• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Calciul, elementul-cheie al fertilizantului Basfoliar Plus 3X de la Agroest

  Adrian Radu -

  Tratamentele de primăvară sunt esențiale pentru o recoltă bună la culturile de cereale păioase. O fertilizare potrivită aduce producții bune și profit în conturile fermierilor. De aceea, o variantă ideală este Basfoliar Plus 3X, produs aflat în portofoliul Agroest Muntenia. Unul din punctele forte este prezența calciului în compoziția acestui fertilizant foliar.

  Basfoliar Plus 3X este un fertilizant foliar complet solubil, conceput pentru a susține toate etapele de dezvoltare a culturilor de cereale păioase. În plus, crește rezistența la acțiuni mecanice, despre care fermierii știu că pot produce pagube uriașe în lanurile de grâu, orz sau triticale în cazul unor furtuni, de exemplu.

  Mixul de azot, fosfor și potasiu este completat de un alt element esențial pentru cereale, și anume calciul. “Calciul este elementul care vă previne în fermă căderea culturii de grâu sau de orz. De cele mai multe ori, primăvara fie cultura vine după o secetă instalată în toamnă-iarnă, fie grâul răsare târziu, fie semănați prea devreme. Indiferent de situație, ajungeți în aprilie cu o cultură mult prea dezvoltată, iar la prima furtună din primăvară, apare fenomenul de cădere în culturile de cereale păioase, cu pierderi între 20 și chiar 60%. Și atunci, sunteți obligați să veniți cu regulator de creștere. Din păcate, mult prea târziu”, a explicat Mihai Moraru, Director Agroest Muntenia.

  De ce este calciul important în culturi

  Rolul calciului este vital. Aplicarea Basfoliar Plus 3X la desprimăvărare sau la al doilea tratament oferă culturii calciu, prin care peretele celular al paiului se întărește. Astfel, dispare riscul de cădere a culturii. Nu este singurul avantaj oferit de acest element. Calciul ajută la transportul apei în plată și ajută plantele să depășească perioadele cu temperaturi ridicate. În plus, reduce riscul de fitotoxicitate.

  Compoziție Basfoliar Plus 3X
  Azot 15%
  Fosfor 15%
  Potasiu 15%
  Calciu 6%
  Fier 0.1%
  Mangan 0.015%
  Cupru 0.03%
  Zinc 0.003%
  Molibden 0.001%

  Doza de aplicare recomandată de specialiștii Agroest Muntenia pentru Basfoliar Plus 3X la cereale păioase este de 2-3 litri / ha. Pot fi aplicate 2-3 tratamente. La porumb, acest fertilizant se poate folosi în fazele de 4-6 frunze sau 8-10 frunze, în aceeași doză. La rapiță, Basfoliar Plus 3X se aplică până la inflorescență. Produsul este indicat și pentru legume, în doză de 2-3.5 litri / ha, cu prima aplicare la circa două săptămâni de la transplantare.

  “Basfoliar Plus 3X vă oferă și azot, fosfor, potasiu, practic, hrana de care cultura are nevoie la desprimăvărare, mai ales dacă cumva planul de fertilizare pe care l-ați făcut în toamnă nu a fost cel pe care vi l-ați dorit”, a completat Mihai Moraru. Toate detaliile despre Basfoliar Plus 3X se găsesc pe site-ul www.agroest.ro.


  Te-ar mai putea interesa

  Controale în toate fermele de animale! Crescătorii sunt obligații să ceară reautorizarea la DSVSA China a inventat o pastă cu care suprafețele de deșert devin terenuri arabile Anunț de la APIA pentru fermieri: Verificați-vă conturile, am plătit subvențiile! A ajuns primul transport cu oi donate pentru oierul căruia i-au murit animalele de la un tratament Plăți APIA 2024. Primele subvenții ANT care vor intra în conturi

  Ultimele știri

  Un fermier și-a găsit câinele aproape mort, lovit de hoțul care a intrat în curte și a furat o oaie FGCR a împlinit 30 ani de activitate cu peste 127.000 de garanții acordate Daniel Buda: Cerealele, oleaginoasele, uleiul și mierea din Ucraina – pe lista restricțiilor la import Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, convocat la Senat de USR la ”Ora Guvernului” Cum se aplică GAEC 8 pentru subvențiile APIA din acest an. Comisia Europeană, notificată