 0 și 8 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 și 5 grade. Trecător și pe arii restrânse va fi ceață.

    Vremea vineri, 13 ianuarie 2023

    Vremea se va menține în general închisă, iar valorile termice se vor situa peste mediile multianuale. Nebulozitatea va persista în cea mai mare parte a țării și doar în zonele montane și submontane, cerul va deveni variabil pe parcursul zilei. Va ploua slab cantitativ, temporar în Dobrogea, iar noaptea și în regiunile vestice și nord-vestice. Spre sfârșitul intervalului în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare. În celelalte regiuni, doar izolat vor fi ploi slabe sau burniță, însă va fi ceață, pe spații mici dimineața și local noaptea.

    Vântul va sufla slab și moderat.

    Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -3 și 4 grade.

    Vremea sâmbătă, 14 ianuarie 2023

    Valorile termice se vor situa în continuare peste cele normale în această perioadă din an în cea mai mare parte a țării. Cerul va avea înnorări în majoritatea zonelor și va ploua pe arii extinse în Maramureș, Crișana, Banat și vestul Transilvaniei, precum și în Dobrogea, iar în restul teritoriului doar izolat vor fi ploi slabe sau burniță.

    La munte local vor precipitații mixte, predominant ninsori la altitudini mari.

    Se va semnala local ceață, la începutul zilei cu precădere în sudul și în estul țării, iar noaptea pe spații mici și în celelalte regiuni. Vântul va sufla slab și moderat.

    Temperaturile maxime se vor încadra în general între 2 și 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -3 și 5 grade.

    Vremea duminică, 15 ianuarie 2023

    Regimul termic se va menține la valori peste cele normale la mijlocul lunii ianuarie. În zonele joase, în special din sudul și din estul țării, la începutul zilei și noaptea vor fi nebulozitate stratiformă și local ceață, iar în rest cerul va fi variabil. Cu totul izolat vor fi ploi slabe sau burniță, iar pe crestele montane fulguieli.

    Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane și în sudul Banatului.

    Temperaturile maxime se vor încadra în general între 3 și 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 și 4 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane.


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia Lege nouă: Obligație pentru toți conducătorii de tractoare

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd