• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Asigurări mai scumpe. ASF a publicat tarifele de referință pentru RCA în 2023

  Roxana Dobre -

  Noile tarife de referință pentru polițele RCA au fost publicate pe site-ul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Conform sumelor afișate, cea mai ieftină poliță va costa 1.006 lei. Noile prețuri de referință sunt valabile pentru următoarele 6 luni.

  Potrivit noilor tarife publicate de ASF, cea mai ieftină poliță RCA este de 1.006 lei și o vor plăti proprietarii de mașini cu vârste cuprinse între 51 și 60 de ani și care au un autovehicul cu o capacitate cilindrică mai mică de 1.200 de centimetri cubi.

  Cea mai scumpă poliță RCA – 4.709 lei – o vor avea tinerii sub 30 de ani care au o mașină cu un motor de peste 2.500 cmc.

  Tarife de referință RCA 2023 pentru șoferii sub 30 de ani, mai mari

  Tarifele de referință pentru șoferii sub 30 de ani sunt:

  Comparativ cu luna februarie 2022, în funcție de capacitatea cilindrică, creșterile primelor sunt între aproximativ 550 și 1.150 de lei, adică în jur de 40%.

  În cazul modelelor electrice, tariful de referință pentru această categorie de vârstă va fi de 2.742 lei.

  Tarife de referință RCA 2023 pentru șoferii între 31 și 40 de ani

  Tarifele de referință pentru șoferii între 31 și 40 de ani sunt:

  Față de februarie 2022, în funcție de capacitatea cilindrică, creșterile primelor sunt între aproximativ 300 și 500 de lei. Procentual, creșterile sunt între 20% și 40%. În cazul modelelor electrice, tariful de referință pentru această categorie de vârstă va fi de 1.643 de lei.

  Tarife de referință RCA 2023 pentru șoferii între 41 și 50 de ani

  Tarifele de referință pentru șoferii între 41 și 50 de ani sunt:

  Față de februarie 2022, în funcție de capacitatea cilindrică, creșterile primelor sunt între aproximativ 300 și 650 de lei.

  Procentual, creșterile sunt între 25% și 40%. În cazul modelelor electrice, tariful de referință pentru această categorie de vârstă va fi de 1.509 de lei.

  Tarife de referință RCA 2023 pentru șoferii între 51 și 60 de ani

  Tarifele de referință pentru șoferii între 51 și 60 de ani sunt de:

  Față de februarie 2022, în funcție de capacitatea cilindrică, creșterile primelor sunt între aproximativ 250 și 550 de lei. Procentual, creșterile sunt între 20% și 30%. În cazul modelelor electrice, tariful de referință pentru această categorie de vârstă va fi de 1.397 de lei.

  Tarife de referință RCA 2023 pentru șoferii peste 60 de ani

  În cazul șoferilor peste 60 de ani tarifele sunt de:

  Față de februarie 2022, în funcție de capacitatea cilindrică, creșterile primelor sunt de aproximativ 250 de lei.

  Procentual, creșterile sunt între 10% și 30%. În cazul modelelor electrice, tariful de referință pentru această categorie de vârstă va fi de 1.440 de lei.

   

  Ce tarife se vor achita pentru camioane și alte autovehicule pentru transportul bunurilor

  În cazul autovehiculelor pentru transportul bunurilor, noile tarife de referință sunt, pentru persoane fizice:

  Pentru persoanele juridice:

  Față de tarifele de referință RCA publicate de ASF în februarie 2022, creșterile procentuale ale primelor variază între 10 și 40%.

  Citiți și: Tractorul Anului 2023. Cine sunt marii câștigători

  Tarife RCA pentru tractoare, excluse din graficul publicat de ASF

  Tractoarele nu apar în graficul publicat de ASF iar Agrointeligența-AGROINTEL.RO va solicita Autorității să introducă și utilajele agricole în informările privind prețurile de referință astfel încât și fermierii să știe exact ce sume vor scoate în buzunar pentru RCA.

  Date privind primele brute de referință pentru tractoare sunt menționate de ASF într-un raport privind determinarea tarifelor de referință pentru asigurarea obligatorie RCA – februarie.

  Citiți și: Nou permis de conducere a tractorului recunoscut în toate țările UE

  De precizat că prețurile finale ale asigurărilor RCA sunt influențate de sistemul Bonus-Malus, care poate aduce scăderi de până la 50% sau creșteri de până la 80%. Tarifele de referință ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiară) pentru persoane fizice nu reprezintă tarife la care sunt încheiate polițele RCA în piață. În funcție de acestea, asiguratorii își calculează propriile tarife. Tarifele de referință sunt calculate semestrial, la nivel de an, de o companie independentă, iar ASF are obligația legală de a le publica.


  Te-ar mai putea interesa

  Avans APIA 2023. Prima tranșă din subvenție – mai mare în acest an! Fertilizarea roșiilor după plantare – recomandări Subvențiile agricole care se plătesc în luna iunie. Calendar termene pentru fermieri

  Ultimele știri

  Metode pentru a stimula polenizarea. Cum să atragi polenizatori în grădină sau solar Oieri condamnați pentru fraudarea subvențiilor APIA cu certificate false de origine la berbeci de Țurcană Zeci de mii de hectare de teren arabil din Ucraina vor deveni deșertice din cauza distrugerii barajului de la Kahovka