• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Programul ”Rabla pentru tractoare”, implementat de o firmă privată pentru a-i sprijini pe micii fermieri

    Angelica Lefter -

    Programul ”Rabla pentru tractoare” este derulat de o companie privată în România, pentru a veni în sprijinul micilor fermieri.

    Grupul Mecomag Holding, din care face parte și Mecomag HV, este localizat în județul Brașov, în localitatea Feldioara, și se ocupă cu vânzarea utilajelor pentru mediu, lucrări comunale și agricultură.

    Societatea este administrată de Dorin Vlad, antreprenor, care a dezvoltat programul ”Rabla pentru tractoare” prin care fermierii care vor să își cumpere un tractor nou pot da la schimb tractorul vechi, funcțional sau nefuncțional. În contul utilajului vechi, fermierii primesc un voucher cu valoarea între 1.000 de euro și 3.000 de euro pe care îl pot folosi la achiziția unui tractor nou marca Solis. De asemenea, pentru un test drive cu un tractor Solis din portofoliul Mecomag HV, fermierii primesc un voucher de 1.000 de euro, tot pentru achiziția unui tractor nou de la același brand.

    Programul ”Rabla pentru tractoare” inițiat de Mecomag HV, dedicat micilor fermieri

    Deși se află la început de drum în implementarea acestui nou proiect, administratorul Dorin Vlad a spus pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO că și-ar dori ca programul ”Rabla” pentru tractoare să fie aplicat și să fie funcțional la nivel național.

    Antreprenorul precizat că Mecomag HV are în spate ani de experiență și de colaborare cu firme renumite de utilaje utilizate în diverse lucrări, de la cele de întreținere la cele agricole. Iar ideea programului de buyback tractoare vechi este unul adresat în special fermelor mici, dar și exploatațiilor de dimensiune medie.

    ”Noi suntem dealeri Agrimaster de 14 ani, ne ocupăm cu importul, vânzarea și implementarea de utilaje pentru pajiști și plecând de la produsul care ne-a consacrat și brandul Agrimaster cu care am început, am dezvoltat încet, încet, pe partea de tractoare, că ne-au fost cerute de către clienți. Pe partea de tractoare, suntem importatori ai bradului Solis”, ne-a declarat reprezentantul companiei Mecomag HV, Dorin Vlad.

    Programul ”Rabla pentru tractoare” a fost implementat doar de două săptămâni și deja a atras atenția fermierilor.

    ”S-au împărțit în jur de 200 de vouchere până în acest moment, și au fost făcute, până în momentul acesta 5 buyback-uri, deci suntem foarte la început. Eu chiar cred din tot sufletul în acest proiect de sprijinire a micilor fermieri. Nu ne adresăm fermelor mari, ci micului întreprinzător”, a menționat Dorin Vlad.

    Cum funcționează programul ”Rabla pentru tractoare”

    Programul ”Rabla pentru tractoare” se desfășoară în doi pași, iar fermierii mici care vor să-și schimbe utilajele pot alege oricare dintre cele două variante expuse.

    ”Programul realizat de noi este destul de simplu. Noi suntem importatori ai brandului de tractoare Solis în România, din 2015, adică de 7 ani, anul acesta se fac 8 ani. Aducem tractoare Euro V, de 50, 60, 75 și 90 de cai putere. Din dorința de a veni în întâmpinarea clienților noștri, ne-am gândit că odată cu neputința statului și Guvernului român de a lansa acest program Rabla pentru tractoare, din cauza birocrațiilor binecunoscute, am decis să facem programul pe propriul buzunar. Și asta înseamnă că indiferent de gama de putere, 50, 60, 75 și 90 de cai, oferim fermierilor un voucher cadou de 1.000 de euro dacă vin să facă un test drive cu tractorul nostru la Feldioara sau doi, le calculăm între 1.200 de euro și 3.000 de euro pentru un tractor vechi, dar relativ funcțional sau măcar să fie complet adică să aibă cabină, transmisie, motor, și își calculez reducerea de 3.000 de euro din prețul tractorului nou, pe care poți să-l achiziționeze în leasing, credit sau plată cash, indiferent de forma de finanțare”, a explicat Dorin Vlad, administratorul Mecomag HV.

    Cât costă un tractor nou marca Solis

    Prețul unui tractor nou marca Solis variază în funcție de puterea pe care o are fiecare utilaj și dotările aferente.

    ”Tractorul de 50 CP, fără cabină, are un preț de 21.700 de euro, tractorul de 50 CP cu cabină și climă este 26.670 de euro și cel de 90 CP cu cabină, climă, inversor 12 cu 12 sau 24 cu 24, are un preț de 39.000 de euro”, a punctat Dorin Vlad, administratorul Mecomag HV, pentru toți cei interesați să-și reînnoiască utilajele din fermă prin programul ”Rabla pentru tractoare” derulat de compania Mecomag HV.

    Referitor la tractoarele vechi colectate prin program, administratorul societății Mecomag HV ne-a declarat că firma are o echipă de service formată din 8 oameni și încă 6 echipe de service colaboratori la nivel de România. În primă fază se va face o evaluare a tractoarelor colectate prin program, pentru a vedea modul în care acestea vor putea fi valorificate ulterior.

    Pentru mai multe detalii despre programul ”Rabla pentru tractoare” puteți lua legătura cu reprezentanții Mecomag HV la numărul de telefon: 0740 629 552 sau prin e-mail: info@mecomag.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri

    Ultimele știri

    ADAMA – alertă la culturile de cereale păioase: boli detectate de stațiile meteo, tratament urgent Hibridul de porumb Jumbo 48 de la Rodbun, potrivit pentru siloz și boabe Ministrul Agriculturii din Ucraina a demisionat din cauza acuzațiilor de corupție