• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Reabilitare termică gratuită pentru locuințe. Condiții, listă beneficiari

  Roxana Dobre -

  Reabilitarea termică gratuită pentru locuințe. Persoanele vulnerabile care au primit sprijin pentru plata facturilor la încălzire vor beneficia, gratuit, de reabilitarea termică a locuinţelor, a anunţat ministrul Investiţiilor şi proiectelor Europene, Marcel Boloş.

  Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a anunțat că Guvernul a adoptat, în şedinţa de ieri, miercuri – 24 mai, o ordonanţă de urgenţă prin care se introduc noi reglementări în domeniul proiectelor finanţate din fonduri europene, pentru a atrage cele 5 miliarde de euro ce mai pot fi atrase din perioada de programare 2014-2020, dar şi pentru a asigura accesul rapid, facil şi transparent la fondurile Politicii de Coeziune aferente perioadei 2021-2027, în valoare de 46 miliarde de euro.

  În plus, ministrul a precizat că persoanele vulnerabile care au primit sprijin pentru plata facturilor la încălzire, reabilitarea termică a locuinţelor se va face gratuit, fără să fie taxaţi în acest sens. Pentru a se putea aplica, proiectul de OUG trebuie publicat în Monitorul Oficial.

  Citiți și: Dan Motreanu, europarlamentar: ”Au început plățile prin intermediul cardurilor de energie finanțate din fonduri europene”

  Marcel Boloş, Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene

  Marcel Boloș: Reabilitarea termică a locuinţelor se va face gratuit

  Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a comunicat că pentru perioada 2021 – 2027 ministerul are perspectiva unor investiţii de 46 miliarde de euro prin politica de coeziune şi este obligatoriu ca reglementările aplicabile să susţină obiectivele prioritare stabilite în programele aferente acestei perioade şi să asigure acces facil şi transparent la fonduri.

  ”Avem şi două modificări ce vor avea un puternic impact social. Pe deoparte, pentru persoanele vulnerabile care au primit sprijin pentru plata facturilor la încălzire, reabilitarea termică a locuinţelor se va face gratuit, fără să fie taxaţi în acest sens. Mai mult, vom permite accesul unităţilor de cult la fonduri europene pentru a permite reabilitarea patrimoniului istoric şi valorificarea acestuia din fonduri europene”, a declarat Marcel Boloş, potrivit unui comunicat al Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene”, a menționat oficialul.

  Citiți și: Bani pentru educație, prin PNRR. Marcel Boloș, MIPE: ”Avem 3,6 miliarde euro și liceele cu profil agricol sunt incluse”

  Reabilitare gratuită pentru locuință – condiții. Cine se încadrează

  Reabilitarea termică a locuințelor se va face gratuit iar Ordonanța aprobată de Guvern miercuri actualizează Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 18/2009, astfel că următoarele tipuri de proprietari vor fi categoria celor pentru care se acorda ajutoare de natură socială, cheltuieli, a următoarelor categorii de beneficiari:

  a) persoane cu handicap sau familii cu persoane cu handicap aflate în întreținere;

  b) persoane singure/familii care, în ultimele 3 luni anterioare efectuării anchetei sociale de către autoritatea administrației publice locale, au realizat venituri medii nete lunare pe persoană singură/membru de familie sub câștigul salarial mediu net pe economie;

  c) veterani de război şi soți/soții supraviețuitori/supraviețuitoare ai/ale acestora;

  d) pensionari, indiferent de statutul acestora, ale căror venituri medii nete lunare pe persoană singură/membru de familie sunt sub câștigul salarial mediu net pe economie;

  e) persoane aflate în sărăcie energetică (n.r. persoana singură/familia care, din motive de sănătate, vârstă, venituri insuficiente sau izolare față de sursele de energie, necesită măsuri de protecție socială și servicii suplimentare pentru a-și asigura cel puțin nevoile energetice minimale).


  Te-ar mai putea interesa

  Micii fermieri – sprijin de 37.000 de euro pe fermă. Decizia, la nivel european Vijelii puternice, grindină și ploi de peste 40 l/mp. Județe sub alertă până joi Doi tineri din București au investit într-o livadă de cireși amari. Au pornit la drum cu un singur pom bătrân

  Ultimele știri

  Plata ajutorului de 25 lei/familia de albine. Termenul oficial privind virarea banilor în conturi Plafonare de preț pentru fermierii care dețin tractoare și alte mașini agricole Auchan aduce în prim plan importanța agriculturii regenerative și a decarbonizării la prima ediție Climate Supplier Event