• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Lista pe județe cu fermierii care vor primi subvenția de 73 euro la vaca de lapte

    Roxana Dobre -

    Lista pe județe a fermierilor care vor încasa plata de 73 euro pe cap de vacă adultă, de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Campania de depunere a cererilor s-a încheiat oficial pe 23 martie, dar agenția pregătește o nouă sesiune pentru fermierii care nu au reușit să acceseze sprijinul. Între timp, și crescătorii de vaci de carne ar putea primi o subvenție similară.

    Agrointeligența – AGROINTEL.RO a cerut direct de la APIA situația privind depunerea cererii pentru subvenția de 73 euro/cap de animal, care se acordă fermierilor care au livrat lapte în 2022. Șeful APIA, Adrian Pintea, a anunțat însă că se va mai organiza o sesiune de accesare a sprijinului, după ce mai multe reguli de eligibilitate sunt schimbate în Parlament, în favoarea fermierilor, astfel încât crescătorii de animale să ia plata în număr cât mai mare.

    Citiți și: Victorie Agrointeligența pentru fermieri! MADR schimbă OUG pentru subvenția de 73 euro/vacă!

    Între timp, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a sugerat că fermierii care au vaci de carne vor primi un ajutor similar celui care se derulează în prezent pentru taurinele de lapte și care are un cuantum de 73 euro.

    Citiți și: MADR: Ajutor de 73 euro/cap de vacă pentru crescătorii cu minim 10 bovine. Condiții, termen, cerere

    Top 3 județe după numărul de cereri depuse la APIA pentru subvenția de 73 euro la vaca de lapte

    Agrointeligența – AGROINTEL.RO a cerut la APIA lista pe județe cu fermierii care au depus cereri până la 23 martie. Numărul final pentru această sesiune de depuneri este de 13.171 beneficiari și 296.731 capete solicitate la plată.

    Iată top 3 județe unde s-au depus cele mai multe cereri:

    Fermierii au solicitat la APIA subvenția de 73 euro/cap de vacă adultă

    Top 3 județe unde fermierii au depus cele mai puține cereri

    Conform datelor APIA sunt și județe unde au fost înregistrat un număr mic de cereri pentru plata de 73 euro/cap de animal:

    Lista completă pe județe este următoarea:

    Citiți și: Peste 13.000 de fermieri la plata subvenției de 73 euro/cap de vacă. Șeful APIA: Va exista și a doua sesiune!

    Vaca de carne ar putea primi o subvenție similară ajutorului pentru vaca de lapte

    Petre Daea la Agrostrategia: Intră și vaca de carne (la plată)

    Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunțat miercuri – 8 martie, că fermierii care cresc vaci de carne vor primi un ajutor de stat similar celui pentru care se depun în prezent cereri la vaca de carne.

    ”Eu le-am spus tuturor că mă ocup de ce trebuie. Intră și vaca de carne (la ajutorul de circa 73 euro/cap de animal n.r). Dar eu nu promit acum ce înseamnă ajutorul. Nu le spun nimic crescătorilor de taurine de carne, nu le promit nimic. Să aștepte rezultatul”, a spus ministrul Agriculturii”, a spus Petre Daea, în premieră pentru emisiunea Agrostrategia, de miercuri, 8 martie, o coproducție Agrointeligența – AGROINTEL.RO și TVR.

    Citiți și: Șeful APIA confirmă! MADR va acorda ajutor de stat și pentru crescătorii de vaci de carne

    Vacile de carne vor primi un ajutor similar celui pentru vacile de lapte

    Reamintim că Agrointeligența – AGROINTEL.RO a publicat această informație încă din 16 februarie, în premieră. Forma de sprijin a fost discutată și anunțată chiar de ministrul Agriculturii, Petre Daea, în cadrul unei întâlniri cu crescătorii de animale, la Sibiu. Ministrul le-a spus celor prezenți că este în lucru un proiect de act normativ, iar sprijinul ce ar putea fi acordat este de 70 de euro pe cap de animal.

    Nu au fost oferite mai multe detalii privind condițiile de accesare sau pentru ce animale se achită suma, doar că sprijinul va veni să compenseze pierderile pe care fermierii le au la vaca de carne, în mod similar cu sprijinul de 73 de euro acordat crescătorilor de vaci de lapte.

    În altă ordine de idei, în prezent APIA derulează campania pentru depunerea cererilor pentru ajutorul de 73 de euro/cap de vacă adultă, care se adresează doar fermelor de vaci de lapte. Termenul limită pentru depunerea cererilor este 25 martie 2023.

    Citiți și: APIA astăzi: 23 martie, termen limită la subvenția pentru minim 5 vaci adulte

    Informația privind ajutorul pentru vacile de carne a fost confirmată și de șeful APIA, Adrian Pintea, care a anunțat luni – 20 februarie, că sprijinul va fi extins și pentru crescătorii care au taurine de carne.

    Emisiunea AgroStrategia se difuzează de luni până joi, pe TVR 1, de la ora 10:00 și este o coproducție TVR și Agrointeligența – www.agrointel.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    Plata ANT bovine. Primele județe unde fermierii au anunțat că au banii în cont Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi

    Ultimele știri

    Prețul ouălor de Paști la poarta fermelor. Ilie Van, UCPR: ”Acum apare pe piaţă şi oferta de la curtea ţărănească” Ploi și vijelii de sărbători. Vremea în noaptea de Înviere și în prima zi de Paște Lege în Parlament: Pensii dublate pentru lucrătorii din agricultură