• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cum se folosește Razormin, stimulatorul de înrădăcinare de la Holland Farming

    Violina Gorcinschi -

    Razormin de la Holland Farming este un biostimulator de înrădăcinare care face exact ce promite: ajută la dezvoltarea puternică și sănătoasă a rădăcinilor, oferind elemente importante pentru nutriția plantelor. Fermierii care au folosit Razormin pot confirma că, după tratament, culturile sunt mai bogate și mai rezistente, prin intermediul aminoacizilor, polizaharidelor și a macro și microelementelor.

    Iată cum, când și la ce culturi puteți folosi Razormin de la Holland Farming, un produs care susține atât sistemul radicular, cât și celelalte părți componente ale plantelor.

    Ce este Razormin de la Holland Farming

    Razormin, de la Holland Farming, este un stimulator de înrădăcinare pe bază de aminoacizi de origine vegetală, polizaharide, macro și microelemente. Formulat pentru a obține un răspuns rapid și eficient, mărind numărul de rădăcini la nivelul plantei. Aportul compușilor asimilați rapid stimulează și metabolismul plantelor. În momentul interacțiunii cu plantele, induce o dezvoltare importantă sistemului radicular, a masei vegetative și în final a cantității și calității producției.

    Razormin este produs de Atlantica Agricola (Spania), care vine ambalat în flacoane de 250 ml, 500 de ml și 1 l, în funcție de nevoile fermierilor.

    Razormin este un produs din portofoliul Holland Farming

    Culturi la care puteți folosi Razormin

    Biostimulatorul Razormin este perfect pentru următoarele culturi: grâu, porumb, rapiță, floarea soarelui, sfeclă de zahăr, cartof, soia, mazăre, vița de vie, pomi și arbuști fructiferi, legume (tomate, castraveți, ardei, varză, conopidă, ceapă, morcovi, salată, vinete, dovleci, fasole, pepeni, ridichi, praz, sfeclă roșie, spanac, țelină, pătrunjel, păstârnac), flori.

    De asemenea, Razormin este recomandat și pentru plante ornamentale: mușcate, petunii, crizanteme, lavandă, poinsetia, lalele, zambile, narcise, crini, primula, gălbenele, dalia, ochiul boului, flori de piatră, gerbera, trandafiri, thuja, gard viu, liliac, hibiscus, lemn cainesc, conifere. Se recomandă Razomin și pentru gazon.

    Compoziția produsului Razormin

    –  4 % Azot total (N) –  2.1 % azot organic, 0.9 % azot nitric (N-NO3), 1% azot amoniacal (N-NH4);
    – 4% Fosfor – P2O5 solubil în apă;
    – 3 % Potasiu – K2O solubil în apă;
    – 7 % Aminoacizi liberi;
    – 3 % Polizaharide;
    – 0.4 % Fier solubil în apă;
    – 0.1 % Mangan solubil în apă;
    – 0.1 % Bor solubil în apă;
    – 0,085 % Zinc solubil în apă;
    – 0.02 % Cupru solubil în apă și
    – 0.01 % Molibden solubil în apă.

    un flacon de Razormin si rasaduri de plante
    Indicații de utilizare a produsului Razormin (foto: gardenfarm.ro)

    Cum se folosește Razormin

    Există anumite indicații oferite de producător, în ceea ce privește cantitățile aplicate în funcție de tipurile de plante și modul în care poate fi folosit biostimulatorul Razormin.

    Razormin – dozaj și metodă de aplicare

    Dozele administrate diferă în funcție de scopul pentru care este folosit și modul de aplicare.

    Tratamentele se pot repeta la un interval de 10-14 zile.

    Razormin se administrează întotdeauna diluat în apă, pentru orice tip de irigare (picurare, aspersie). Indicații importante:

    1.  Categoric, aplicarea nu trebuie efectuată în timpul perioadei de înflorire și fructificare, pentru a nu provoca dezechilibre.
    2.  Nu este recomandat ca biostimulatorul să fie amestecat cu produse ce conțin uleiuri minerale, cupru și sulf, deoarece poate provoca fenomenul de fitotoxicitate.
    3.  Semințele și bulbii se pot trata înainte de semănat/plantat.
    4.  Flaconul se agită bine înainte de folosire.
    5. În cazul în care se aplică pe parcursul zilelor cu temperaturi ridicate, se recomandă administrarea Razormin în timpul orelor de dimineață sau seară. Cultivatorii trebuie să evite tratamentele din timpul zilei, când temperatura depășește 25°C.
    6. Nu folosiți produsul dacă temperaturile sunt scăzute.
    7. Depozitați produsul la minimum 0 grade Celsius.
    o persoane in cizme de cauciuc si o stropitoare
    Avantajele utilizării Razormin (foto: ro.beneficialplants.net)

    Tratament cu Razormin – avantaje, beneficii

    Tratamentele cu Razormin, dacă sunt folosite conform indicații, poate aduce multe avantaje, beneficii cultivatorilor de plante care își doresc plante sănătoase și culturi bogate:

    1. Stimulează dezvoltarea sistemului radicular. Perișorii absorbanți au rolul de a absorbi apa și sărurile minerale. Razormin stimulează dezvoltarea și creșterea acestor perișori.
    2. Favorizează capacitatea de absorbție a nutrienților din sol și aduce un aport de microelemente. Pe lângă absorbția nutrienților din sol, componenții din Razormin (NPK, aminoacizii, polizaharidele și microelementele etc.) consolidează și compensează orice carențe, pentru a satisface nevoile din perioadele de creștere vegetativă.
    3. Îmbunătățește creșterile vegetative și mărește masa foliară a plantelor. O bună dezvoltare a sistemului radicular și aportul bogat de nutrienți din sol generează un efect imediat în partea aeriană a plantei. Mai mult, produsul, bogat în biostimulatori, permite o absorbție activă prin rădăcini și frunze.
    4. Crește randamentul culturilor: majorându-și activitatea fotosintetică, planta asimilează mai multă energie pentru a beneficia de toate procesele de creștere vegetativă și productivă.
    5. Ajută la creșterea dimensiunii fructelor, a concentrației în zahăr și accentuează culorii fructelor. Compoziția produsului Razormin sporește diviziunea celulară, conducând, astfel, la creșterea mărimii fructelor.
    6. Ajută planta să depășească situațiile de fitotoxicitate și stres. Datorită compoziției bogate, Razormin stimulează creșterea și pune la dispoziția plantelor nutrienții necesari pentru a suplini cererea puternică de hrană în situații critice. Stimulează procesul de germinare și de regenerare a plantei.


    Te-ar mai putea interesa

    Rabla pentru Tractoare bate pasul pe loc. Ce șanse mai sunt să se dea finanțările anul acesta Cum aflăm greutatea unui porc fără cântar. Formula de calcul numărul de kg în viu și carcasă Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești

    Ultimele știri

    Patria Credit IFN – program de credite de până la 240.000 de lei pentru micii fermieri La ITC Seeds chiar găsiți hibridul sau soiul de care aveți nevoie Tăierea porcului fără asomare – pedepsită prin lege. Amenzile sunt uriașe!