• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Alin Prunean: ”Cred că între Comisia de Agricultură și MADR trebuie să fie un parteneriat, nu să arătăm cu degetul”

    Angelica Lefter -

    Comisia de Agricultură din Camera Deputaților și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) ar putea avea o mai bună colaborare în folosul fermierilor, este de părere Alin Prunean, deputat și membru al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților.

    Într-un dialog cu Vlad Macovei, realizatorul emisiunii Agrostrategia, ediția de astăzi, joi – 16 martie, o coproducție Agrointeligența – AGROINTEL.RO și TVR, deputatul Alin Prunean a evidențiat că există loc de mai bine în ceea ce privește activitatea Comisiei de agricultură în care activează.

    Alin Prunean: ”Sunt într-o oarecare măsură nemulțumit de relația cu Ministerul Agriculturii”

    Deputatul Alin Prunean a dat o notă de trecere activității Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, deși recunoaște că trebuie consultați mai mulți actori din zona agricolă și că, în general, se poate lucra mult mai bine în folosul producătorilor români.

    ”O să-i dau notă de trecere, dar în același timp există loc de mult, mult mai bine și mi-aș dori să avem o abordare de a consulta diverși actori din zona agricolă mult mai serios și să nu-i lăsăm la o parte. Noi înțelegem și vedem faptul că acești fermieri care sunt asociați au forță, politică, economică, juridică, tot ce vrei și tot ce au nevoie versus cei care nu au aceste cunoștințe, aceste resurse și atunci poate că etic ar fi să avem noi o mai mare aplecare în zona aceasta. De asemenea, sunt într-o oarecare măsură nemulțumit de relația cu Ministerul Agriculturii. Eu cred că între Comisia de Agricultură și Minister trebuie să fie un parteneriat, nu să arătăm cu degetul încoace și încolo și mi-aș dori ca miniștrii să vină mai des în Comisia pentru Agricultură”, a menționat deputatul Alin Prunean, în cadrul emisiunii Agrostrategia, de la TVR 1.

    Banii alocați de la Uniunea Europeană nu sunt folosiți integral și se pierd pentru că nu există proiecte

    De asemenea, deputatul Alin Prunean membru al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, a punctat că este necesară convocarea cât mai frecventă a ministrului Agriculturii pentru a discuta anumite probleme legate în general de sprijinul financiar al fermierilor.

    ”O să dau un exemplu, în toamnă am cerut insistent colegilor convocarea ministrului pentru a discuta o schemă de ajutor pentru bovine. S-a promis, s-a promis, nu s-a întâmplat. Evident că după câteva luni de zile a venit ministerul cu o astfel de măsură. Eu nu am niciun orgoliu să spun: vai, a fost ideea mea, nu despre asta e vorba, dar cred că în Comisie puteam ajusta anumite lucruri să iasă și mai bine de atât. Vă mai dau un exemplu aici, ajutor de stat pe zona montană, pentru centre de colectare și procesare, fie că vorbim de lapte, fie că vorbim de fructe de pădure. Și aici, s-a întârziat foarte mult cu această măsură. Erau bani alocați undeva la 43 de milioane de euro, s-a închis măsura la 31 decembrie, s-au cheltuit vreo 19 milioane de euro și e o zonă care chiar are nevoie”, a concluzionat Alin Prunean, deputat și membru al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, în cadrul emisiunii Agrostrategia, care poate fi urmărită în fiecare zi, de luni până joi, de la ora 10:00, la TVR.

    Agrostrategia – TVR 1. Invitat: Alin Prunean, Membru Comisia de Agricultură CDEP (16.03.2023)


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA la ovine/caprine, reguli finale: Berbecii cu origine și adeverința de la asociații – eliminate! Una dintre cele mai cunoscute fabrici de lapte din România este scoasă la vânzare! Bursa cerealelor. Creșteri de preț la grâu, porumb și rapiță

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte