• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Nu scăpăm de ger! Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

    Angelica Lefter -

    Meteorologii au anunțat cum va fi vremea, pe regiuni, în următoarele două săptămâni. Astfel, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pe regiuni pentru perioada 6 – 19 februarie.

    Potrivit meteorologilor, în prima săptămână de prognoză frigul va persista și în majoritatea regiunilor vor fi valori cu minus chiar și cele diurne. În a doua parte a intervalului temperaturile încep să redevină normale pentru această perioadă din an, spun specialiștii.

    Pe de altă parte, în prima săptămână din interval va exista un deficit de ploaie, excepție făcând zona de munte unde va mai ninge slab.

    ANM: Vremea în intervalul 6 – 19 februarie pentru Banat

    Până spre finalul primei săptămâni, va persista valul de frig, cu valori termice care se vor situa chiar sub cele specifice pentru luna februarie; astfel media temperaturilor maxime va fi de 0…4 grade, iar a minimelor de -9…-5 grade, în unele nopți fiind local ger (în jurul a -10 grade), cu precădere în zona depresionară din sudul regiunii. Începând din 11 februarie, vremea va intra într-un proces de încălzire determinând la început un regim termic apropiat de normal, iar în cea de-a doua săptămână valori peste cele obișnuite perioadei, cu 8…11 grade ziua și -3…2 grade noaptea, mediat regional.

    Deficitul pluviometric va fi semnificativ, probabilitatea pentru precipitații fiind mai ridicată doar în ultimele zile din intervalul de referință.

    ANM: Vremea în intervalul 6 – 19 februarie pentru Crișana

    În prima săptămână, valul de frig va persista și se vor înregistra, în medie, temperaturi maxime de -3…1 grad și minime de -15…-8 grade (valori mult mai mici decât normal chiar și pentru luna februarie). Ulterior, vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel că după data de 13 februarie va deveni apropiată, iar apoi ușor mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an, cu valori de 5…9 grade ziua și -4…2 grade noaptea, mediat regional.

    Deficitul pluviometric va fi semnificativ în mare parte a intervalului de referință, probabilitatea pentru precipitații fiind mai ridicată doar după data de 15 februarie.

    ANM: Vremea în intervalul 6 – 19 februarie pentru Transilvania

    Valul de frig va fi persistent pe parcursul primei săptămâni, când se vor înregistra, în medie, valori maxime ale temperaturii aerului de -5…-2 grade, iar nopțile și diminețile vor fi geroase, cu minime de -18…-9 grade, izolat chiar mai mici în special în depresiuni. După data de 13 februarie, vremea va fi în încălzire treptată, devenind normală pentru perioada din an, apoi chiar ușor mai caldă, cu temperaturi ce vor ajunge ziua la o medie regională de 4…7 grade și vor coborî spre -5…-2 grade în timpul nopților.

    Regimul pluviometric va fi în general deficitar. În primele zile și posibil în jurul datei de 12 februarie doar izolat vor fi ninsori slabe, iar probabilitatea pentru precipitații locale va crește după data de 16 februarie.

    ANM: Vremea în intervalul 6 – 19 februarie pentru Maramureș

    Valul de frig va persista pe parcursul primei săptămâni, când se vor înregistra, în medie, valori maxime ale temperaturii aerului de -2…2 grade și nopțile vor fi local geroase, cu minime de -15…-9 grade, izolat chiar mai scăzute. După data de 12 februarie, vremea va intra într-un proces de încălzire, devenind normală pentru perioada din an, apoi chiar ușor mai caldă în orele amiezilor când media regională va fi de 5…7 grade, iar minimele se vor situa în general în ecartul -4…-2 grade.

    Regimul pluviometric va fi deficitar în prima parte a intervalului de referință, cu probabilitate pentru precipitații slabe în perioada 11-12 februarie. Precipitații pe spații mai extinse vor fi posibile după data de 16 februarie.

