• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Florinel Bîrcă, Director general ANZ: ”Vreau să aduc în cadrul Agenției cât mai mulți tineri care au dorința de a învăța”

    Roxana Dobre -

    România se confruntă cu o criză de specialiști în zootehnie, iar instituțiile specializate ale statului au mulți experți care înaintează în vârstă și se apropie de pensionare. Pentru a suplini locurile rămase libere, Directorul general al Agenției Naționale pentru Zootehnie (ANZ), Florinel Bîrcă, este decis să recruteze tineri profesioniști.

    ANZ, o instituție importantă care lucrează cu fermierii, va angaja pe parcursul anului 2023 mai mulți tineri. Anunțul a fost făcut chiar de directorul agenției, care vrea să atragă specialiști în domeniul zootehnic.

    Florinel Bîrcă, Directorul General al Agenției Naționale pentru Zootehnie (ANZ), a declarat în cadrul emisiunii ”Zootehnia Inteligentă cu Radu Antohe”, realizată și difuzată de Agrointeligența-AGROINTEL.RO, că pentru anul 2023 are în plan să angajeze tineri în cadrul agenției.

    ”Mi-aș dori mai mulți angajați în cadrul Agenției. Mi-aș dori mai mulți tineri și am în plan lucrul acesta. Fiindcă dacă lângă o persoană cu experiență nu pui unul sau doi tineri care să acumuleze din cunoștințele acesteia, viitorul este greu. Să știți că ușor-ușor se pierd specialiștii. Sunt oameni care chiar zilele acestea la noi în ANZ ies la pensie. Unii vor să mai rămână, alții nu vor să mai rămână. Este alegerea fiecăruia și după posibilitățile și după starea lui fizică. Dar am în plan lucrul acesta, de a aduce cât mai mulți tineri în cadrul Agenției. Sper să reușesc anul acesta, pentru că Agenția trebuie să lucreze și cu tineri, mai ales că au entuziasmul, au dorința de a cunoaște mai mult. Eu știu că și eu am fost tânăr la rândul meu și aveam dorința de a învăța. Așa mă aștept să aibă și cei care vin în sector”, a explicat șeful ANZ pentru emisiunea ”Zootehnia Inteligentă cu Radu Antohe”, ediția din 25 ianuarie.

    Lipsă de specialiști în domeniul zootehnic

    Conform șefului ANZ, agenția de confruntă cu o lipsă de specialiști iar marea majoritatea a celor care activează în prezent în cadrul instituției se apropie de vârsta pensionării.

    ”În primul rând să spun unde se află agenția, care nu face notă discordantă față de ceea ce se întâmplă nu numai în economia românească în momentul de față ci în economiile tuturor statelor membre. Se vede clar că există o lipsă a specialiștilor în mai multe domenii. Și noi, în cadrul Agenției suntem puțini, ce-i drept. Suntem puțini și cu o vârstă înaintată. Există de la nivelul Guvernului, transmisă o solicitare de a transforma posturi disponibile în posturi deputate și am făcut lucrul acesta atât cât mi-a permis statul de funcții pe care le avem noi. Eu le-am spus mereu colegilor cu experiență să împărtășească tot ce pot din meserie cu tinerii care vin ca angajați, fără să se teamă că aceștia le vor lua locul. Va fi o mișcare firească în funcție de de vârsta”, a mai spus Florinel Bîrcă.

    Potrivit organigramei care este publicată pentru site-un ANZ, în prezent instituția are un număr maxim de 326 de posturi împărțite în 323 funcții publice, 37 funcții de conducere, 286 de funcții de execuție.

    Zootehnia Inteligentă cu Radu Antohe. Invitat: Florinel Bîrcă, Agenția Națională pentru Zootehnie


    Te-ar mai putea interesa

    Când se plantează roșiile în grădină – calendar Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos Bani în plus la subvenția APIA. Lista plăților-bonus la hectar și animale

    Ultimele știri

    Noua față a învățământului agricol: De la licee în prag de desființare la investiții de peste 43 de milioane de euro Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri