• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Semănătoarea Czajkowski ST600: cea mai ușoară metodă de a trece la strip-till

    Adrian Radu -

    În agricultură, scopul final este obținerea de randamente ridicate. Ceea ce contează, de asemenea, este cât de mult efort și timp necesită cultivarea plantelor. În mod ideal, raportul dintre randamente și inputuri este cât mai profitabil pentru fermier.

    Compania A050 Premium Service Utilaje aduce în România semănătoarea Czajkowski ST600, pentru fermierii care doresc să profite de beneficiile pe care le poate oferi cultivarea strip-till în ceea ce privește reducerea timpului și a costurilor de semănare.

    Prin perturbarea mai mică a solului la suprafață, Czajkowski ST600 va reține materialul organic, va reduce eroziunea și va economisi combustibil, factori care impactează ferma prin gestionarea eficientă a costurilor.
    ”Strip-till este tehnologia care reușește să aducă fermierilor în momentul de față randamentele necesare continuării activității în condiții bune. Costurile trebuie distribuite cât mai bine, astfel încât să reușim să avem producții satisfăcătoare. Nu neapărat să mizăm către producții record, ci să mizăm către profit”, a declarat Cristi Costache, Director de Vânzări A050 Premium Service Utilaje.

    Czajkowski se prezintă cu organe de lucru în bandă, primele fiind discurile de curățare. Rolul acestora este de a îndepărta resturile vegetale rămase după recoltatul culturii premergătoare.

    Discul ondulat de siguranță taie orice fel de rest rămas pe bandă, pentru ca sămânța să fie în contact cu solul. Apoi intră în acțiune organul de lucru vertical, care poate intra până la 35 de cm adâncime, concomitent cu administrarea de îngrășăminte.

    ”Rezultatele pe care le avem până în acest moment au arătat o bună dezvoltare a rădăcinilor, pentru că acestea au unde să se ducă, în profunzime. Urmată de partea de tăvălug pentru reconsolidarea solului și, desigur, mașina de semănat propriu-zis, care este pe aceeași bandă cu organul de lucru vertical, neexistând loc de eroare sau neavând diferențe de pat germinativ între plante. Toate semințele beneficiază de aceeași calitate a solului, indiferent de situație”, a mai explicat reprezentantul A050 Premium Service Utilaje.

    Czajkowski ST600 este o mașină modulară, care permite o lățime maximă de 6 metri. Poate lucra până la 6 hectare pe oră. Necesarul de putere pentru mașina cu număr maxim de secții pentru spațiere de 37.5 cm este de 500 CP. Fermierii nu trebuie să-și facă probleme legate de coroziunea elementelor de lucru, acestea sunt fie din inox, fie protejate de inox. Mașina de 16 tone dispune de frânare și de suspensie pneumatice.

    ”ST600 este vârful de gamă al producătorului, este adresată fermelor mari, o mașină cu randamente mari, în care putem să lucrăm până la 5-6 hectare pe oră, numai că avem nevoie de un necesar mare de putere, tocmai de asta este adresată fermelor mari. Dacă optăm pentru mașina cu numărul maxim de secții pentru spațierea de 37.5, avem nevoie de un necesar mare de putere, de 500 CP”, a mai precizat Cristi Costache.

    O trăsătură specială a modelului ST600 vizează protecția împotriva coroziunii a elementelor de lucru, care sunt protejate de inox sau chiar sunt de inox, inclusiv distribuitoarele, inclusiv conexiunile pentru furtunuri.
    Totodată, mașina dispune de frânare pneumatică. Electronica, de asemenea, este foarte bine protejată de coroziuni și de alte elemente care pot afecta buna desfășurare a condițiilor de lucru.

    Mai multe detalii despre Czajkowski puteți găsi pe pagina de Facebook A050 Premium Service Utilaje sau la numărul de telefon 0721.177.515 , unde puteți rezerva și o demonstrație cu această mașină impresionantă.


    Te-ar mai putea interesa

    Prima tranșă din subvențiile-bonus achitate fermierilor. Sumele virate în conturi Plăți finale la APIA. Calculator tranșa a doua din subvenția pe hectar și animale, din 2 decembrie Start cereri la APIA pentru ajutorul de 200 de lei/bovină și 70 de lei/ovină

    Ultimele știri

    Tăierea porcului fără asomare – pedepsită prin lege. Amenzile sunt uriașe! De ce nu investește fermierul Valentin Popa într-o combină Instanța a dat dreptate unui fermier cu terenul agricol expropriat