    ANM: Vremea în intervalul 6 – 19 februarie pentru Moldova

    Până spre finalul primei săptămâni, valul de frig va persista, astfel că se vor înregistra maxime termice de -3…2 grade, iar nopțile vor fi local geroase, cu temperaturi minime în medie de -14…-8 grade. Începând din 12 februarie, vremea se va încălzi treptat, devenind chiar ușor mai caldă decât normal la mijlocul lunii februarie, în special în orele amiezilor când vor fi 6…9 grade, iar în cursul nopților temperatura aerului va coborî la valori de -4…0 grade, mediat regional.

    Regimul pluviometric va fi în general deficitar; în primele zile și în jurul datei de 11 februarie pe spații mici, trecător, vor fi ninsori slabe, iar probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere după data de 16 februarie.

    ANM: Vremea în intervalul 6 – 19 februarie pentru Dobrogea

    În prima săptămână, valul de frig va persista și se vor înregistra, în medie, temperaturi maxime de -2…2 grade și minime de -10…-4 grade (valori mult mai mici decât normal chiar și pentru luna februarie, senzația de frig fiind amplificată în primele zile și de vântul mai intens). Ulterior, este estimată o încălzire semnificativă a vremii, astfel că după data de 13 februarie va deveni mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an, cu valori de 7…11 grade ziua și -2…3 grade noaptea, mediat regional.

    Regimul pluviometric va fi deficitar; în primele zile pe spații mici trecător vor fi ninsori slabe, iar probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere după data de 16 februarie.

    ANM: Vremea în intervalul 6 – 19 februarie pentru Muntenia

    Valul de frig va persista până spre sfârșitul primei săptămâni, astfel că se vor înregistra maxime termice de -2…3 grade, iar nopțile vor fi local geroase, cu temperaturi minime în medie de -13…-7 grade. Începând din 12 februarie, vremea se va încălzi treptat, dar semnificativ, devenind chiar mai caldă decât normal la mijlocul lunii februarie, în special în orele amiezilor când sunt estimate valori de 7…11 grade, iar în cursul nopților temperatura aerului va coborî la -4…0 grade, mediat regional.

    Regimul pluviometric va fi deficitar; în primele zile pe spații mici, trecător, va fulgui, iar probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere doar în ultimele zile ale intervalului de referință.

    ANM: Vremea în intervalul 6 – 19 februarie pentru Oltenia

    Până spre finalul primei săptămâni, valul de frig va persista; se vor înregistra maxime termice de -1…3 grade, iar nopțile vor fi local geroase, cu temperaturi minime în medie de -14…-8 grade. Începând din 12 februarie, vremea va fi în încălzire treptată, dar semnificativă, devenind chiar ușor mai caldă decât normal la mijlocul lunii februarie, în special în orele amiezilor când sunt estimate valori de 6…10 grade, iar în cursul nopților temperatura aerului va coborî la -4…-1 grad, mediat regional.

    Deficitul pluviometric va fi semnificativ în mare parte a intervalului de referință, probabilitatea pentru precipitații fiind mai ridicată doar după data de 15 februarie.

    ANM: Vremea în intervalul 6 – 19 februarie la munte

    Valul de frig persistent de la începutul intervalului va aduce temperaturi sub pragul gerului în special în cursul nopților; vor fi valori maxime de -12…-8 grade și minime de -20…-14 grade, în medie. Începând din 11 februarie, vremea va intra într-un proces de încălzire, ce se va resimți la început mai ales la valorile diurne, determinând un regim termic apropiat de normal, iar la mijlocul lunii februarie chiar ușor peste cel specific perioadei.

    În primele zile și în jurul datei de 12 februarie, pe spații mici va ninge în general slab, iar probabilitatea pentru precipitații locale va crește la sfârșitul intervalului, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.


    Te-ar mai putea interesa

    Permisele pentru tractoare – lege nouă. A apărut un nou tip de permis pentru tractoriști Vine ciclonul în România! ANM anunță vreme rece și furtuni Plăți APIA astăzi în conturi. Se achită subvenția de 100 euro/ha!

    Ultimele știri

    Fermierii din Matca s-au unit într-o cooperativă și își fac propria fabrică de procesare a legumelor Republica Moldova și-a triplat exporturile de floarea-soarelui. România, principala destinație Exporturile de cereale prin Portul Constanța au scăzut drastic