• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Deputatul Alin Prunean cere ANSVSA să ia măsuri mai dure împotriva celor care îi otrăvesc pe români!

    Angelica Lefter -

    Produse retrase de la raft pentru conținut de substanțe periculoase pentru consumul uman. Astfel de informații ”curg” pe site-ul ANSVSA care informează discret despre retragerea acestor produse de pe rafturi, consideră deputatul Alin Prunean. Acesta atrage atenția că, de multe ori, produsele retrase, precum cele cu reziduuri mari de pesticide, sunt importate la noi în țară de aceiași jucători din piață, împotriva acestora nefiind luat măsuri ferme care să stopeze fenomenul.

    Invitat în ediția de ieri, joi – 16 martie, a emisiunii Agrostrategia, pe TVR 1, o coproducție Agrointeligența – AGROINTEL.RO și TVR, deputatul Alin Prunean a menționat că nu își dorește ca România să fie tratată ca țară de mâna a treia în ceea ce privește importul de produse agroalimentare.

    Alin Prunean, despre importurile de produse neconforme: ”O să fac presiune, îmi doresc să fim mult mai atenți la aceste produse”

    Mai mult, oficialul consideră că apartenența la Uniunea Europeană pentru sectorul agroalimentar este un plus.

    ”Am avut un demers recent către ANSVSA pe zona de siguranță alimentară. Sunt foarte multe produse care ajung la raft și ulterior sunt rechemate sau retrase pentru că avem salmonella, fie avem pesticide, fie avem depășiri de tot felul de substanțe care n-ar trebui să fie în produse. Și eu îmi doresc și o să fac presiune – dacă nu se poate cu binele și cu vorba bună -, îmi doresc să fim mult mai atenți la aceste produse. Sunt produse multe din porc și nu putem să acceptăm că noi suntem o țară de mâna a treia și trebuie să primim aceste produse. Sunt produse alimentare care multe se adresează copiilor”, a menționat Alin Prunean, deputat și membru al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților.

    ANSVSA trebuie să fie mult mai ferm și mai rapid în retragerea de pe piață a produselor din import cu probleme

    În viziunea deputatului Alin Prunean, aceste produse neconforme, cu pesticide și alte substanțe necontrolate, care intră pe piața din România, reprezintă un pericol la adresa sănătății populației.

    ”Sunt un pericol la sănătate. Aici ANSVSA trebuie să fie mult mai fermă. Degeaba punem pe site-ul ANSVSA informări că produsul X, banane din Congo, trebuie retras sau restituit, că produsele că nu sunt sănătoase, nu sunt în regulă. Nimeni nu stă să citească pe site. Și aceste produse, din păcate, ajung în consum, cum spuneam mai devreme, la categorii vulnerabile, la copii. Aici trebuie să găsim o reacție mai rapidă și mai fermă. Aceste liste de retrageri de produse vom vedea că se repetă constant de la aceiași furnizori, de la aceiași producători, înseamnă că este o problemă sistemică acolo, iar când sunt repetări de astfel de situații, să intervenim altfel”, a mai adăugat în cadrul emisiunii Agrostrategia, de la TVR, deputatul Alin Prunean.

    Importurile neconforme creează concurență neloială în piață

    Oficialul a explicat că, în afara sănătății, aceste importuri creează mari deservicii prin concurența neloială pe care o produc în piață.

    ”Economic ne creează mari deservicii, lăsând la o parte partea de sănătate, pentru că e o concurență neloială, noi suntem foarte fermi și stricți cu ai noștri producători, mai catolici decât Papa uneori. Primul pas, am avut o discuție și am solicitat ANSVSA niște detalii, niște clarificări și eu sper să aibă ușa deschisă să construim împreună, să găsim împreună niște soluții”, a menționat Alin Prunean, deputat și membru al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, în cadrul emisiunii Agrostrategia, care poate fi urmărită în fiecare zi, de luni până joi, de la ora 10:00, la TVR 1.

    Agrostrategia – TVR 1. Invitat: Alin Prunean, Membru Comisia de Agricultură CDEP (16.03.2023)


    Te-ar mai putea interesa

    Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple

    Ultimele știri

    MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”