Cel mai ușor de preparat îngrășământ pentru plantarea răsadurilor de roșii
Violina Gorcinschi -Majoritatea răsadurilor sunt sensibile atunci când sunt plantate în sol. Bolile și temperaturile scăzute sunt, de asemenea, factori care pot afecta semnificativ creșterea și dezvoltarea plantelor. În ceea ce privește culturile de roșii, pentru grădinari, avem o soluție simplă și eficientă de îngrășământ, care conține un singur ingredient.
Rețeta de îngrășământ pentru plantarea răsadurilor de roșii
Grădinarii pot răsufla ușurați cu această rețetă simplă de îngrășământ, folosită la plantarea răsadurilor de roșii. Preparatul natural se adaugă în gropile de plantare și facilitează procesul de adaptare al răsadurilor la mediul nou, formând rădăcini puternice și accelerând procesul de creștere. În plus, ajută la prevenirea bolilor și este 100% organic, făcut dintr-un singur ingredient.
Ingrediente necesare
-coji uscate și mărunțite de banane.
Modalitatea de lucru
Uscați în prealabil cojile de banane, apoi tăiați-le în bucățele cu ajutorul unei foarfeci.
Faceți gropile de plantare cu adâncimea potrivită pentru răsadurile ce urmează a fi plantate.
Plantați răsadurile de roșii în gropile pregătite, adâncindu-le tulpina până la primele frunze. Astfel, procesul de dezvoltare va fi accelerat în ceea ce privește rădăcinile noi pe tulpina subterană, deoarece stratul superficial al solului se încălzește mai repede. Drept rezultat, tufele vor avea sisteme radiculare mari și rezistente, ceea ce ajută la dezvoltarea excelentă a părților vegetative. Ulterior nu vor trebui mușuroite.
Fertilizarea roșiilor cu coji de banane uscate și mărunțite
Cojile de banane reprezintă o sursă excelentă de fosfor și potasiu pentru plante.
Fosforul contribuie la stimularea creșterii mugurilor noi și ajută plantele să reziste la condiții climatice nefavorabile (în timpul primăverii vremea este instabilă: vânturi puternice, soare arzător, înghețuri nocturne). De asemenea, fotosinteza nu poate fi completă fără acest element.
Potasiul este necesar pentru creșterea calității recoltei și combaterea ciupercilor patogene. El activează fermenții și reține apa în sol, ceea ce este foarte important pentru plante.
Cu toate că coaja de banană este o sursă excelentă de elemente nutritive pentru plante, sub nicio formă nu o folosiți dacă este proaspătă. Coaja proaspătă de banană nu fermentează (eliberând microelemente folositoare), ci putrezește sub plante, atrăgând furnicile și insectele din zonă.