• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Kinsidro Nutri, un fertilizant foliar unic recomandat pentru mai multe culturi agricole

    agrointeligenta.ro -

    Anul acesta Corteva România a lansat produsul din categoria EC fertilizer – Kinsidro™ Nutri. Pe o piață în continuă dezvoltare, compania abordează această problemă într-un mod diferit.

    Ce este Kinsidro™ Nutri

    Kinsidro™ Nutri beneficiază de o compoziție brevetată, unică, formată din macro și micro-elemente, chelatate EDTA și legate de lignosulfonați împreună cu acizi humici și fulvici. Așadar, acest produs este unic pe piață la ora actuală, având cel mai ridicat conținut de acizi fulvici, cu rol deosebit de important în accelerarea proceselor metabolice din planta de cultură.

    Datorită conținutului de acizi fulvici ridicat, Kinsidro™ Nutri poate fi utilizat în doze mult mai mici (0,15 kg/ha) decât competitorii din segment, fără ca doza mică să afecteze rezultatul final al aplicării produsului.

    Acest amestec complex de acizi fulvici și humici, cu elemente nutritive, nu doar că stimulează creșterea și diviziunea celulară, dar favorizează și dezvoltarea rădăcinilor și amplificarea fotosintezei.

    În urmărirea rezultatelor s-au folosit imagini zilnice din sateliții aplicației Granular Link (Granular Link este o aplicație marca Corteva disponibilă fermierilor din 2022 n.r) și filtre MCARI pentru a evidenția efectul de înverzire și amplificare a fotosintezei (până la +44%). S-au observat astfel rezultate uluitoare la 1-2 săptămâni de la aplicare, planta de cultură fiind mult mai bine dezvoltată, iar efectul de înverzire fiind evident (până la +23%) versus netrat sau alți competitori.

    În determinările făcute fizic în câmp s-au constatat creșteri ale masei vegetative cu până la 9,1% și ale rădăcinilor cu până la 21,6%, rezultatul final demonstrând un spor de producție mediu pentru toate culturile testate, de 7,75%.

    Toate aceste rezultate au arătat că prin aplicarea lui Kinsidro™ Nutri, plantele folosesc nutrienții mai eficient, fac față mult mai ușor în momente de stres abiotic și ca rezultat, cantitatea și calitatea culturilor este mult îmbunătățită.

    KinsidroTM Nutri se aplică foliar atât în cultura de grâu și rapiță, cât și în cultura de porumb, oferind sporuri calitative și cantitative

    Când poate fi aplicat și ce beneficii aduce culturii?

    Kinsidro™ Nutri poate fi aplicat la cultura de porumb și floarea-soarelui începând cu fenofaza de 2 frunze și până la 6 frunze complet formate.

    La cerealele de toamnă, Kinsidro™ Nutri poate fi aplicat toamna, în faza de 2-3 frunze ale culturii, aplicarea fiind benefică mai ales atunci când nu s-a utilizat fertilizantul tratatament sămânță Ympact, iar grâul a fost semănat foarte târziu, pentru a împiedica afectarea culturii de afide, Zabrus sau musca cerealelor. În primăvară, Kinsidro™ Nutri poate fi aplicat pentru cerealele de primăvară și sfecla de zahăr, odată cu erbicidarea, pentru dezvoltarea optimă a plantelor.

    Pentru rapiță, aplicarea lui Kinsidro™ Nutri în toamnă, în faza de 2-4 frunze, aduce aceleași beneficii ca la cerealele de toamnă, favorizând dezvoltarea plantelor, precum și fortifierea lor la intrarea în iarnă, minimizând considerabil riscul de a fi distruse de condițiile climatice dure.

    Fertilizantul Kinsidro™ Nutri este diferit de restul fertilizanților de pe piață deoarece, pe lângă conținutul de elemente nutritive, absolut necesare plantelor de cultură, acesta vine și cu un efect biostimulant, potențiator al creșterii și al accelerării metabolismului plantei.

    Pentru culturi bine dezvoltate și un spor de producție atât cantitativ, cât și calitativ, utilizați Kinsidro™ Nutri conform instrucțiunilor din etichetă.

    Adrian Ionescu Category Marketing Manager Fungicide, Insecticide & biologicals Romania & Moldova.


    Te-ar mai putea interesa

    Fraudă în apicultura românească, anchetată de Parchetul European. S-au făcut primele percheziții Plăți finale la APIA. Calculator tranșa a doua din subvenția pe hectar și animale, din 2 decembrie Fermierii care pierd subvenția APIA de 42,47euro pe hectar

    Ultimele știri

    Prețul cerealelor în Bărăgan. Valentin Popa, fermier: Am înlocuit porumbul cu rapița! ANSVSA – recomandări pentru tăierea porcului de sărbători Comisarul UE pentru Agricultură: ”Acordul Mercosur are multe clauze de protecție pentru fermieri”