• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Erbicidul Omnera®, soluția ideală pentru fermierii care cultivă cereale păioase

    Adrian Radu -

    Primăvara vine cu provocări pentru fermierii care cultivă cereale păioase, deoarece buruienile care apar în câmp și nu sunt combătute la momentul optim pot reduce drastic recolta și implicit, profitul la final de an agricol. FMC propune fermierilor români cea mai eficientă soluție în acest sens și anume: erbicidul Omnera®, cu o formulare modernă OD – LQM®, care conține 3 substanțe active sinergice și care se compensează reciproc.

    Erbicidul Omnera® de la FMC este un erbicid selectiv, conceput pentru combaterea în postemergență a buruienilor cu frunză lată din culturile de cereale păioase de toamnă și primăvară, în special pe cele mai dificil de combătut, cum ar fi turița, volbura, veronica ori samulastra de rapiță și floarea soarelui, rezistente la anumite erbicide.

    Erbicidul Omnera® – Avantaje și beneficii

    Omnera® este un erbicid complex, bazat pe tehnologia LQM®, care crește suprafața și gradul de acoperire a frunzelor, lucru care ajută în mod deosebit la combaterea speciilor de buruieni cu frunze cerate sau acoperite cu perișori absorbanți. Tehnologia LQM® crește de asemenea și capacitatea de reținere, absorbție și translocare a produsului în plantă, iar dispersia uniformă a picăturilor este îmbunătățită, iar driftul este redus.

    De calitățile erbicidului Omnera® s-a convins repede și Patriciu Feier, inginer agronom la ferma SC Pietro Prodcom din Sânnicolau Român, județul Bihor. Acesta a aplicat erbicidul Omnera® în primăvară, pe o parcelă de 116 hectare de grâu, unde cultura a răsărit abia la final de noiembrie si buruienile odată cu ea. “Am făcut o erbicidare cu Omnera® în doză de 0.8 l / ha, datorită formulei sale de dispersie în ulei; acesta conține 3 substanțe active. Aceste 3 substanțe active ne ajută să controlăm foarte bine buruienile dicotiledonate anuale și dicotiledonate perene, inclusiv pe cele mai greu de combătut, cum ar fi veronica, cum ar fi gallium (turița), cum ar fi volbura”, a explicat Patriciu Feier.

    Erbicidul a fost absorbit prin frunze și rădăcini și a fost repede translocat în plantă. Omnera® a inhibat diviziunea celulară în vârfurile de creștere ale lăstarilor și rădăcinilor la plantele sensibile.

    Erbicidul Omnera® are în compoziție 3 substanțe active: fluroxipir 135 g/l, tifensulfuron metil 30 g/l și metsulfuron metil 5 g/l, sinergice între ele și care se compensează reciproc, rezultând astfel un control usor al buruienilor cu frunză lată anuale și perene. Printre aceste buruieni le amintim pe cele care le dau cele mai mari bătăi de cap fermierilor români, cum ar fi mușețelul sălbatic, macul, pălămida, fumarița, Veronica, turița, volbura, samulastra de rapiță și de floarea-soarelui.

    Aplicare erbicid Omnera®

    Erbicidul Omnera® are o fereastră largă de aplicare, care începe din stadiul de 2 frunze ale culturii și până la apariția frunzei standard, iar doza de aplicare este foarte flexibilă, putând fi aplicat în doze de la 0,5 L/ha, până la 1 L/ha. Efectul optim se realizează atunci când buruienile au între 2-6 frunze și sunt răsărite în masă, iar doza recomandată în această situație este de 0,75 L/ha. La doar câteva ore de la aplicare, creșterea buruienilor este stopată și în 7-10 zile de la aplicare, fermierii pot observa efectele de combatere a buruienilor, care sunt foarte vizibile și convingătoare.

    Caracteristicile erbicidului Omnera®

    Efectele aplicării erbicidului Omnera®

    Toate detaliile despre erbicidul OMNERA® precum și alte informații despre produsele de protecția și nutriția plantelor dezvoltat de către FMC pot fi găsite pe site-ul oficial al companiei, www.fmcagro.ro. Tot aici găsiți și datele de contact a reprezentanților de vânzări FMC România și Republica Moldova, gata să vă ajute cu răspunsuri la toate întrebările pe care le aveți.


    Te-ar mai putea interesa

    ANT – la plată abia din februarie. Sumele APIA pentru plata la hectar și animale Cât trăiește o găină. Durata de viață a unei găini după tipul de creștere Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești

    Ultimele știri

    Fermă făcută scrum în județul Suceava! Toate cele 6.000 de animale au murit arse de vii Vine o criză a îngrășămintelor? Gabriel Ionescu, SEEFO: Prețurile sunt în creștere, stocurile – mai mici decât anul trecut APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie!